דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מלבי משפחתי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מלבי משפחתי

מלבי משפחתי

(0)
30 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: זהבה שומרי
במקום לקנות מלבי במחיר מופקע: הכינו לכם בבית, מליטר חלב ומעט קורנפלור את הקינוח הכי טעים ובריא שיש. ללא גלוטן

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  ליטר
חלב
0.67  כוס
קמח תירס (85 גרם)
3  כפות
מי ורדים או כמה טיפות תמצית מי ורדים
1  מיכל
שמנת מתוקה (250 מי"ל)
0.5  כוס
סוכר לבן (100 גרם)
0.5  כפית
קינמון טחון (לא הוספתי)
0.5  כוס
תות שדה
0.25  כוס
אגוזים, אגוזים מעורבבים, קלויים יבשים, עם בוטנים, מלח הוסיף, תערובת פיסטוקים קצוצים וקלויים
1  כף
דבש
0.25  כוס
סירופ אדום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    יוצקים לקערה כוס וחצי מהחלב, מוסיפים את הקורנפלור ומי ורדים, ומערבבים היטב עד שכל גושי הקורנפלור נעלמים.
  • שלב 2

    0 דקות
    לסיר גדול יוצקים את יתרת החלב, שמנת המתוקה וסוכר ומחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד לסף רתיחה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים ללא הפסקה כדקה וחצי שתיים, עד שהתערובת מסמיכה מאד ומתחילה לרתוח. בבעבוע הראשון מסירים מהאש.
  • שלב 4

    0 דקות
    יוצקים את המלבי החם לקערה, מכסים את פני המלבי בניילון נצמד (למנוע קרום) ומניחים במקרר ל-4 שעות לפחות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מסירים את הניילון הנצמד מפני המלבי והופכים את הקערה על צלחת הגשה גדולה, מפזרים פיסטוקים ושופכים מעל את הסירופ האדום. אני העדפתי לשים פיסטוקים ולשפוך סירופ אדום לכל אחד בצלחתו.
מלבי משפחתי

שלב 1 מתוך 5

יוצקים לקערה כוס וחצי מהחלב, מוסיפים את הקורנפלור ומי ורדים, ומערבבים היטב עד שכל גושי הקורנפלור נעלמים.

מלבי משפחתי

שלב 2 מתוך 5

לסיר גדול יוצקים את יתרת החלב, שמנת המתוקה וסוכר ומחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד לסף רתיחה.

מלבי משפחתי

שלב 3 מתוך 5

מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים ללא הפסקה כדקה וחצי שתיים, עד שהתערובת מסמיכה מאד ומתחילה לרתוח. בבעבוע הראשון מסירים מהאש.

מלבי משפחתי

שלב 4 מתוך 5

יוצקים את המלבי החם לקערה, מכסים את פני המלבי בניילון נצמד (למנוע קרום) ומניחים במקרר ל-4 שעות לפחות.

מלבי משפחתי

שלב 5 מתוך 5

מסירים את הניילון הנצמד מפני המלבי והופכים את הקערה על צלחת הגשה גדולה, מפזרים פיסטוקים ושופכים מעל את הסירופ האדום. אני העדפתי לשים פיסטוקים ולשפוך סירופ אדום לכל אחד בצלחתו.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מלבי

    מלבי

    30 דקות קל
  • קסטה מלבי

    קסטה מלבי

    15 דקות קל
  • ספינג' מלבי

    ספינג' מלבי

    60 דקות בינוני
  • מלבי עם ג'לי פטל

    מלבי עם ג'לי פטל

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים