דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מלוחיה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מלוחיה

מלוחיה

(0)
40 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: זהבה שומרי
מתכון בלתי נשכח מנדיה, אשת השף המצרי של מסעדת נפרטיטי שבעכו, המתמחה בבישול מצרי

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
מלוכיה יבשה בלי ענפים, שטופים ויבשים
1 
עוף
2 
בצל בינוניים, שלמים
1  כף
כוסברה יבשה, טחונה
5  שיני
שום גדולות
2  כפות
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
תבלין גריל עוף לא דומיננטיים מדי
100  גרם
מרגרינה
2.5  כוסות
מים רותחים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    שוטפים את העוף השלם (ניתן להמיר בקילו וחצי בשר כבש, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומתבלים במעט פלפל שחור ובמעט תבלינים מיוחדים לעוף (זהירות בכמות).
  • שלב 2

    0 דקות
    שמים בסיר עוף, מים רותחים, בצלים שלמים ו-2 כפות אבקת מרק ומבשלים עד לריכוך העוף.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את העוף, מסננים את המרק לקבלת מרקם חלק ומחזירים את המרק אל האש.
  • שלב 4

    0 דקות
    אופים את העוף בתנור או מטגנים אותו היטב ומניחים בצד.
  • שלב 5

    0 דקות
    חותכים דק-דק את עלי המלוחייה בעזרת סכין הנקראת "מחרטה" (בשום פנים ואופן לא בבלנדר!) מדובר בסכין חצי עגול, ולו שתי ידיות עץ לחיתוך דק במיוחד. על החיתוך להתבצע אך ורק במגש בעל מרקם חלק (כגון נירוסטה).
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את העלים הקצוצים היטב למרק המתבשל על האש.
  • שלב 7

    0 דקות
    כותשים את השום ביחד עם הכוסברה היבשה ומטגנים במרגרינה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים למרק, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
  • שלב 9

    0 דקות
    מגישים את מרק המלוחיה לצד העוף/ בשר הכבש הצלוי, ביחד עם אורז לבן.
מלוחיה

שלב 1 מתוך 9

שוטפים את העוף השלם (ניתן להמיר בקילו וחצי בשר כבש, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומתבלים במעט פלפל שחור ובמעט תבלינים מיוחדים לעוף (זהירות בכמות).

מלוחיה

שלב 2 מתוך 9

שמים בסיר עוף, מים רותחים, בצלים שלמים ו-2 כפות אבקת מרק ומבשלים עד לריכוך העוף.

מלוחיה

שלב 3 מתוך 9

מוציאים את העוף, מסננים את המרק לקבלת מרקם חלק ומחזירים את המרק אל האש.

מלוחיה

שלב 4 מתוך 9

אופים את העוף בתנור או מטגנים אותו היטב ומניחים בצד.

מלוחיה

שלב 5 מתוך 9

חותכים דק-דק את עלי המלוחייה בעזרת סכין הנקראת "מחרטה" (בשום פנים ואופן לא בבלנדר!) מדובר בסכין חצי עגול, ולו שתי ידיות עץ לחיתוך דק במיוחד. על החיתוך להתבצע אך ורק במגש בעל מרקם חלק (כגון נירוסטה).

מלוחיה

שלב 6 מתוך 9

מוסיפים את העלים הקצוצים היטב למרק המתבשל על האש.

מלוחיה

שלב 7 מתוך 9

כותשים את השום ביחד עם הכוסברה היבשה ומטגנים במרגרינה.

מלוחיה

שלב 8 מתוך 9

מוסיפים למרק, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

מלוחיה

שלב 9 מתוך 9

מגישים את מרק המלוחיה לצד העוף/ בשר הכבש הצלוי, ביחד עם אורז לבן.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • חגיגה
  • דל סוכר
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מלוחיה נוסח מסעדת זייתון בקהיר

    מלוחיה נוסח מסעדת זייתון בקהיר

    60 דקות בינוני
  • מרק מלוחיה ובשר

    מרק מלוחיה ובשר

    40 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים