שוטפים היטב את עלי המלוחיה הטריים, חותכים ומרחיקים את הגבעולים (ניתן להשתמש גם בעלי מלוחיה מיובשים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). משטחים על מגבות לייבוש במשך יממה. במידה ומשתמשים בעלים מיובשים, מדלגים על שלב זה.
שלב 2
0 דקות
מעבירים את העלים למעבד מזון ומרסקים בפולסים עד לקבלת מחית.
שלב 3
0 דקות
אם משתמשים בעלים מיובשים, מפוררים בידיים לקערה גדולה, יוצקים עליהם מים חמים. מניחים לעלים לספוג את המים, עד שיכפילו את נפחם. מוסיפים עוד מעט מים אם יש צורך.
שלב 4
10 דקות
בסיר גדול מביאים את מרק העוף לרתיחה. מוסיפים את עלי המלוחיה (הטריים) ובוחשים היטב. מבשלים בערך 10 דקות. אם המלוחיה מיובשת, מבשלים כחצי שעה.
שלב 5
0 דקות
מכינים תקלייה - רוטב שום: מועכים את השום עם מעט מלח, מזהיבים בשמן. מוסיפים את הכוסברה וקורט פפריקה חריפה. בוחשים היטב.
שלב 6
2 דקות
מוסיפים את תערובת השום למרק, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות. בוחשים מדי פעם. עלי המלוחיה צריכים לצוף בתוך המרק. טועמים ומתקנים תיבול.
שלב 7
0 דקות
להגשה אפשר להגיש כך, ואפשר בלווית אורז רגיל, שמבשלים אותו בתוך המרק היסודי, לפני שמוסיפים את המלוחיה.
שלב 1
מתוך
7
שוטפים היטב את עלי המלוחיה הטריים, חותכים ומרחיקים את הגבעולים (ניתן להשתמש גם בעלי מלוחיה מיובשים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). משטחים על מגבות לייבוש במשך יממה. במידה ומשתמשים בעלים מיובשים, מדלגים על שלב זה.
שלב 2
מתוך
7
מעבירים את העלים למעבד מזון ומרסקים בפולסים עד לקבלת מחית.
שלב 3
מתוך
7
אם משתמשים בעלים מיובשים, מפוררים בידיים לקערה גדולה, יוצקים עליהם מים חמים. מניחים לעלים לספוג את המים, עד שיכפילו את נפחם. מוסיפים עוד מעט מים אם יש צורך.
שלב 4
מתוך
7
בסיר גדול מביאים את מרק העוף לרתיחה. מוסיפים את עלי המלוחיה (הטריים) ובוחשים היטב. מבשלים בערך 10 דקות. אם המלוחיה מיובשת, מבשלים כחצי שעה.
שלב 5
מתוך
7
מכינים תקלייה - רוטב שום: מועכים את השום עם מעט מלח, מזהיבים בשמן. מוסיפים את הכוסברה וקורט פפריקה חריפה. בוחשים היטב.
שלב 6
מתוך
7
מוסיפים את תערובת השום למרק, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות. בוחשים מדי פעם. עלי המלוחיה צריכים לצוף בתוך המרק. טועמים ומתקנים תיבול.
שלב 7
מתוך
7
להגשה אפשר להגיש כך, ואפשר בלווית אורז רגיל, שמבשלים אותו בתוך המרק היסודי, לפני שמוסיפים את המלוחיה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0