דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סיגר פיסטוק וניל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סיגר פיסטוק וניל

סיגר פיסטוק וניל

(12)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: רון יוחננוב
הקינוח הזה הולך לשנות כל מה שחשבתם על קינוח – קריספי, ביס עם התפרצות של פיסטוק ווניל קטיפתי וסירופ שמשלים טעמים

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  גרם
בצק פילו
100  גרם
חמאה מומסת (או 100 מ"ל שמן קוקוס חמים)
200  גרם
חמאה (או נטורינה)
200  גרם
אבקת סוכר
200  גרם
אגוזים טחונים דק
40  גרם
פודינג אינסטנט בטעם וניל (1/2 חבילה)
3 
ביצה
2  כפות
פיסטוק (מחית פיסטוק)
100  גרם
סוכר לבן (1/2 כוס)
120  מיליליטר
מים (1/2 כוס)
2  כפות
פיסטוק קצוץ דק לקישוט
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    להכנת המלית: בקערת מיקסר במהירות גבוה מקציפים 200 גרם חמאה כדקה עד שהיא מבהירה.
  • שלב 2

    1 דקות
    מוסיפים את אבקת הסוכר וקמח השקדים ומערבבים במהירות בינונית כדקה נוספת.
  • שלב 3

    5 דקות
    מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם אחת עד שהן מתערבבות לגמרי.
  • שלב 4

    5 דקות
    מוסיפים את הפודינג וממשיכים לערבב עד שנוצר קרם אחיד.
  • שלב 5

    1 דקות
    מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים חצי דקה.
  • שלב 6

    5 דקות
    מעבירים למקרר עד לשימוש.
  • שלב 7

    5 דקות
    להכנת הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר.
  • שלב 8

    1 דקות
    מרתיחים כדקה ומורידים מהאש.
  • שלב 9

    10 דקות
    מצננים בטמפרטורת החדר.
  • שלב 10

    2 דקות
    מחממים תנור לחום בינוני גבוה - 175 מעלות.
  • שלב 11

    2 דקות
    מברישים 2 עלי פילו במעט חמאה מומסת (100 גרם) ומניחים אותם אחד על השני.
  • שלב 12

    2 דקות
    מחלקים ל-6 או 4 מלבנים שווים (תלוי בגודל הדף).
  • שלב 13

    2 דקות
    מניחים בקצה הצר של כל מלבן כף גדושה של מילוי, לכל אורכו, ומגלגלים לגלילה סגורה לגמרי.
  • שלב 14

    2 דקות
    מעבירים לתבנית ומורחים שוב בחמאה.
  • שלב 15

    10 דקות
    ממשיכים עד שנגמר הבצק.
  • שלב 16

    15 דקות
    אופים כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  • שלב 17

    5 דקות
    מצננים בטמפרטורת החדר.
  • שלב 18

    5 דקות
    מברישים את הסיגרים בסירופ הקר ממש ביציאה מהתנור. • הסיגרים נשמרים כיומיים במקרר או חודש במקפיא, מומלץ לחמם מעט לפני הגשה.
סיגר פיסטוק וניל

שלב 1 מתוך 18

להכנת המלית: בקערת מיקסר במהירות גבוה מקציפים 200 גרם חמאה כדקה עד שהיא מבהירה.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 2 מתוך 18

מוסיפים את אבקת הסוכר וקמח השקדים ומערבבים במהירות בינונית כדקה נוספת.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 3 מתוך 18

מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם אחת עד שהן מתערבבות לגמרי.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 4 מתוך 18

מוסיפים את הפודינג וממשיכים לערבב עד שנוצר קרם אחיד.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 5 מתוך 18

מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים חצי דקה.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 6 מתוך 18

מעבירים למקרר עד לשימוש.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 7 מתוך 18

להכנת הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 8 מתוך 18

מרתיחים כדקה ומורידים מהאש.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 9 מתוך 18

מצננים בטמפרטורת החדר.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 10 מתוך 18

מחממים תנור לחום בינוני גבוה - 175 מעלות.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 11 מתוך 18

מברישים 2 עלי פילו במעט חמאה מומסת (100 גרם) ומניחים אותם אחד על השני.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 12 מתוך 18

מחלקים ל-6 או 4 מלבנים שווים (תלוי בגודל הדף).

סיגר פיסטוק וניל

שלב 13 מתוך 18

מניחים בקצה הצר של כל מלבן כף גדושה של מילוי, לכל אורכו, ומגלגלים לגלילה סגורה לגמרי.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 14 מתוך 18

מעבירים לתבנית ומורחים שוב בחמאה.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 15 מתוך 18

ממשיכים עד שנגמר הבצק.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 16 מתוך 18

אופים כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 17 מתוך 18

מצננים בטמפרטורת החדר.

סיגר פיסטוק וניל

שלב 18 מתוך 18

מברישים את הסיגרים בסירופ הקר ממש ביציאה מהתנור. • הסיגרים נשמרים כיומיים במקרר או חודש במקפיא, מומלץ לחמם מעט לפני הגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 15

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ד דליה חזן

עדיין לא הכנתי אבל נראה ממש טוב אכין בלי נדר לחג הסוכות

מ מזל מילול

המתכון נראה מעולה וטעים במיוחד

ר רחל בלום

אהבתי מאוד! במתכון כתוב ביצים קשות?! טעות נכון? מה גודל המלבנים הרצויים בס"מ. תודה רבה

מערכת בישולים

היי, כמובן ביצים קשות ומבחינת המלבנים את יכולה להכין באיזה גודל שתרצי מהעלה. חג שמח 🌹

ר רחל אלבו

מאוד

ש שרית

איפה אפשר למצוא מחית פיסטוק?

מערכת בישולים

היי שרית, אפשר לנסות לחפש גם ברשתות השיווק השונות. בוודאות תוכלי למצוא בחנויות המתמחות באפייה. יום מקסים

ר רעות

היי, אהבתי ממש חומרים מעולים רק חבל שהבלילה יוצאת מהסיגר באפיה למרות שסגרתי משני הצדדים ואז גלגלתי מה ניתן לעשות להבא?

מערכת בישולים

היי רעות, תודה ושמחים שאהבת. יכול להיות ששמת יותר מדי מלית. נסי פעם הבאה לשים פחות, את גם יכולה להדביק את הקצוות במעט ביצה טרופה. חג שמח

ה הילה

היי מה עושים עם האגוזים? מוסיפים למלית?

מערכת בישולים

היי הילה, כן, את השקדים. חג שמח

ח חנה

נראה מושלם אפשר במקום אגוזים תחליף אח.ר?

מערכת בישולים

היי, מדובר בשקדים. חג שמח

א אורית כהן

האם 200 גר אגוזים טחונים זה הקמח שקדים?

מערכת בישולים

היי, שקדים טחונים. חג שמח

ד דנה

אשמח לדעת האם ניתן במקום הביצים במלית להחליף בשמנת צימחית?

מערכת בישולים

היי דנה, לא ניסינו אבל אנחנו לא חושבים שזה יעבוד. יום מקסים

א אסנת רוטמן

מהיכן אפדר להשיג מחית פיסטוק?

מערכת בישולים

היי אסנת, יש רשתות שיווק שאפשר למצוא, אפשר בוודאות בחנויות קונדיטוריה וציוד לאפייה וגם חנויות תבלינים או טבע. חג שמח

ס סיגל בן מוחה

נראה מהמם! כשכתוב מגלגלים לגלילה סגורה לגמרי, הכוונה שמשני צידי הסיגר זה נשאר פתוח כן? המילוי לא נמס באפייה ונוזל ממנו?

מערכת בישולים

היי סיגל, קודם כל תודה שאהבת. כדאי לגלגל בצורה כזו שהצדדים יהיה סגורים. שימי מהמלית, עטפי משני הצדדים ואז גלגלי עד הסוף, לסיגר. חג שמח

ל ליטל

בוקר טוב, ברשימת החומרים לא מצוין מחית פיסטוק, האם הכוונה של 200 גרם פיסטוק זה למחית?

מערכת בישולים

היי ליטל, תודה על תשומת הלב, תיקנו את המתכון, צריך 2 כפות מחית פיסטוק. חג שמח

ב בתיה

במילוי שמים פיסטוק או מחית פיסטוק?

מערכת בישולים

היי יקרה, 2 כפות מחית פיסטוק. חג שמח

ח חיה הדר

האם אשר להמיר את החמאה במשהו אחר פרווה ??

מערכת בישולים

היי חיה, ניתן להמיר בנטורינה או מחמאה. ואת המומסת בשמן קוקוס חמים. חג שמח

הערה טען עוד

גלו עוד

  • אחר
  • חטיף
  • אפייה
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • עוגיות
  • פינגר פוד
  • ארוחת בוקר
  • מוצרי מאפה
  • קינוח עליון
  • מתכונים קלים
  • מתכוני קינוחים
  • פשטידות וקישים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • תחתיות עלי סיגר ממולאות בכבד וטחולים

    תחתיות עלי סיגר ממולאות בכבד וטחולים

    60 דקות בינוני
  • סיגרים לפסח

    סיגרים לפסח

    60 דקות בינוני
  • שבקיה + סיגרים מתוקים

    שבקיה + סיגרים מתוקים

    60 דקות בינוני
  • עלי סיגר אפויים במלית גבינות

    עלי סיגר אפויים במלית גבינות

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים