דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סמבוסק חומוס
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סמבוסק חומוס

סמבוסק חומוס

(1)
60 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אופירה פחימה
סהרונים ממולאים במחית מתובלת של חומוס עם בצק של פריקסה. כיסונים במרקם של עננים

רכיבים

מנות 60

המתכון הזה נוצר עבור 60 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3  כפות
סוכר לבן
1 
ביצה
0.33  כוס
שמן קנולה
1  כף
מלח
600  מיליליטר
מים (מי הבישול של גרגרי החומוס)
200  גרם
גרגירי חומוס
1  כפית
סודה לשתייה
4 
בצל קצוצים
0.25  כוס
שמן קנולה לטיגון
1  כפית
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0.5  כפית
כורכום
1  כפית
כמון טחון
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
4  כפות
מים (מי הבישול של גרגרי החומוס)
1  ליטר
שמן קנולה לטיגון עמוק
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ערב קודם משרים את גרגרי החומוס בקערה עם שפע של מים ואבקת סודה לשתייה, למשך הלילה.
  • שלב 2

    0 דקות
    למחרת מסננים את המים, מעבירים לסיר עם מים חדשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים.
  • שלב 3

    120 דקות
    כשנוצר קצף מורידים אותו בעזרת כף מחוררת וממשיכים לבשל כ- 120 דקות או עד לריכוך מוחלט. מסננים ושומרים את מי הבישול של החומוס.
  • שלב 4

    7 דקות
    מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק מאוד.
  • שלב 5

    60 דקות
    מכסים במגבת, מתפיחים במשך 60 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים וחובטים בו כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוריד את הנפח, מכסים וממשיכים להתפיח, כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • שלב 7

    8 דקות
    בינתיים מכינים את המלית. מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת גדולה עם שמן 8 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף.
  • שלב 8

    0 דקות
    מועכים את גרגרי החומוס בעזרת מזלג ומוסיפים לבצל, מתבלים במרק עוף, כורכום, כמון, מלח ופלפל. מוסיפים 4 כפות ממי הבישול כדי שהמרקם לא יהיה יבש.
  • שלב 9

    0 דקות
    ממלאים ומטגנים: מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, בכל פעם עובדים עם חלק אחד ואת היתר מכסים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מרדדים למלבן בעובי 2 ס"מ, חורצים את הבצק בעזרת חותכן עגול בקוטר 6 ס"מ.
  • שלב 11

    0 דקות
    ממלאים כל עיגול בצק בכפית מלית, סוגרים היטב על ידי הצמדת קצות הבצק בין האצבעות.
  • שלב 12

    0 דקות
    אפשר להשתמש במזלג (הדוגמה לא תישאר כי הבצק יחזור לתפוח). מכינים כך את כל הכמות. אם רוצים אפשר להקפיא ולטגן סמוך להגשה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, לחום בינוני.
  • שלב 14

    0 דקות
    מטגנים בכל פעם כ-6 כיסנים כדי שלא יהיה צפוף בשמן. מטגנים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
סמבוסק חומוס

שלב 1 מתוך 14

ערב קודם משרים את גרגרי החומוס בקערה עם שפע של מים ואבקת סודה לשתייה, למשך הלילה.

סמבוסק חומוס

שלב 2 מתוך 14

למחרת מסננים את המים, מעבירים לסיר עם מים חדשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים.

סמבוסק חומוס

שלב 3 מתוך 14

כשנוצר קצף מורידים אותו בעזרת כף מחוררת וממשיכים לבשל כ- 120 דקות או עד לריכוך מוחלט. מסננים ושומרים את מי הבישול של החומוס.

סמבוסק חומוס

שלב 4 מתוך 14

מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק מאוד.

סמבוסק חומוס

שלב 5 מתוך 14

מכסים במגבת, מתפיחים במשך 60 דקות.

סמבוסק חומוס

שלב 6 מתוך 14

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים וחובטים בו כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוריד את הנפח, מכסים וממשיכים להתפיח, כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.

סמבוסק חומוס

שלב 7 מתוך 14

בינתיים מכינים את המלית. מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת גדולה עם שמן 8 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף.

סמבוסק חומוס

שלב 8 מתוך 14

מועכים את גרגרי החומוס בעזרת מזלג ומוסיפים לבצל, מתבלים במרק עוף, כורכום, כמון, מלח ופלפל. מוסיפים 4 כפות ממי הבישול כדי שהמרקם לא יהיה יבש.

סמבוסק חומוס

שלב 9 מתוך 14

ממלאים ומטגנים: מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, בכל פעם עובדים עם חלק אחד ואת היתר מכסים.

סמבוסק חומוס

שלב 10 מתוך 14

מרדדים למלבן בעובי 2 ס"מ, חורצים את הבצק בעזרת חותכן עגול בקוטר 6 ס"מ.

סמבוסק חומוס

שלב 11 מתוך 14

ממלאים כל עיגול בצק בכפית מלית, סוגרים היטב על ידי הצמדת קצות הבצק בין האצבעות.

סמבוסק חומוס

שלב 12 מתוך 14

אפשר להשתמש במזלג (הדוגמה לא תישאר כי הבצק יחזור לתפוח). מכינים כך את כל הכמות. אם רוצים אפשר להקפיא ולטגן סמוך להגשה.

סמבוסק חומוס

שלב 13 מתוך 14

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, לחום בינוני.

סמבוסק חומוס

שלב 14 מתוך 14

מטגנים בכל פעם כ-6 כיסנים כדי שלא יהיה צפוף בשמן. מטגנים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • קטניות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סמבוסק שמרים במילוי גבינה

    סמבוסק שמרים במילוי גבינה

    40 דקות בינוני
  • סמבוסק פטריות

    סמבוסק פטריות

    110 דקות בינוני
  • סמבוסק במילוי בשר

    סמבוסק במילוי בשר

    180 דקות בינוני
  • סמבוסק בג'בן (עם גבינה) - עיראקי

    סמבוסק בג'בן (עם גבינה) - עיראקי

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים