דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון התחברות לחשבון ולאזור האישי | בישולים מבית אסם
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סמבוסק חומוס
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סמבוסק חומוס

סמבוסק חומוס

(1)
60 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אופירה פחימה
סהרונים ממולאים במחית מתובלת של חומוס עם בצק של פריקסה. כיסונים במרקם של עננים

רכיבים

מנות 60

המתכון הזה נוצר עבור 60 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3  כפות
סוכר לבן
1 
ביצה
0.33  כוס
שמן קנולה
1  כף
מלח
600  מיליליטר
מים (מי הבישול של גרגרי החומוס)
200  גרם
גרגירי חומוס
1  כפית
סודה לשתייה
4 
בצל קצוצים
0.25  כוס
שמן קנולה לטיגון
1  כפית
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0.5  כפית
כורכום
1  כפית
כמון טחון
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
4  כפות
מים (מי הבישול של גרגרי החומוס)
1  ליטר
שמן קנולה לטיגון עמוק
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ערב קודם משרים את גרגרי החומוס בקערה עם שפע של מים ואבקת סודה לשתייה, למשך הלילה.
  • שלב 2

    0 דקות
    למחרת מסננים את המים, מעבירים לסיר עם מים חדשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים.
  • שלב 3

    120 דקות
    כשנוצר קצף מורידים אותו בעזרת כף מחוררת וממשיכים לבשל כ- 120 דקות או עד לריכוך מוחלט. מסננים ושומרים את מי הבישול של החומוס.
  • שלב 4

    7 דקות
    מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק מאוד.
  • שלב 5

    60 דקות
    מכסים במגבת, מתפיחים במשך 60 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים וחובטים בו כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוריד את הנפח, מכסים וממשיכים להתפיח, כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • שלב 7

    8 דקות
    בינתיים מכינים את המלית. מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת גדולה עם שמן 8 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף.
  • שלב 8

    0 דקות
    מועכים את גרגרי החומוס בעזרת מזלג ומוסיפים לבצל, מתבלים במרק עוף, כורכום, כמון, מלח ופלפל. מוסיפים 4 כפות ממי הבישול כדי שהמרקם לא יהיה יבש.
  • שלב 9

    0 דקות
    ממלאים ומטגנים: מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, בכל פעם עובדים עם חלק אחד ואת היתר מכסים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מרדדים למלבן בעובי 2 ס"מ, חורצים את הבצק בעזרת חותכן עגול בקוטר 6 ס"מ.
  • שלב 11

    0 דקות
    ממלאים כל עיגול בצק בכפית מלית, סוגרים היטב על ידי הצמדת קצות הבצק בין האצבעות.
  • שלב 12

    0 דקות
    אפשר להשתמש במזלג (הדוגמה לא תישאר כי הבצק יחזור לתפוח). מכינים כך את כל הכמות. אם רוצים אפשר להקפיא ולטגן סמוך להגשה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, לחום בינוני.
  • שלב 14

    0 דקות
    מטגנים בכל פעם כ-6 כיסנים כדי שלא יהיה צפוף בשמן. מטגנים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

כתוב ביקורת

הביקורות שלך
תמונות

You can select up to 6 media items (6 left).

Image CAPTCHA
Get new captcha!
Please fill the captcha field

גלו עוד

  • חורף
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • קטניות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סמבוסק שומשום וגבינה

    סמבוסק שומשום וגבינה

    90 דקות קל
  • סמבוסק שוקולד

    סמבוסק שוקולד

    120 דקות קל
  • סמבוסק טורקי

    סמבוסק טורקי

    45 דקות בינוני
  • סמבוסק בשר וחצילים

    סמבוסק בשר וחצילים

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים