-
שלב 1
0 דקות
ערב קודם משרים את גרגרי החומוס בקערה עם שפע של מים ואבקת סודה לשתייה, למשך הלילה.
-
שלב 2
0 דקות
למחרת מסננים את המים, מעבירים לסיר עם מים חדשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים.
-
שלב 3
120 דקות
כשנוצר קצף מורידים אותו בעזרת כף מחוררת וממשיכים לבשל כ- 120 דקות או עד לריכוך מוחלט. מסננים ושומרים את מי הבישול של החומוס.
-
שלב 4
7 דקות
מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק מאוד.
-
שלב 5
60 דקות
מכסים במגבת, מתפיחים במשך 60 דקות.
-
שלב 6
0 דקות
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים וחובטים בו כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוריד את הנפח, מכסים וממשיכים להתפיח, כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
-
שלב 7
8 דקות
בינתיים מכינים את המלית. מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת גדולה עם שמן 8 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף.
-
שלב 8
0 דקות
מועכים את גרגרי החומוס בעזרת מזלג ומוסיפים לבצל, מתבלים במרק עוף, כורכום, כמון, מלח ופלפל. מוסיפים 4 כפות ממי הבישול כדי שהמרקם לא יהיה יבש.
-
שלב 9
0 דקות
ממלאים ומטגנים: מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, בכל פעם עובדים עם חלק אחד ואת היתר מכסים.
-
שלב 10
0 דקות
מרדדים למלבן בעובי 2 ס"מ, חורצים את הבצק בעזרת חותכן עגול בקוטר 6 ס"מ.
-
שלב 11
0 דקות
ממלאים כל עיגול בצק בכפית מלית, סוגרים היטב על ידי הצמדת קצות הבצק בין האצבעות.
-
שלב 12
0 דקות
אפשר להשתמש במזלג (הדוגמה לא תישאר כי הבצק יחזור לתפוח). מכינים כך את כל הכמות. אם רוצים אפשר להקפיא ולטגן סמוך להגשה.
-
שלב 13
0 דקות
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, לחום בינוני.
-
שלב 14
0 דקות
מטגנים בכל פעם כ-6 כיסנים כדי שלא יהיה צפוף בשמן. מטגנים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
כתוב ביקורת