-
שלב 1
10 דקות
להכנת הירקות:
קולפים וחותכים את כל הירקות לגפרורים דקים.
-
שלב 2
2 דקות
חותכים את הבצל ירוק לפיסות באורך של 3 ס"מ.
-
שלב 3
2 דקות
חותכים את העוף לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
-
שלב 4
1 דקות
מוסיפים לעוף 2 כפות קורנפלור ומערבבים היטב.
-
שלב 5
10 דקות
בסיר גדול עם הרבה מים רותחים מבשלים את האטריות לפי ההוראות בגב האריזה.
-
שלב 6
1 דקות
מסננים את האטריות, שוטפים היטב במים קרים ומערבבים עם 2-3 כפות שמן.
-
שלב 7
1 דקות
בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב – 3 כפות תמרינדי, 5 כפות רוטב דגים, 1/2 2 כפות סוכר חום, 1 כפית שמן שומשום, 1/2 כוס מים ומעט מלח.
-
שלב 8
1 דקות
טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
-
שלב 9
1 דקות
בווק או מחבת רחבה מחממים 3 כפות שמן.
-
שלב 10
2 דקות
כשהשמן חם מטגנים את העוף עד שהוא מחליף צבע ללבן.
-
שלב 11
1 דקות
מוציאים לקערה.
-
שלב 12
5 דקות
מוסיפים 2 כפות שמן לווק, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, ג'ינג'ר, שום וצ'ילי ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות עד שהבצל מתרכך והופך לשקוף.
-
שלב 13
2 דקות
מוסיפים את הגזר והכרוב וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות נוספות.
-
שלב 14
3 דקות
מחזירים את העוף לווק ומערבבים היטב.
-
שלב 15
1 דקות
טורפים את הביצים בקערית.
-
שלב 16
2 דקות
מזיזים את תכולת הווק לצדדים כך שבמרכז הווק יש גומה, ותחתית הווק חשופה.
-
שלב 17
1 דקות
יוצקים את הביצה לגומה ומשקשקים עד שמתקבלת ביצה מקושקשת.
-
שלב 18
1 דקות
מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב.
-
שלב 19
2 דקות
יוצקים את הרוטב לווק ומערבבים היטב, ממשיכים לבשל כ-2 דקות נוספות.
-
שלב 20
1 דקות
מכבים את האש ומערבים פנימה את הנבטים והבצל הירוק.
-
שלב 21
1 דקות
לפני ההגשה מפזרים כוסברה ובוטנים קצוצים.
מגישים עם פלחי ליים.
כתוב ביקורת