המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 או 26 ס"מ
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס (חום עליון-תחתון או טורבו).
מרפדים את התבנית העגולה בשכבות של בצק פילו. מניחים דף פילו אחד בתבנית ומברישים אותו בחמאה מומסת או מרססים בספריי שמן. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומברישים שוב. חוזרים על הפעולה עם כל 6 דפי הפילו, כך שנוצר בסיס עם שוליים רחבים מעט מעל התבנית.
בקערה, מערבבים היטב את גבינת השמנת עם אבקת הפודינג בטעם עוגת פאי גבינה ותותים והביצה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מורחים את מילוי הגבינה באופן אחיד במרכז בסיס הפילו שבתבנית, ומשאירים שוליים של כ-3-4 ס"מ ריקים ממילוי.
מקפלים את שולי בצק הפילו כלפי פנים, מעל המילוי, בצורה מקומטת וחופפת. מפזרים את פירות היער באופן אחיד במרכז המילוי. מפזרים את השקדים הפרוסים על שולי בצק הפילו המקומטים.
אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-30 דקות, או עד שבצק הפילו מזהיב יפה והמילוי מתייצב. מוציאים את הפאי מהתנור ומניחים לו להתקרר מעט לפני ההגשה.
לפני ההגשה, מפזרים מעל הפאי אבקת סוכר. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0