דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי תפוחי אדמה ובטטה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי תפוחי אדמה ובטטה

פאי תפוחי אדמה ובטטה

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
את הפאי הזה מומלץ להכין כשנשארים תפוחי אדמה ובטטה מתבשילים אחרים.

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
100  גרם
חמאה
2.5  כוסות
קמח לבן
1  גביע
שמנת חמוצה
150  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
3 
תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם ופרוסים
1 
בטטה קטנה, מבושלת בקליפתה ופרוסה
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
0  לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם
0  לפי הטעם
אגוז מוסקט טחון לפי הטעם
2 
ביצה
1  כוס
שמנת מתוקה להקצפה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    לשים מחומרי הבצק גוש חלק. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים (אם אופים בתבנית שקעים). מרדדים עלים דקים ומעבירים לתבנית, תבנית קטנה בעלת דופן נמוכה, משומנת. את עודפי הבצק משאירים מעבר לשוליים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מפוררים מעל הבצק חלק מהגבינה, על הגבינה מניחים פרוסות תפוחי אדמה, מעליהן פרוסות בטטה, ומפזרים שוב מהגבינה.
  • שלב 3

    0 דקות
    בוחשים לחוד את התבלינים, ביצים ושמנת ויוצקים מעל.
  • שלב 4

    0 דקות
    סוגרים עם שארית הבצק סביב השוליים כ"בורג", או אוספים את הבצק בתבניות האישיות וסוגרים בעזרת האצבעות. אופים עד שמוכן, בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180-200 מעלות.
  • שלב 5

    0 דקות
    במקום להכין בצק פריך אפשר להשתמש ב-400 גרם בצק עלים.
פאי תפוחי אדמה ובטטה

שלב 1 מתוך 5

לשים מחומרי הבצק גוש חלק. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים (אם אופים בתבנית שקעים). מרדדים עלים דקים ומעבירים לתבנית, תבנית קטנה בעלת דופן נמוכה, משומנת. את עודפי הבצק משאירים מעבר לשוליים.

פאי תפוחי אדמה ובטטה

שלב 2 מתוך 5

מפוררים מעל הבצק חלק מהגבינה, על הגבינה מניחים פרוסות תפוחי אדמה, מעליהן פרוסות בטטה, ומפזרים שוב מהגבינה.

פאי תפוחי אדמה ובטטה

שלב 3 מתוך 5

בוחשים לחוד את התבלינים, ביצים ושמנת ויוצקים מעל.

פאי תפוחי אדמה ובטטה

שלב 4 מתוך 5

סוגרים עם שארית הבצק סביב השוליים כ"בורג", או אוספים את הבצק בתבניות האישיות וסוגרים בעזרת האצבעות. אופים עד שמוכן, בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180-200 מעלות.

פאי תפוחי אדמה ובטטה

שלב 5 מתוך 5

במקום להכין בצק פריך אפשר להשתמש ב-400 גרם בצק עלים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים