דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאייה של דגים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאייה של דגים

פאייה של דגים

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב מציע לכם לבשל אורז ספרדי נהדר עם דגים
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
אורז עגול (אפשר מלא)
0.25  כוס
שמן זית
0.5  כוס
יין לבן
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים מאבקת תיבול עוף רגילה או כשרה לפסח אסם, מומסת במים חמים
1  כפית
כורכום
1  כף
מלח
1  כפית
פלפל שחור
1 
בצל קצוץ
5  שיני
שום קצוצות
1 
גזר מגורר גס
1 
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1  גבעול
סלרי (כולל עלים וגבעולים)שורש מגורר; עלים וגבעולים קצוצים דק
4  פרוסות
ראש לוקוס (הליבוט או לוקוס) ללא עור ועצמות, כל פילה מחולק ל-3
0.5  כוס
יין לבן
0.25  כוס
שמן זית
2 
לימון חתוכים לרבעים להגשה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הסופריטו, הרוטב הבסיסי של הפאייה: מחממים רבע כוס שמן זית במחבת רחבה או סיר רחב (כמה שיותר רחב יותר טוב), שיוכלו להיכנס בהמשך לתנור האפייה. מוסיפים לשמן החם את כל הירקות (בצל, שום, גזר, פלפל וסלרי) ביחד ומטגנים, וערבוב כ-5 דק'.
  • שלב 2

    0 דקות
    בינתיים מביאים את המרק אל סף רתיחה ומתבלים אותו בכורכום, מלח ופלפל.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לירקות את האורז ובוחשים במרץ דקה, כדי שהאורז יימשח בשמן.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים לאורז את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים כך חצי דקה, עד שהאלכוהול מתנדף.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים לאורז את כל המרק במכה אחת ומביאים לרתיחה. אין בוחשים. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים באורז (בערך 20 דקות).
  • שלב 6

    0 דקות
    בתום הבישול האורז צריך להיות טיפ-טיפונת קשה. זה בסדר, אנחנו עדיין לא אוכלים אותו. במצב זה, ניתן לשמור את האורז המבושל על השיש או במקרר, עד יממה.
  • שלב 7

    0 דקות
    לקראת ההגשה מלהיטים את תנור האפייה לחום המקסימלי. מניחים את הפילטים, יין ושמן, בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מסירים מיד מהאש.
  • שלב 8

    0 דקות
    שופכים את תוכן הסיר (פילטים ונוזלים) על הפאייה ומערבבים טיפונת, רק כדי שנתחי הדג יקברו בתוך האורז. הערה: ספרדים מוסיפים גם צדפות, שרימפס, קלמרי ומולים, אבל הם אינם שומרי כשרות ורובנו כן. מכל מקום, אילו היינו ספרדים היינו מוסיפים פירות ים בשלב זה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכניסים לתנור הלוהט, ללא מכסה, למשך חמש דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים, מחכים חמש דקות ואז מגישים עם רבעי לימון.
פאייה של דגים

שלב 1 מתוך 10

מכינים את הסופריטו, הרוטב הבסיסי של הפאייה: מחממים רבע כוס שמן זית במחבת רחבה או סיר רחב (כמה שיותר רחב יותר טוב), שיוכלו להיכנס בהמשך לתנור האפייה. מוסיפים לשמן החם את כל הירקות (בצל, שום, גזר, פלפל וסלרי) ביחד ומטגנים, וערבוב כ-5 דק'.

פאייה של דגים

שלב 2 מתוך 10

בינתיים מביאים את המרק אל סף רתיחה ומתבלים אותו בכורכום, מלח ופלפל.

פאייה של דגים

שלב 3 מתוך 10

מוסיפים לירקות את האורז ובוחשים במרץ דקה, כדי שהאורז יימשח בשמן.

פאייה של דגים

שלב 4 מתוך 10

מוסיפים לאורז את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים כך חצי דקה, עד שהאלכוהול מתנדף.

פאייה של דגים

שלב 5 מתוך 10

מוסיפים לאורז את כל המרק במכה אחת ומביאים לרתיחה. אין בוחשים. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים באורז (בערך 20 דקות).

פאייה של דגים

שלב 6 מתוך 10

בתום הבישול האורז צריך להיות טיפ-טיפונת קשה. זה בסדר, אנחנו עדיין לא אוכלים אותו. במצב זה, ניתן לשמור את האורז המבושל על השיש או במקרר, עד יממה.

פאייה של דגים

שלב 7 מתוך 10

לקראת ההגשה מלהיטים את תנור האפייה לחום המקסימלי. מניחים את הפילטים, יין ושמן, בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מסירים מיד מהאש.

פאייה של דגים

שלב 8 מתוך 10

שופכים את תוכן הסיר (פילטים ונוזלים) על הפאייה ומערבבים טיפונת, רק כדי שנתחי הדג יקברו בתוך האורז. הערה: ספרדים מוסיפים גם צדפות, שרימפס, קלמרי ומולים, אבל הם אינם שומרי כשרות ורובנו כן. מכל מקום, אילו היינו ספרדים היינו מוסיפים פירות ים בשלב זה.

פאייה של דגים

שלב 9 מתוך 10

מכניסים לתנור הלוהט, ללא מכסה, למשך חמש דקות.

פאייה של דגים

שלב 10 מתוך 10

מוציאים, מחכים חמש דקות ואז מגישים עם רבעי לימון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דגים
  • חגיגה
  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - פאייה דגים בסגנון אסייתי

    ארוחה בסיר אחד - פאייה דגים בסגנון אסייתי

    30 דקות קל
  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאייה פתיתים עם חזה עוף

    פאייה פתיתים עם חזה עוף

    25 דקות בינוני
  • פאייה פרגיות

    פאייה פרגיות

    80 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים