דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי תפוחים קלאסי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי תפוחים קלאסי

פאי תפוחים קלאסי

(4)
120 דקות
קל
מתכונאי/ת: רויטל אמיר
יש הרבה קינוחים טעימים אבל על פאי תפוחים קלאסי עם ריח משכר של תפוחים וקינמון אי אפשר לוותר.

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
190  גרם
קמח תופח אסם 1 ק"ג (1/3 1 כוסות)
100  גרם
חמאה
1  גדול
חלמון
1  קורט
מלח
30  גרם
סוכר לבן (1/2 2 כפות)
2  כפות
מים (ועוד כף במידת הצורך)
6 
תפוח עץ (גרני סמית)
100  גרם
סוכר לבן (1/2 כוס)
1  כפית
גרידת לימון
1  כפית
קינמון טחון
0.5  כוס
פתיבר קלאסי או פירורית זהב אסם
1  כף
סוכר חום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    משמנים תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ ומחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 2

    30 דקות
    להכנת הבצק - במעבד מזון שמים קמח, סוכר ומלח, מוסיפים קוביות חמאה קרה (לגרסת פרווה ניתן להמיר למחמאה או מרגרינה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמון ו- 2 כפות מים קרים. מפעילים עד שמתקבל בצק אחיד ומגובש. אם הבצק לא התגבש מוסיפים עוד כף מים. כאשר הבצק מוכן מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל– 1/2 שעה.
  • שלב 3

    5 דקות
    להכנת המלית - קולפים את התפוחים ופורסים אותם דק. מערבבים יחד בקערה גדולה פרוסות תפוחים, סוכר, קליפת לימון, קינמון וצימוקים ומערבבים הכל יחד עם שתי הידיים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בקוטר 26 ס"מ (גדול יותר מקוטר תבנית הפאי). מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים את הבצק לדפנות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מפזרים מעל הבצק את הביסקוויטים או פירורי הלחם ומניחים מעליהם את מלית התפוחים.
  • שלב 6

    0 דקות
    זורים באחידות כף סוכר חום על התפוחים.
  • שלב 7

    45 דקות
    אופים בתנור במשך 45 דקות עד להזהבה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מצננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.
פאי תפוחים קלאסי

שלב 1 מתוך 8

משמנים תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ ומחממים תנור לחום של 180 מעלות.

פאי תפוחים קלאסי

שלב 2 מתוך 8

להכנת הבצק - במעבד מזון שמים קמח, סוכר ומלח, מוסיפים קוביות חמאה קרה (לגרסת פרווה ניתן להמיר למחמאה או מרגרינה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמון ו- 2 כפות מים קרים. מפעילים עד שמתקבל בצק אחיד ומגובש. אם הבצק לא התגבש מוסיפים עוד כף מים. כאשר הבצק מוכן מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל– 1/2 שעה.

פאי תפוחים קלאסי

שלב 3 מתוך 8

להכנת המלית - קולפים את התפוחים ופורסים אותם דק. מערבבים יחד בקערה גדולה פרוסות תפוחים, סוכר, קליפת לימון, קינמון וצימוקים ומערבבים הכל יחד עם שתי הידיים.

פאי תפוחים קלאסי

שלב 4 מתוך 8

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בקוטר 26 ס"מ (גדול יותר מקוטר תבנית הפאי). מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים את הבצק לדפנות.

פאי תפוחים קלאסי

שלב 5 מתוך 8

מפזרים מעל הבצק את הביסקוויטים או פירורי הלחם ומניחים מעליהם את מלית התפוחים.

פאי תפוחים קלאסי

שלב 6 מתוך 8

זורים באחידות כף סוכר חום על התפוחים.

פאי תפוחים קלאסי

שלב 7 מתוך 8

אופים בתנור במשך 45 דקות עד להזהבה.

פאי תפוחים קלאסי

שלב 8 מתוך 8

מצננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • פירות
  • ארוחת בוקר
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים