-
שלב 1
0 דקות
מניחים בקערה את הקמח והשמרים היבשים ומערבבים, מוסיפים סוכר ומערבבים ואחר כך את המלח ומערבבים.
-
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את השמן והמים ומכינים בצק רך וגמיש.
-
שלב 3
0 דקות
מורחים בשמן זית כדי שלא יתייבש ומניחים בצד להתפחה של שעה.
-
שלב 4
0 דקות
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, ומרדדים לעלה עגול (כמו פיתה) על משטח משומן בשמן זית, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
-
שלב 5
0 דקות
בעזרת תחתית של כוס או מצקת יוצרים גומה באמצע בכל אחד, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.
-
שלב 6
0 דקות
לאחר התפיחה, אם צריך עוד קצת להגדיל את הגומה זה הזמן.
-
שלב 7
0 דקות
לצקת ביצה בזהירות לתוך הגומה, לפזר על הביצה והבצק מעט מלח גס, ומסביב על הבצק לטפטף שמן זית, זעתר ושומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש.
-
שלב 8
0 דקות
לאפות ב 190 מעלות כרבע שעה, או עד שהבצק ישחים והביצה יציבה.
כתוב ביקורת