דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פזואלוס
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פזואלוס

פזואלוס

(1)
30 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: נירית פסלר
עוגיות מרוקאיות מטוגנות ועדינות, מסורתית נטרפות עם שבירת הצום ביום כיפור.

רכיבים

מנות 15

המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
סוכר לבן
1.5  כוסות
מים
0.5 
לימון סחוט
4 
ביצה
6  כפות
שמן קנולה
6  כפות
מים
0.5  שקית
אבקת אפייה
0.5  קילוגרם
קמח תופח אסם 1 ק"ג
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים את כל חומרי הבצק יחד. את הקמח מוסיפים לאט ובהדרגה עד שמתקבל בצק חלק, גמיש ולא דביק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים, מרדדים כל עיגול לעלה דק וארוך ומיישרים את הקצוות בעזרת סכין.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחזיקים קצה אחד של רצועת הבצק בעזרת מזלג ואת הקצה השני ביד השנייה, מכניסים לשמן רותח עמוק בתנועות סיבוב - ומגללים לגליל.
  • שלב 4

    0 דקות
    מטגנים עד שהגליל כולו שזוף. מוציאים למסננת ונפטרים משאריות השמן.
  • שלב 5

    0 דקות
    מבשלים ביחד את המים והסוכר. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כמה דקות לאחר הרתיחה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  • שלב 7

    0 דקות
    טובלים את הפזואלוס בסירופ החם, ומעבירים שוב למסננת לניקוז הסירופ המיותר.
פזואלוס

שלב 1 מתוך 7

מערבבים את כל חומרי הבצק יחד. את הקמח מוסיפים לאט ובהדרגה עד שמתקבל בצק חלק, גמיש ולא דביק.

פזואלוס

שלב 2 מתוך 7

מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים, מרדדים כל עיגול לעלה דק וארוך ומיישרים את הקצוות בעזרת סכין.

פזואלוס

שלב 3 מתוך 7

מחזיקים קצה אחד של רצועת הבצק בעזרת מזלג ואת הקצה השני ביד השנייה, מכניסים לשמן רותח עמוק בתנועות סיבוב - ומגללים לגליל.

פזואלוס

שלב 4 מתוך 7

מטגנים עד שהגליל כולו שזוף. מוציאים למסננת ונפטרים משאריות השמן.

פזואלוס

שלב 5 מתוך 7

מבשלים ביחד את המים והסוכר. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כמה דקות לאחר הרתיחה.

פזואלוס

שלב 6 מתוך 7

מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

פזואלוס

שלב 7 מתוך 7

טובלים את הפזואלוס בסירופ החם, ומעבירים שוב למסננת לניקוז הסירופ המיותר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגיות
  • אחר הצהריים
  • אוכל מרוקאי
  • מתכונים לשבת
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פזואלוס

    פזואלוס

    80 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים