דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

(6)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: רון יוחננוב
מנה אלגנטית וחגיגית לשולחן החג - פטה כבד רך, עשיר בטעמים ומרקמים, שקל להכין בבית

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1000  גרם
כבד עוף
1  כף
אבקת מרק בצל כשר לפסח גדושה
80  גרם
מרגרינה, רגילה, קשה, סויה (מוקשה)
50  אונקיות
שקדים מסוכרים
0.5  כוס
ריבת שזיפים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    2 דקות
    מרפדים את בסיס ודפנות התבנית בנייר אפייה או ניילון נצמד (מומלץ לשמן כדי שהנייר יידבק).
  • שלב 2

    15 דקות
    מטגנים את הכבדים במחבת גדולה כ-10 דקות. מוסיפים את אבקת מרק הבצל, ממשיכים לטגן על אש בינונית עד שהם עשויים לגמרי, עוד 3-4 דקות.
  • שלב 3

    5 דקות
    מעבירים יחד עם הנטורינה למעבד מזון ומעבדים לפטה חלק לגמרי.
  • שלב 4

    120 דקות
    מעבירים לתבנית מלבנית (אינגליש קייק) ומהדקים. עוטפים אותה ומעבירים לקירור של שעתיים במקרר. מומלץ להניח משקולת מעל התבנית.
  • שלב 5

    2 דקות
    מערבבים את הריבה עם 3 כפות מים רותחים.
  • שלב 6

    5 דקות
    פורסים את הפטה לפרוסות, מפזרים את השקדים וכפית ריבה לכל מנה ומגישים.
פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

שלב 1 מתוך 6

מרפדים את בסיס ודפנות התבנית בנייר אפייה או ניילון נצמד (מומלץ לשמן כדי שהנייר יידבק).

פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

שלב 2 מתוך 6

מטגנים את הכבדים במחבת גדולה כ-10 דקות. מוסיפים את אבקת מרק הבצל, ממשיכים לטגן על אש בינונית עד שהם עשויים לגמרי, עוד 3-4 דקות.

פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

שלב 3 מתוך 6

מעבירים יחד עם הנטורינה למעבד מזון ומעבדים לפטה חלק לגמרי.

פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

שלב 4 מתוך 6

שלב  4 שלב  4

מעבירים לתבנית מלבנית (אינגליש קייק) ומהדקים. עוטפים אותה ומעבירים לקירור של שעתיים במקרר. מומלץ להניח משקולת מעל התבנית.

פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

שלב 5 מתוך 6

שלב  5 שלב  5

מערבבים את הריבה עם 3 כפות מים רותחים.

פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

שלב 6 מתוך 6

שלב  6 שלב  6

פורסים את הפטה לפרוסות, מפזרים את השקדים וכפית ריבה לכל מנה ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ח חוה

מצוין רק בלי אגוזים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חגיגה
  • טאפסים
  • אותנטי
  • מתאבנים
  • שנה חדשה
  • ארוחה קלה
  • ארוחת ערב
  • פינגר פוד
  • מנה ראשונה
  • אוכל צרפתי
  • מנה עליונה
  • מאכלים קרים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים
  • נבחרת בישולים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סלט חסה עם תמרים, חמוציות וגבינת פטה

    סלט חסה עם תמרים, חמוציות וגבינת פטה

    15 דקות קל
  • פסטה ברוטב פטריות, בטטה וגבינת פטה

    פסטה ברוטב פטריות, בטטה וגבינת פטה

    30 דקות בינוני
  • קיש חצילים, פרחי ברוקולי וגבינת פטה עיזים

    קיש חצילים, פרחי ברוקולי וגבינת פטה עיזים

    70 דקות בינוני
  • פסטה עם זיתים, פטה ועגבניות מיובשות

    פסטה עם זיתים, פטה ועגבניות מיובשות

    20 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים