דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

(7)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שרית פשה
העוגה הכי יפה, מיוחדת וטעימה לראש השנה, בזכות צורת הפרח, נפלאות בצק השמרים והשילוב המדהים בין תפוחים לשקדים.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
100  גרם
סוכר לבן (1/2 כוס)
160  מיליליטר
חלב (1/2 כוס+ 1/2 2 כפות)
3 
ביצה
1  כפית
תמצית וניל
100  גרם
חמאה חתוכה לקוביות קטנות
150  גרם
חמאה
100  גרם
אבקת סוכר
100  גרם
שקדים טחונים
100  גרם
מרציפן
40  גרם
פודינג אינסטנט בטעם וניל
1 
ביצה
4 
תפוח עץ נקיים עם הקליפה בצבעים שונים (אדומים וירוקים)
100  גרם
סוכר לבן (1/2 כוס)
120  מיליליטר
מים (1/2 כוס)
1  כף
דבש
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    להכנת הבצק - מניחים במיקסר עם וו גיטרה/לישה (עדיף גיטרה) קמח, סוכר, חלב, תמצית וניל, ביצים. מתחילים ללוש עד שמתגבש בצק, מוסיפים את קוביות החמאה, תוך כדי לישה שלוש ארבע פעמים, ובכל פעם לשים עד שהחמאה נטמעת בבצק היטב.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים ומעבירים את הבצק ל-6 שעות או ללילה במקרר.
  • שלב 3

    10 דקות
    להכנת מלית המרציפן - מעבדים יחד את כל חומרי המלית - 150 גרם חמאה, 100 גרם אבקת סוכר, 100 גרם שקדים טחונים, 100 גרם מרציפן, 40 גרם אינסטנט פודינג וניל וביצה לתערובת אחידה, התערובת תראה כמו קרם. מעבירים לשק זילוף (מטעמי נוחיות).
  • שלב 4

    10 דקות
    להכנת התפוחים - חוצים כל תפוח לשניים ופורסים פרוסות בעובי 2-3 מ"ל, אפשר לטפטף עליהם מעט לימון.
  • שלב 5

    1 דקות
    להכנת העוגה - מניחים נייר אפייה על התבנית. *תבנית עגולה בקוטר 26-28 ס"מ
  • שלב 6

    0 דקות
    מתחילים מהעיגול המרכזי ומסביבו בונים את כל העוגה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-2 (חצי שומרים בינתיים במקרר כדי שלא יתחמם). מרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ, פורסים לרצועות בעובי 3-4 ס"מ כל רצועה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מזלפים על הרצועה הראשונה, לכל אורכה, באמצע פס של קרם שקדים, מניחים פרוסות תפוח אחת ליד השנייה, ומגלגלים לגלילה. מניחים אותה כמו בעוגת שושנים במרכז התבנית.
  • שלב 9

    0 דקות
    לוקחים פרוסות תפוחים ומניחים מסביב לשושנה המרכזית כמו רעפים אחד ליד השני (לא לדאוג אם לא מצליחים לשים הרבה).
  • שלב 10

    0 דקות
    מזלפים על רצועת בצק נוספת קרם שקדים ו"עוטפים" את התפוחים סביב. במידה ונראה שחסרים פרוסות תפוחים אפשר ל"דחוף" פרוסות נוספות בין שני הבצקים, וממשיכים באותה שיטה עם שאר התפוחים והבצק.
  • שלב 11

    0 דקות
    מניחים פרוסות תפוחים סביב הבצק, מזלפים קרם שקדים על רצועת בצק נוספת ועוטפים איתה את התפוחים מסביב.
  • שלב 12

    0 דקות
    ממשיכים באותה השיטה עם התפוחים ורצועות הבצק, כך רצועת הבצק האחרונה, המעטפת האחרונה תהיה בצק.
  • שלב 13

    0 דקות
    מתפיחים את העוגה כשעה, או עד הכפלת הנפח (כל הרווחים נסגרים והתבנית מלאה).
  • שלב 14

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 15

    5 דקות
    להכנת הסירופ - מבשלים בסיר קטן חצי כוס מים, חצי כוס סוכר וכף דבש מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
  • שלב 16

    35 דקות
    אופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה אפויה וצבעה זהוב יפה.
  • שלב 17

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומיד מורחים בסירופ בנדיבות, (אין חשיבות אם הסירופ קר או חם) ומקררים.
פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 1 מתוך 17

להכנת הבצק - מניחים במיקסר עם וו גיטרה/לישה (עדיף גיטרה) קמח, סוכר, חלב, תמצית וניל, ביצים. מתחילים ללוש עד שמתגבש בצק, מוסיפים את קוביות החמאה, תוך כדי לישה שלוש ארבע פעמים, ובכל פעם לשים עד שהחמאה נטמעת בבצק היטב.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 2 מתוך 17

מכסים ומעבירים את הבצק ל-6 שעות או ללילה במקרר.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 3 מתוך 17

להכנת מלית המרציפן - מעבדים יחד את כל חומרי המלית - 150 גרם חמאה, 100 גרם אבקת סוכר, 100 גרם שקדים טחונים, 100 גרם מרציפן, 40 גרם אינסטנט פודינג וניל וביצה לתערובת אחידה, התערובת תראה כמו קרם. מעבירים לשק זילוף (מטעמי נוחיות).

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 4 מתוך 17

להכנת התפוחים - חוצים כל תפוח לשניים ופורסים פרוסות בעובי 2-3 מ"ל, אפשר לטפטף עליהם מעט לימון.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 5 מתוך 17

להכנת העוגה - מניחים נייר אפייה על התבנית. *תבנית עגולה בקוטר 26-28 ס"מ

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 6 מתוך 17

מתחילים מהעיגול המרכזי ומסביבו בונים את כל העוגה.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 7 מתוך 17

מחלקים את הבצק ל-2 (חצי שומרים בינתיים במקרר כדי שלא יתחמם). מרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ, פורסים לרצועות בעובי 3-4 ס"מ כל רצועה.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 8 מתוך 17

מזלפים על הרצועה הראשונה, לכל אורכה, באמצע פס של קרם שקדים, מניחים פרוסות תפוח אחת ליד השנייה, ומגלגלים לגלילה. מניחים אותה כמו בעוגת שושנים במרכז התבנית.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 9 מתוך 17

לוקחים פרוסות תפוחים ומניחים מסביב לשושנה המרכזית כמו רעפים אחד ליד השני (לא לדאוג אם לא מצליחים לשים הרבה).

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 10 מתוך 17

מזלפים על רצועת בצק נוספת קרם שקדים ו"עוטפים" את התפוחים סביב. במידה ונראה שחסרים פרוסות תפוחים אפשר ל"דחוף" פרוסות נוספות בין שני הבצקים, וממשיכים באותה שיטה עם שאר התפוחים והבצק.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 11 מתוך 17

מניחים פרוסות תפוחים סביב הבצק, מזלפים קרם שקדים על רצועת בצק נוספת ועוטפים איתה את התפוחים מסביב.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 12 מתוך 17

ממשיכים באותה השיטה עם התפוחים ורצועות הבצק, כך רצועת הבצק האחרונה, המעטפת האחרונה תהיה בצק.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 13 מתוך 17

מתפיחים את העוגה כשעה, או עד הכפלת הנפח (כל הרווחים נסגרים והתבנית מלאה).

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 14 מתוך 17

מחממים תנור ל-180 מעלות.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 15 מתוך 17

להכנת הסירופ - מבשלים בסיר קטן חצי כוס מים, חצי כוס סוכר וכף דבש מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 16 מתוך 17

אופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה אפויה וצבעה זהוב יפה.

פרח בריוש במלית קרם מרציפן ותפוחים

שלב 17 מתוך 17

מוציאים מהתנור ומיד מורחים בסירופ בנדיבות, (אין חשיבות אם הסירופ קר או חם) ומקררים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 9

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
א אילה

היי לא הבנתי... *ברכיבים לא רשום 100 גרם מרציפן ובהוראות הכנה למלית מרציפן רשום 100 גרם מרציפן הכוונה לממרח שקדים? *וכן האם המלית מרציפן שרשום בהוראות הכנה הכוונה לקרם שקדים שרשום שצריך למרוח על הרצועות?

מערכת בישולים

היי, מרציפן ושקדים טחונים, לפי מה שכתוב ברכיבים ובהוראות. חג שמח

נ נאוה

לכמה זמן נשמרת. (כדי להכין מבעוד מועד)

מערכת בישולים

היי, עד ארבעה ימים. חג שמח

ד דפי

האם אפשר להמיר את החומרים לפרווה?כלומר שמנת צמחית וכו?

מערכת בישולים

היי, בהחלט אפשר, לשמנת צמחית, במקום חמאה במרגרינה או נטורינה ובמקום חלב חלב צמחי. חג שמח 🌸

ע עדנה שומיק

הכנתי את העוגה, כמה שינויים בעיצוב , הפחתתי מכמות הסוכר והחמאה. יצא טעים מאד!!! תודה על המתכון

מערכת בישולים

תודה עדנה יקרה 😀

ר רוני

אפיתי והתאכזבתי

מערכת בישולים

היי רוני, תודה על התגובה ומתנצלים על החוויה. חשוב לנו לציין שאנחנו מכינים, בודקים וטועמים כל מתכון שאנחנו מפרסמים ולטעמנו התוצאה הייתה טובה. שיהיה חג שמח

ג גאולה בן טוב

עוגה יפה ומרשימה בהחלט אכין תודה על השיתוף חג שמח גאולה בן טוב

מערכת בישולים

תודה גאולה וחג שמח

ז זיו

נשמע משהו!!! אנסה להכין בחג רק לא ברור מה כמות הקמח כתוב 500 גרם ו1ק"ג ומה גודל התבנית?

מערכת בישולים

היי זיו, איזה כיף שאהבת. 500 גרם קמח שמרים. התבנית מצוינת במתכון, תבנית עגולה בקוטר 26 או 28 סנטימטרים. חג שמח

י יבקובסקי אתי

ממש לא ברור.האם יש סירטון הכנה?

מערכת בישולים

היי אתי, לצערנו אין סרטון. שימי לב משלב 8 במתכון, יש שם הסבר להכנת הפרח. חג שמח

א אילנה גורן

מגלגלים לגלילה, או לשבלול?

מערכת בישולים

היי אילנה, לפרח כמו בתמונה, שימי לב משלב 8 במתכון. חג שמח

הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • דל במלח

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מאפה פסטה נפלא במילוי גבינות עם תרד ופרחי זוקיני

    מאפה פסטה נפלא במילוי גבינות עם תרד ופרחי זוקיני

    40 דקות קל
  • תפוחי אדמה אפויים עם פרחי ברוקולי

    תפוחי אדמה אפויים עם פרחי ברוקולי

    60 דקות בינוני
  • פרחי כרובית אפויים

    פרחי כרובית אפויים

    70 דקות בינוני
  • פרחי קינמון

    פרחי קינמון

    140 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים