דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
צלי כתף עם עצמות מח והר פטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. צלי כתף עם עצמות מח והר פטריות

צלי כתף עם עצמות מח והר פטריות

(0)
210 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ניצן ירדן
נתח שיושב בסיר 2-3 שעות עם פטריות ותבלינים. מנה עם כבוד.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  קילוגרם
בשר כתף (מספר 5)
5 
מח עצם שוות בגודלן
1 
בצל גדול חתוך ל 6-8
1 
גזר גדול חתוך גס
1 
פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
8  ענפי
תימין
1  סלסילה
פטריות פורטובלו את הקטנות להשאיר שלמות ואת הגדולות לחצאים או רבעים
1  סלסילה
פטריות שמפיניון את הקטנות להשאיר שלמות ואת הגדולות לחצאים או רבעים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

210 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    בסיר גדול עם 2-3 כפות שמן, נכניס את הבצל והגזר. אחרי כדקה נכניס את העצמות והבשר לסגירה של כ-5 דקות. תערבבו ותהפכו מדי פעם ואפשר כמובן לזרוק גם כמה מהפטריות.
  • שלב 2

    60 דקות
    נמלא מים ונביא לרתיחה. לאחר שרתח נבשל על אש קטנה כ-60 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    במקביל במחבת עם מעט שמן זית, נקפיץ טוב את כל הפטריות ולקראת הסוף נוסיף את הטימין ומעט מלח גס.
  • שלב 4

    60 דקות
    לאחר כשעה נוציא את נתח הצלי. נקרר אותו מעט ואז נחתוך לקוביות. נחזיר לסיר עם הפטריות והפלפל האדום ונבשל בערך עוד 60 דקות. נדע שמוכן כשהבשר יהיה רך. לא לפחד גם משלוש שעות בישול. מערבבים מדי פעם שלא ידבק ומגישים עם אורז ולחם טרי. תבשיל אחד הטובים, ליקקנו את הסיר. בתיאבון.
צלי כתף עם עצמות מח והר פטריות

שלב 1 מתוך 4

בסיר גדול עם 2-3 כפות שמן, נכניס את הבצל והגזר. אחרי כדקה נכניס את העצמות והבשר לסגירה של כ-5 דקות. תערבבו ותהפכו מדי פעם ואפשר כמובן לזרוק גם כמה מהפטריות.

צלי כתף עם עצמות מח והר פטריות

שלב 2 מתוך 4

נמלא מים ונביא לרתיחה. לאחר שרתח נבשל על אש קטנה כ-60 דקות.

צלי כתף עם עצמות מח והר פטריות

שלב 3 מתוך 4

במקביל במחבת עם מעט שמן זית, נקפיץ טוב את כל הפטריות ולקראת הסוף נוסיף את הטימין ומעט מלח גס.

צלי כתף עם עצמות מח והר פטריות

שלב 4 מתוך 4

לאחר כשעה נוציא את נתח הצלי. נקרר אותו מעט ואז נחתוך לקוביות. נחזיר לסיר עם הפטריות והפלפל האדום ונבשל בערך עוד 60 דקות. נדע שמוכן כשהבשר יהיה רך. לא לפחד גם משלוש שעות בישול. מערבבים מדי פעם שלא ידבק ומגישים עם אורז ולחם טרי. תבשיל אחד הטובים, ליקקנו את הסיר. בתיאבון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חגיגה
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • צלי בשר בסיר לחץ

    צלי בשר בסיר לחץ

    95 דקות בינוני
  • חלות לשבת שתמיד מצליחות

    חלות לשבת שתמיד מצליחות

    80 דקות בינוני
  • מאפה פסטה עם גבינות ובצלים

    מאפה פסטה עם גבינות ובצלים

    60 דקות קל
  • צלי של חג על בצל מתובל

    צלי של חג על בצל מתובל

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים