דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
צמת תרד וגבינות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. צמת תרד וגבינות

צמת תרד וגבינות

(0)
330 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: רות אופק
מאפה שמרים יפהפה, ריחני וטעים לאירוח חגיגי במיוחד!

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם לבצק
2 
ביצה לבצק
4  כפות
שמן זית לבצק
1  כף
מלח לבצק
1  כף
סוכר לבן לבצק
0.75  כוס
מים לבצק
1 
בצל קצוץ, למלית
2  שיני
שום קצוצות דק, למלית
0.5  חבילה
תרד שטופים ומיובשים, למלית
4  כפות
שמן זית למלית
100  גרם
גבינת קשקבל מגורדת, למלית
200  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת , למלית
0  לפי הטעם
מלח למלית
0  לפי הטעם
פלפל למלית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

330 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את הביצים, שמן, סוכר, מלח ו-1/4 כוס מים ומתחילים לערבל.
  • שלב 2

    0 דקות
    לאחר כדקת ערבול מתחילים להוסיף מים בהדרגה וממשיכים בלישה במשך כ-5 דק', עד לקבלת בצק גמיש, שנפרד מדפנות הקערה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר לתפיחה בת חצי שעה. לאחר מכן מעבירים למקרר לתפיחה של לפחות 4 שעות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכינים את המלית: במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה עד שהוא מזהיב.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא מתאדה ומאבד מנפחו.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
  • שלב 8

    0 דקות
    כשתערובת התרד הצטננה מוסיפים את הגבינות, מלח והפלפל ומערבבים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מרכיבים את המקלעת: לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מרדדים כל חצי למלבן ומניחים במרכזו מחצית מתערובת התרד והגבינות באופן שהמלית תהיה בצורת מלבן ויוותרו שוליים למקלעת.
  • שלב 11

    0 דקות
    חותכים שתי רצועות בקצוות העליונים והתחתונים של הבצק ומקפלים אותן מעל המלית באופן שייווצרו לה מעין שוליים.
  • שלב 12

    0 דקות
    חותכים רצועות אלכסוניות בכל אחד מצידי המלבן וקולעים את הרצועות בצורת שתי וערב.
  • שלב 13

    0 דקות
    מעבירים את המקלעות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להן לתפוח במשך כחצי שעה.
  • שלב 14

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים כל מקלעת בביצה שעורבבה עם כף מים.
  • שלב 15

    0 דקות
    אופים את המקלעות במשך כחצי שעה, עד שהן משחימות.
צמת תרד וגבינות

שלב 1 מתוך 15

מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את הביצים, שמן, סוכר, מלח ו-1/4 כוס מים ומתחילים לערבל.

צמת תרד וגבינות

שלב 2 מתוך 15

לאחר כדקת ערבול מתחילים להוסיף מים בהדרגה וממשיכים בלישה במשך כ-5 דק', עד לקבלת בצק גמיש, שנפרד מדפנות הקערה.

צמת תרד וגבינות

שלב 3 מתוך 15

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר לתפיחה בת חצי שעה. לאחר מכן מעבירים למקרר לתפיחה של לפחות 4 שעות.

צמת תרד וגבינות

שלב 4 מתוך 15

מכינים את המלית: במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה.

צמת תרד וגבינות

שלב 5 מתוך 15

מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה עד שהוא מזהיב.

צמת תרד וגבינות

שלב 6 מתוך 15

מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא מתאדה ומאבד מנפחו.

צמת תרד וגבינות

שלב 7 מתוך 15

מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.

צמת תרד וגבינות

שלב 8 מתוך 15

כשתערובת התרד הצטננה מוסיפים את הגבינות, מלח והפלפל ומערבבים.

צמת תרד וגבינות

שלב 9 מתוך 15

מרכיבים את המקלעת: לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים את הבצק לשני חלקים.

צמת תרד וגבינות

שלב 10 מתוך 15

מרדדים כל חצי למלבן ומניחים במרכזו מחצית מתערובת התרד והגבינות באופן שהמלית תהיה בצורת מלבן ויוותרו שוליים למקלעת.

צמת תרד וגבינות

שלב 11 מתוך 15

חותכים שתי רצועות בקצוות העליונים והתחתונים של הבצק ומקפלים אותן מעל המלית באופן שייווצרו לה מעין שוליים.

צמת תרד וגבינות

שלב 12 מתוך 15

חותכים רצועות אלכסוניות בכל אחד מצידי המלבן וקולעים את הרצועות בצורת שתי וערב.

צמת תרד וגבינות

שלב 13 מתוך 15

מעבירים את המקלעות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להן לתפוח במשך כחצי שעה.

צמת תרד וגבינות

שלב 14 מתוך 15

מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים כל מקלעת בביצה שעורבבה עם כף מים.

צמת תרד וגבינות

שלב 15 מתוך 15

אופים את המקלעות במשך כחצי שעה, עד שהן משחימות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • צמת שמרים שוקולד וקוקוס

    צמת שמרים שוקולד וקוקוס

    120 דקות מאתגר
  • צמת שמרים במילוי גבינה

    צמת שמרים במילוי גבינה

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים