דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קדירת בשר וארטישוק ירושלמי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קדירת בשר וארטישוק ירושלמי

קדירת בשר וארטישוק ירושלמי

(1)
200 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ניצה ששון
אין כמו קדרה מהבילה מלאת ניחוח ביום חורף קר. לחובבי הארטישוק הירושלמי - מעדן!

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  קילוגרם
בשר בקר
3  כפות
שמן זית
1 
כרישה פרוסה
4 
גזר קלופים וקצוצים
2 
בצל קצוצים גס
2  גבעולים
סלרי קצוצים
1  כף
אבקה להכנת רוטב צלי כשר לפסח
1  כוס
יין אדום
1  גבעול
רוזמרין וכמה ענפי טימין לפי הטעם
10  שיני
שום כתושות
4  כפות
רוטב בסיס 290 מ"ל
0  לפי הטעם
מלח לפי טעם
1  קילוגרם
ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לחתיכות בינוניות
2  סלסילות
פטריות שמפיניון פרוסות
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

200 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מנקים את הבשר משומן מיותר ומגידים, ופורסים לקוביות לא גדולות.
  • שלב 3

    0 דקות
    בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את קוביות הבשר וסוגרים את הבשר היטב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את הירקות הקצוצים בהדרגה (כרישה, גבעולי סלרי, גזרים, ארטישוק ופטריות) ומיד מוסיפים את התבלינים (רוזמרין, טימין, מלח, פלפל).
  • שלב 5

    0 דקות
    בקערה נפרדת ממיסים את אבקת רוטב הצלי עם מעט מים חמים ומוסיפים לסיר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים לסיר גם את כוס היין ואת רוטב הבסיס, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (אם חסר נוזלים ניתן להוסיף יין או מים).
  • שלב 7

    180 דקות
    מכסים את הסיר ומכניסים לתנור מחומם ל-180 דקות, מידי פעם בודקים ואם חסר נוזלים - מוסיפים מעט.
קדירת בשר וארטישוק ירושלמי

שלב 1 מתוך 7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

קדירת בשר וארטישוק ירושלמי

שלב 2 מתוך 7

מנקים את הבשר משומן מיותר ומגידים, ופורסים לקוביות לא גדולות.

קדירת בשר וארטישוק ירושלמי

שלב 3 מתוך 7

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את קוביות הבשר וסוגרים את הבשר היטב.

קדירת בשר וארטישוק ירושלמי

שלב 4 מתוך 7

מוסיפים את הירקות הקצוצים בהדרגה (כרישה, גבעולי סלרי, גזרים, ארטישוק ופטריות) ומיד מוסיפים את התבלינים (רוזמרין, טימין, מלח, פלפל).

קדירת בשר וארטישוק ירושלמי

שלב 5 מתוך 7

בקערה נפרדת ממיסים את אבקת רוטב הצלי עם מעט מים חמים ומוסיפים לסיר.

קדירת בשר וארטישוק ירושלמי

שלב 6 מתוך 7

מוסיפים לסיר גם את כוס היין ואת רוטב הבסיס, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (אם חסר נוזלים ניתן להוסיף יין או מים).

קדירת בשר וארטישוק ירושלמי

שלב 7 מתוך 7

מכסים את הסיר ומכניסים לתנור מחומם ל-180 דקות, מידי פעם בודקים ואם חסר נוזלים - מוסיפים מעט.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
א אלה

מאוד מאוד טעים

מערכת בישולים

תודה אלה יקרה, שמחים שאהבת את המנה. חג שמח

הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קדירת פתיתים ובשר בעשבי תיבול

    קדירת פתיתים ובשר בעשבי תיבול

    150 דקות קל
  • קדירת בשר בקר עם ירקות שורש ביין אדום

    קדירת בשר בקר עם ירקות שורש ביין אדום

    270 דקות בינוני
  • קדירת שפונדה ועוף עם גריסים וירקות שורש

    קדירת שפונדה ועוף עם גריסים וירקות שורש

    180 דקות בינוני
  • קדירת בשר טלה ביין אדום עם פירות יבשים וגרגירי רימון

    קדירת בשר טלה ביין אדום עם פירות יבשים וגרגירי רימון

    100 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים