דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

(0)
200 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
כך ממלאים את הבית בריחות צלייה נהדרים. מכינים תבשיל מושלם של נתח בקר נימוח ורך עם ירקות שורש, ומגישים לצד פירה או אורז

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  קילוגרם
כתף עגל חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
4  כפות
שמן קנולה
100  גרם
חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
1 
סלרי חתוך לקוביות
1 
פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות
1 
כרישה רק החלק הלבן, פרוס בעובי 5 ס"מ
2  גבעולים
פטרוזיליה
2  גבעולים
רוזמרין
2  גבעולים
מרווה
1  בקבוק
יין אדום
10 
גזר קטנים שלמים ומקולפים
10 
בצל מקולפים
1  ראש
שום מופרד לשיניים
2  כוסות
מים
2  כפות
מרק ירקות שורש ר.טבעיים
1  כף
פפריקה אדומה מתוקה
1  קורט
מלח
1  קורט
אגוז מוסקט מגורר
1  קורט
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

200 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את נתחי העגל ומטגנים במשך 5 דקות מכל צד עד שהבשר ישחים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מתבלים את הבשר בקורט מלח ובפלפל שחור.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את קוביות חזה האווז, ומטגנים במשך כ-3 דקות עד להשחמתו.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוציאים את נתחי הבשר מהסיר, יוצקים מעט מהיין האדום, ועם מרית עץ מקרצפים את משקעי הצלייה מתחתית הסיר.
  • שלב 5

    0 דקות
    מסדרים את נתחי הבשר בתבנית עם דפנות גבוהות. מוסיפים לתבנית את הגזרים, שיני השום, קוביות שורש הסלרי, קוביות שורש הפטרוזיליה, פרוסות הכרישה והבצלים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מתבלים בפלפל, מלח, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה, אבקת מרק ומניחים את עשבי התיבול.
  • שלב 7

    0 דקות
    יוצקים את היין האדום ואת המים, עד לכיסוי הבשר.
  • שלב 8

    0 דקות
    מכסים את התבנית עם נייר אפייה וסוגרים עם רדיד אלומיניום. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-240 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות, וממשיכים לאפות במשך כ-150 דקות נוספות, עד שהבשר מתרכך לחלוטין.
  • שלב 10

    0 דקות
    מסירים את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה. יוצקים מהנוזלים על נתחי הבשר והירקות וממשיכים לאפות במשך 10 דקות נוספות, עד שנתחי הבשר מקבלים צבע שחום מעט והרוטב מצטמצם מעט.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומגישים לצד תפוחי אדמה אפויים, או פירה. ניתן גם לשלב אורז לבן. בתיאבון!
קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 1 מתוך 11

מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את נתחי העגל ומטגנים במשך 5 דקות מכל צד עד שהבשר ישחים.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 2 מתוך 11

מתבלים את הבשר בקורט מלח ובפלפל שחור.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 3 מתוך 11

מוסיפים לסיר את קוביות חזה האווז, ומטגנים במשך כ-3 דקות עד להשחמתו.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 4 מתוך 11

מוציאים את נתחי הבשר מהסיר, יוצקים מעט מהיין האדום, ועם מרית עץ מקרצפים את משקעי הצלייה מתחתית הסיר.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 5 מתוך 11

מסדרים את נתחי הבשר בתבנית עם דפנות גבוהות. מוסיפים לתבנית את הגזרים, שיני השום, קוביות שורש הסלרי, קוביות שורש הפטרוזיליה, פרוסות הכרישה והבצלים.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 6 מתוך 11

מתבלים בפלפל, מלח, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה, אבקת מרק ומניחים את עשבי התיבול.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 7 מתוך 11

יוצקים את היין האדום ואת המים, עד לכיסוי הבשר.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 8 מתוך 11

מכסים את התבנית עם נייר אפייה וסוגרים עם רדיד אלומיניום. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-240 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 9 מתוך 11

מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות, וממשיכים לאפות במשך כ-150 דקות נוספות, עד שהבשר מתרכך לחלוטין.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 10 מתוך 11

מסירים את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה. יוצקים מהנוזלים על נתחי הבשר והירקות וממשיכים לאפות במשך 10 דקות נוספות, עד שנתחי הבשר מקבלים צבע שחום מעט והרוטב מצטמצם מעט.

קדירת נתחי עגל חלב בטעם מעושן

שלב 11 מתוך 11

מוציאים מהתנור ומגישים לצד תפוחי אדמה אפויים, או פירה. ניתן גם לשלב אורז לבן. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • על האש
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קדירת פתיתים ובשר בעשבי תיבול

    קדירת פתיתים ובשר בעשבי תיבול

    150 דקות קל
  • קדירת בשר בקר עם ירקות שורש ביין אדום

    קדירת בשר בקר עם ירקות שורש ביין אדום

    270 דקות בינוני
  • קדירת שפונדה ועוף עם גריסים וירקות שורש

    קדירת שפונדה ועוף עם גריסים וירקות שורש

    180 דקות בינוני
  • קדירת בשר טלה ביין אדום עם פירות יבשים וגרגירי רימון

    קדירת בשר טלה ביין אדום עם פירות יבשים וגרגירי רימון

    100 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים