דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קדירת עגל עם ירקות שורש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קדירת עגל עם ירקות שורש

קדירת עגל עם ירקות שורש

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
נתחי עגל חלב בטעם מעושן עם גזר, סלרי, בצל והרבה דברים טובים

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  קילוגרם
נתחי שפונדרה עגל חלב
4  כפות
שמן קנולה
100  גרם
חזה אווז מעושן חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 
סלרי חתוך לקוביות
1 
פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות
1 
כרישה חתוך לגלילים באורך 5 ס"מ
2  גבעולים
פטרוזיליה
2  גבעולים
רוזמרין
2  גבעולים
מרווה
1  בקבוק
יין אדום
10 
גזר קטנים שלמים וקלופים
10 
בצל סגול קלופים
1  ראש
שום שלם
0.5  ליטר
ציר בקר
1  כף
פפריקה אדומה מתוקה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1  קורט
אגוז מוסקט מגורר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את נתחי השפונדרה, ומטגנים במשך חמש דקות מכל צד עד שהבשר ישחים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מתבלים את הבשר בקורט מלח ופלפל שחור. מוסיפים לסיר את קוביות חזה האווז, ומטגנים במשך כשלוש דקות עד להשחמתו.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את נתחי הבשר מהסיר, יוצקים מעט מהיין האדום, ועם מרית עץ מקרצפים את משקעי הצלייה מתחתית הסיר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מסדרים את נתחי הבשר בתבנית עם דפנות גבוהות. מוסיפים לתבנית את הגזרים, שיני השום, קוביות שורש הסלרי, קוביות שורש הפטרוזיליה, נתחי הכרישה, בצלצלי הפנינה ומתבלים בפלפל, מלח, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה ומניחים את עשבי התיבול. יוצקים את היין האדום, וכן את ציר הבקר, עד לכיסוי הבשר.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכסים את התבנית עם נייר אפייה, וסוגרים עם רדיד אלומיניום. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 240 מעלות, ואופים עשרים דקות.
  • שלב 6

    150 דקות
    מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות, וממשיכים לאפות במשך 150 דקות נוספות, עד שהבשר הופך רך לחלוטין.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה. יוצקים מהנוזלים על נתחי הבשר והירקות, וממשיכים לאפות במשך כעשר דקות נוספות, עד שנתחי הבשר מקבלים צבע שחום מעט והרוטב מצטמצם מעט.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומגישים לצד תפוחי אדמה אפויים, או פירה. ניתן גם לשלב אורז לבן. בתיאבון!
קדירת עגל עם ירקות שורש

שלב 1 מתוך 8

מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את נתחי השפונדרה, ומטגנים במשך חמש דקות מכל צד עד שהבשר ישחים.

קדירת עגל עם ירקות שורש

שלב 2 מתוך 8

מתבלים את הבשר בקורט מלח ופלפל שחור. מוסיפים לסיר את קוביות חזה האווז, ומטגנים במשך כשלוש דקות עד להשחמתו.

קדירת עגל עם ירקות שורש

שלב 3 מתוך 8

מוציאים את נתחי הבשר מהסיר, יוצקים מעט מהיין האדום, ועם מרית עץ מקרצפים את משקעי הצלייה מתחתית הסיר.

קדירת עגל עם ירקות שורש

שלב 4 מתוך 8

מסדרים את נתחי הבשר בתבנית עם דפנות גבוהות. מוסיפים לתבנית את הגזרים, שיני השום, קוביות שורש הסלרי, קוביות שורש הפטרוזיליה, נתחי הכרישה, בצלצלי הפנינה ומתבלים בפלפל, מלח, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה ומניחים את עשבי התיבול. יוצקים את היין האדום, וכן את ציר הבקר, עד לכיסוי הבשר.

קדירת עגל עם ירקות שורש

שלב 5 מתוך 8

מכסים את התבנית עם נייר אפייה, וסוגרים עם רדיד אלומיניום. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 240 מעלות, ואופים עשרים דקות.

קדירת עגל עם ירקות שורש

שלב 6 מתוך 8

מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות, וממשיכים לאפות במשך 150 דקות נוספות, עד שהבשר הופך רך לחלוטין.

קדירת עגל עם ירקות שורש

שלב 7 מתוך 8

מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה. יוצקים מהנוזלים על נתחי הבשר והירקות, וממשיכים לאפות במשך כעשר דקות נוספות, עד שנתחי הבשר מקבלים צבע שחום מעט והרוטב מצטמצם מעט.

קדירת עגל עם ירקות שורש

שלב 8 מתוך 8

מוציאים מהתנור ומגישים לצד תפוחי אדמה אפויים, או פירה. ניתן גם לשלב אורז לבן. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קדירת פתיתים ובשר בעשבי תיבול

    קדירת פתיתים ובשר בעשבי תיבול

    150 דקות קל
  • קדירת בשר בקר עם ירקות שורש ביין אדום

    קדירת בשר בקר עם ירקות שורש ביין אדום

    270 דקות בינוני
  • קדירת שפונדה ועוף עם גריסים וירקות שורש

    קדירת שפונדה ועוף עם גריסים וירקות שורש

    180 דקות בינוני
  • קדירת בשר טלה ביין אדום עם פירות יבשים וגרגירי רימון

    קדירת בשר טלה ביין אדום עם פירות יבשים וגרגירי רימון

    100 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים