דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קדירת שפונדרה מבית אמא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קדירת שפונדרה מבית אמא

קדירת שפונדרה מבית אמא

(0)
220 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: משה פיסו
בשר שמתבשל לאט עם יין, דבש ומגוון ירקות

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
שפונדרה עם עצם
3  כפות
שמן קנולה
3 
בצל בינוניים קלופים וחתוכים גס
4 
גזר קלופים וחתוכים גס
1 
לפת קלופה וחתוכה גס
2.5  כוסות
יין אדום
3  עלים
עלה דפנה
0  לפי הטעם
פלפל מעוך קל בכף
0  לפי הטעם
מלח
3  כפות
סילאן או דבש
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

220 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים מראש תנור ל 250 מעלות. מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מאוד צורבים את נתחי השפונדרה דקה - שתיים מכל צד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מעבירים את נתחי השפונדרה לסיר יציקת ברזל עם מכסה מתאים לתנור.
  • שלב 3

    10 דקות
    שמים במחבת שבה נצלתה שהפונדרה את הבצל, הגזר והלפת ומאדים אותם 10 דקות על אש בינונית. יוצקים למחבת כוס אחת מהיין האדום ובכף עץ מגרדים את כל הדברים הטובים שדבקו בקרקעית המחבת.
  • שלב 4

    0 דקות
    מערבבים ומוסיפים את הסילאן או הדבש, בוחשים ויוצקים לתוך הסיר עם השפונדרה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוספים את יתר החומרים, למעט המלח. מוסיפים מים כדי כיסוי מערבבים ומכסים. מכניסים לתנור ואופים בחום של 250 מעלות כשעה ורבע.
  • שלב 6

    0 דקות
    מנמיכים את החום לחום ממש נמוך (100 מעלות) ואופים לפחות עוד שעתיים. ממליחים לאחר שמוכן.
קדירת שפונדרה מבית אמא

שלב 1 מתוך 6

מחממים מראש תנור ל 250 מעלות. מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מאוד צורבים את נתחי השפונדרה דקה - שתיים מכל צד.

קדירת שפונדרה מבית אמא

שלב 2 מתוך 6

מעבירים את נתחי השפונדרה לסיר יציקת ברזל עם מכסה מתאים לתנור.

קדירת שפונדרה מבית אמא

שלב 3 מתוך 6

שמים במחבת שבה נצלתה שהפונדרה את הבצל, הגזר והלפת ומאדים אותם 10 דקות על אש בינונית. יוצקים למחבת כוס אחת מהיין האדום ובכף עץ מגרדים את כל הדברים הטובים שדבקו בקרקעית המחבת.

קדירת שפונדרה מבית אמא

שלב 4 מתוך 6

מערבבים ומוסיפים את הסילאן או הדבש, בוחשים ויוצקים לתוך הסיר עם השפונדרה.

קדירת שפונדרה מבית אמא

שלב 5 מתוך 6

מוספים את יתר החומרים, למעט המלח. מוסיפים מים כדי כיסוי מערבבים ומכסים. מכניסים לתנור ואופים בחום של 250 מעלות כשעה ורבע.

קדירת שפונדרה מבית אמא

שלב 6 מתוך 6

מנמיכים את החום לחום ממש נמוך (100 מעלות) ואופים לפחות עוד שעתיים. ממליחים לאחר שמוכן.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קדירת פתיתים ובשר בעשבי תיבול

    קדירת פתיתים ובשר בעשבי תיבול

    150 דקות קל
  • קדירת בשר בקר עם ירקות שורש ביין אדום

    קדירת בשר בקר עם ירקות שורש ביין אדום

    270 דקות בינוני
  • קדירת שפונדה ועוף עם גריסים וירקות שורש

    קדירת שפונדה ועוף עם גריסים וירקות שורש

    180 דקות בינוני
  • קדירת בשר טלה ביין אדום עם פירות יבשים וגרגירי רימון

    קדירת בשר טלה ביין אדום עם פירות יבשים וגרגירי רימון

    100 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים