דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
את הבצק הטעים הזה מכינים עם קמח שמרים, המיועד במיוחד לפיצות ופוקאצ'ות, הוא מחביא בתוכו מלית עסיסית ופיקנטית של חצילים וגבינות, כמעט ללא תוספת שמן

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים לפיצה 1 קג אסם
1  כפית
סוכר לבן
1  כף
מלח
0.25  כוס
שמן קנולה
1  כוס
מים פושרים
3  כפות
שמן זית
1 
בצל קצוץ דק
1 
פנים של חציל קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
2  שיני
שום כתושות
0.5  כוס
עגבניות מיובשות קצוצות
170  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
250  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
1  כפית
אורגנו יבש
1  כפית
רוזמרין קצוצים דק (לא חובה)
1  קורט
פלפל
4  כפות
שמן זית להברשה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה, ומערבבים. יוצקים שמן ומים בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.
  • שלב 2

    120 דקות
    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, יוצקים מעל מעט שמן ומגלגלים אותו כך שיצופה היטב. מכסים ומתפיחים 120 דקות, עד להכפלת הנפח.
  • שלב 3

    0 דקות
    הכנת המלית: מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים קוביות חציל ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהחציל מתרכך ומאבד מנפחו והתערובת כולה משחימה מעט. מעבירים לקערה, מערבבים ומצננים מעט. מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים.
  • שלב 4

    0 דקות
    ממלאים, מעצבים ואופים: מחממים תנור ל-225 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-8 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 20 ס"מ ועובי חצי ס"מ. מניחים 3-2 כפות מהמלית על גבי מחצית מהבצק, מקפלים וסוגרים במחצית השנייה. מהדקים היטב את קצות הבצק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את הקלצונה הממולאים לתבנית, סוגרים היטב, ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. מברישים במעט שמן זית.
  • שלב 7

    15 דקות
    אופים כ-15 דקות עד שהקלצונה מזהיבים. מוציאים ומברישים שוב במעט שמן זית.
  • שלב 8

    0 דקות
    הקלצונה במיטבם כשהם טריים וחמימים, אך אפשר גם להקפיא אותם כשהם עטופים היטב, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה. בתיאבון!
קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

שלב 1 מתוך 8

מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה, ומערבבים. יוצקים שמן ומים בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.

קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

שלב 2 מתוך 8

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, יוצקים מעל מעט שמן ומגלגלים אותו כך שיצופה היטב. מכסים ומתפיחים 120 דקות, עד להכפלת הנפח.

קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

שלב 3 מתוך 8

הכנת המלית: מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים קוביות חציל ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהחציל מתרכך ומאבד מנפחו והתערובת כולה משחימה מעט. מעבירים לקערה, מערבבים ומצננים מעט. מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים.

קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

שלב 4 מתוך 8

ממלאים, מעצבים ואופים: מחממים תנור ל-225 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

שלב 5 מתוך 8

מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-8 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 20 ס"מ ועובי חצי ס"מ. מניחים 3-2 כפות מהמלית על גבי מחצית מהבצק, מקפלים וסוגרים במחצית השנייה. מהדקים היטב את קצות הבצק.

קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

שלב 6 מתוך 8

מעבירים את הקלצונה הממולאים לתבנית, סוגרים היטב, ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. מברישים במעט שמן זית.

קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

שלב 7 מתוך 8

אופים כ-15 דקות עד שהקלצונה מזהיבים. מוציאים ומברישים שוב במעט שמן זית.

קלצונה חצילים ועגבניות מיובשות

שלב 8 מתוך 8

הקלצונה במיטבם כשהם טריים וחמימים, אך אפשר גם להקפיא אותם כשהם עטופים היטב, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קלצונה במילוי גבינות וזיתים

    קלצונה במילוי גבינות וזיתים

    300 דקות בינוני
  • קלצונה במילוי פטריות וגבינה

    קלצונה במילוי פטריות וגבינה

    300 דקות בינוני
  • קלצונה פטריות ומוצרלה

    קלצונה פטריות ומוצרלה

    120 דקות מאתגר
  • קלצונה במילוי חציל קלוי

    קלצונה במילוי חציל קלוי

    150 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים