דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש
  • מתכונים
  • המגזין
  • המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון נפלא לעוגת השמרים הגרמנית שעשתה עליה לארץ, והפכה לאחת מעוגות השמרים האהובות ביותר, בזכות המרקם המיוחד והטעם החלומי

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5.5  כוסות
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.75  כוס
סוכר לבן
0.75  שקית
שמרים
3 
ביצה
0.75  כוס
מים בטמפרטורת החדר
1  כפית
וניל
0.25 
גרידת לימון מגוררת
175  גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
0.5  כפית
מלח
750  גרם
ממרח שוקולד
1  שקית
פודינג בטעם שוקולד כשר לפסח
150  גרם
אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון
1 
ביצה טרופה
0.5  כוס
מים
0.75  כוס
סוכר לבן
1  כפית
וניל
0.25  כפית
מלח לימון
1  כפית
מיץ לימון
העתק

כותרת שכבת-על

5 הטיפים והטריקים הטובים ביותר שלנו לגדלי מנות מותאמים אישית.

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    הכנת הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
  • שלב 2

    2 דקות
    הכנת הבצק: מערבבים קמח שמרים, סוכר, ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 3

    10 דקות
    מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
  • שלב 4

    240 דקות
    מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-240 דקות לפחות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה, ומפזרים 1/3 משקית האינסטנט עם השוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל.
  • שלב 7

    0 דקות
    חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת איקס, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
  • שלב 8

    45 דקות
    מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.
  • שלב 9

    35 דקות
    מחממים תנור ל-170, אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים את העוגה מהתנור, ומברישים בסירופ בעודה חמה (וסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. בתיאבון!
קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 1 מתוך 10

הכנת הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 2 מתוך 10

הכנת הבצק: מערבבים קמח שמרים, סוכר, ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 3 מתוך 10

מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 4 מתוך 10

מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-240 דקות לפחות.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 5 מתוך 10

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 6 מתוך 10

מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה, ומפזרים 1/3 משקית האינסטנט עם השוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 7 מתוך 10

חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת איקס, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 8 מתוך 10

מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 9 מתוך 10

מחממים תנור ל-170, אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 10 מתוך 10

מוציאים את העוגה מהתנור, ומברישים בסירופ בעודה חמה (וסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • עוגות שמרים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פוטטוס קראנצ'י אפוי בתנור

    פוטטוס קראנצ'י אפוי בתנור

    60 דקות קל
  • צ'יפס נודלס קראנצ'י ב-5 דקות הכנה בלבד

    צ'יפס נודלס קראנצ'י ב-5 דקות הכנה בלבד

    5 דקות קל
  • מוקפץ קראנצ'י עם ירקות צבעוניים ב-10 דקות הכנה בלבד

    מוקפץ קראנצ'י עם ירקות צבעוניים ב-10 דקות הכנה בלבד

    10 דקות קל
  • פינוק שוקולד קראנצ'י קפוא

    פינוק שוקולד קראנצ'י קפוא

    30 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות