דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רגל קרושה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רגל קרושה

רגל קרושה

(2)
280 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: טל לין
המעדן של המבטח היהודי במתכון קל ופשוט שייקח אתכם היישר אל הטעם של הבית.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
עצמות רגל כבש מנוסרת
3 
גזר קלופים
5  עלים
עלה דפנה
5 
פלפל אנגלי
0  לפי הטעם
פלפל
0.5 
שורש פטרוזיליה שטוף וקלוף
1  ראש
שום מחולק לשיניים וקלוף
4  שיני
שום כתושות
10 
ביצה קשה פרוסות דק, לרוחב
10  כוסות
מים
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

280 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בסיר גדול מניחים את הרגל, הגזרים, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, שורש הפטרוזיליה, ראש השום הקלוף והמים. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף.
  • שלב 2

    0 דקות
    מנמיכים להבה וממשיכים לבשל 3-4 שעות, או עד שהבשר רך.
  • שלב 3

    0 דקות
    מסננים, שומרים את הנוזל בצד וזורקים את הירק, למעט השום.
  • שלב 4

    0 דקות
    מפרידים את הבשר, המח והסחוסים מהעצמות וטוחנים במטחנת בשר עם הדיסקית בעלת החורים הקטנים יחד עם שיני השום המבושלות וגם כמה משיני השום הכתושות (לפי הטעם).
  • שלב 5

    0 דקות
    מערבבים לתערובת אחידה עם נוזל המרק הנותר, טועמים ובודקים אם חסר עוד מלח.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים לתבנית פיירקס, מכסים ומצננים כשעה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסדרים מעל שורות שורות של פרוסות ביצים קשות ומחזירים למקרר.
רגל קרושה

שלב 1 מתוך 7

בסיר גדול מניחים את הרגל, הגזרים, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, שורש הפטרוזיליה, ראש השום הקלוף והמים. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף.

רגל קרושה

שלב 2 מתוך 7

מנמיכים להבה וממשיכים לבשל 3-4 שעות, או עד שהבשר רך.

רגל קרושה

שלב 3 מתוך 7

מסננים, שומרים את הנוזל בצד וזורקים את הירק, למעט השום.

רגל קרושה

שלב 4 מתוך 7

מפרידים את הבשר, המח והסחוסים מהעצמות וטוחנים במטחנת בשר עם הדיסקית בעלת החורים הקטנים יחד עם שיני השום המבושלות וגם כמה משיני השום הכתושות (לפי הטעם).

רגל קרושה

שלב 5 מתוך 7

מערבבים לתערובת אחידה עם נוזל המרק הנותר, טועמים ובודקים אם חסר עוד מלח.

רגל קרושה

שלב 6 מתוך 7

מעבירים לתבנית פיירקס, מכסים ומצננים כשעה.

רגל קרושה

שלב 7 מתוך 7

מסדרים מעל שורות שורות של פרוסות ביצים קשות ומחזירים למקרר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ש שטרן

מעולה!

הערה טען עוד

גלו עוד

  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת יום הולדת כדורגל

    עוגת יום הולדת כדורגל

    60 דקות בינוני
  • מרק רגל תימני

    מרק רגל תימני

    420 דקות קל
  • מרק רגל תימני

    מרק רגל תימני

    210 דקות בינוני
  • מרק רגל

    מרק רגל

    120 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים