דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

(8)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שחר ואורן
שכבות של תפוזים בסירופ, קרם וניל תפוזי וקטיפתי ועוגת ספוג משגעת

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
6 
תפוז
1  כוס
מים (250 מ״ל)
1  כוס
סוכר לבן (200 מ״ל)
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל
500  מיליליטר
שמנת מתוקה להקצפה 38%
1 
תפוז (מגורר לגרידה)
5 
ביצה
0.25  כוס
מיץ תפוזים (50 מ״ל)
0.25  כוס
שמן קנולה (50 מ״ל)
0.5  כוס
קמח (70 גרם)
0.25  כוס
סוכר לבן (50 גרם)
1  כפית
מיץ לימון
1  כפית
תמצית וניל או מחית וניל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    להכנת תפוזים בסירופ - פורסים את התפוזים דק מאוד עד עובי של 1.5 מ״מ. זה צריך להיות מספיק דק כדי להיות גמיש, אחרת התפוזים לא יתגלגלו עם הרולדה, הפריסה צריכה להיות בעובי אחיד לאורך כל הפרוסה, במידה ויצאו תפוזים חתוכים טיפה בקצה אלו ניתנים לשימוש. צריך לפחות 23 פרוסות לרולדה ועדיף שיהיו יותר כדי שיהיו לכם אופציות לבחירה כשמסדרים את התפוזים (מהאקסטרות שיהיו לכם אפשר להכין ריבת תפוזים טעימה). את קצוות התפוז אל תזרקו, תסחטו אותם ונשתמש במיץ בהמשך!
  • שלב 2

    10 דקות
    לתוך קלחת קטנה יוצקים 1 כוס מים ו-1 כוס סוכר ומבשלים בתוכם את פרוסות התפוזים למשך 20 דקות על אש קטנה עד שקליפת התפוז מתחילה להיות שקופה, השתדלו לא לערבב בחוזקה את התפוזים שלא יתפרקו, רק ע״י נענוע עדין של הסיר.
  • שלב 3

    1 דקות
    מניחים נייר אפייה על תבנית בגודל 30/40 עם שוליים גבוהים.
  • שלב 4

    5 דקות
    מסובבים את התבנית לאורך כך שהחלק הצר מופנה כלפינו. מסדרים את פרוסות התפוזים בצורת קשקשים. 5 שורות של תפוזים שבכל שורה 5 וחצי פרוסות. כל שורה חדשה עולה על השורה הקודמת ב-1.5 ס״מ בערך.
  • שלב 5

    1 דקות
    באמצעות האצבעות לוחצים בעדינות את התפוזים לתבנית כדי להוציא בועות אויר בעיקר במקומות שהתפוזים עולים אחד על השני.
  • שלב 6

    5 דקות
    להכנת הבסיס / העוגה - מפרידים ביצים לשתי קערות. בקערה אחת טורפים לתערובת צהובה: 5 חלמונים, 1/4 כוס מיץ תפוזים, 1/4 כוס שמן, 1/2 כוס קמח וכפית וניל.
  • שלב 7

    5 דקות
    בקערה שנייה מקציפים 5 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר וכפית מיץ לימון עד לקבלת קצפת רכה, אוורירית ולא מאוד יציבה (פסגות רכות).
  • שלב 8

    5 דקות
    מאחדים בין שתי התערובות, מוזגים את התערובת הצהובה על הלבנה ובתנועת קיפול עדינה, על מנת לשמור על ההקצפה, עד לאיחוד. מוזגים את הבלילה האוורירית על התפוזים, משטחים בצורה אחידה, דופקים על השיש להוצאות בועות גדולות ושולחים לאפייה.
  • שלב 9

    30 דקות
    אופים בחום של 150 מעלות למשך 30 דקות.
  • שלב 10

    5 דקות
    להכנת הקרם וניל - שמים בקערה שמנת להקצפה ופודינג וניל. מגרדים פנימה את גרידת התפוז. שימו לב להשתמש רק בחלק הכתום, שם נמצא הטעם. שימו לב לא לגרד את החלק הלבן כי הוא מר.
  • שלב 11

    2 דקות
    מקציפים עד למרקם קטיפתי וחלק, שימו לב לא להקציף יותר מדי כדי לא ״לשבור״ את ההקצפה.
  • שלב 12

    1 דקות
    כשמוציאים את העוגה מהתנור מכסים במגבת ומניחים בצד לצינון.
  • שלב 13

    1 דקות
    הופכים את העוגה על מגבת ומקלפים את נייר האפייה.
  • שלב 14

    1 דקות
    מניחים על התפוזים נייר אפייה חדש והופכים, כך שהצד החלק של העוגה מופנה כלפינו.
  • שלב 15

    5 דקות
    מורחים בצורה אחידה את כל הקרם שהכנו. ככל שתשקיעו במריחה ובאחידות, התוצאה תהיה יותר יפה.
  • שלב 16

    5 דקות
    מגלגלים את הרולדה כמו סושי. תתחילו לאט, שימו לב שהרולדה מגיבה טוב והיא אלסטית, ואם צריך תעשו תנועות קטנות כדי לא לקרוע אותה. הגלגול צריך להתחיל מהקצה ללא התפוזים כדי שבסיום הגלגול התפוזים יהיו המעטפת החיצונית של הרולדה.
רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 1 מתוך 16

להכנת תפוזים בסירופ - פורסים את התפוזים דק מאוד עד עובי של 1.5 מ״מ. זה צריך להיות מספיק דק כדי להיות גמיש, אחרת התפוזים לא יתגלגלו עם הרולדה, הפריסה צריכה להיות בעובי אחיד לאורך כל הפרוסה, במידה ויצאו תפוזים חתוכים טיפה בקצה אלו ניתנים לשימוש. צריך לפחות 23 פרוסות לרולדה ועדיף שיהיו יותר כדי שיהיו לכם אופציות לבחירה כשמסדרים את התפוזים (מהאקסטרות שיהיו לכם אפשר להכין ריבת תפוזים טעימה). את קצוות התפוז אל תזרקו, תסחטו אותם ונשתמש במיץ בהמשך!

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 2 מתוך 16

לתוך קלחת קטנה יוצקים 1 כוס מים ו-1 כוס סוכר ומבשלים בתוכם את פרוסות התפוזים למשך 20 דקות על אש קטנה עד שקליפת התפוז מתחילה להיות שקופה, השתדלו לא לערבב בחוזקה את התפוזים שלא יתפרקו, רק ע״י נענוע עדין של הסיר.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 3 מתוך 16

מניחים נייר אפייה על תבנית בגודל 30/40 עם שוליים גבוהים.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 4 מתוך 16

מסובבים את התבנית לאורך כך שהחלק הצר מופנה כלפינו. מסדרים את פרוסות התפוזים בצורת קשקשים. 5 שורות של תפוזים שבכל שורה 5 וחצי פרוסות. כל שורה חדשה עולה על השורה הקודמת ב-1.5 ס״מ בערך.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 5 מתוך 16

באמצעות האצבעות לוחצים בעדינות את התפוזים לתבנית כדי להוציא בועות אויר בעיקר במקומות שהתפוזים עולים אחד על השני.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 6 מתוך 16

להכנת הבסיס / העוגה - מפרידים ביצים לשתי קערות. בקערה אחת טורפים לתערובת צהובה: 5 חלמונים, 1/4 כוס מיץ תפוזים, 1/4 כוס שמן, 1/2 כוס קמח וכפית וניל.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 7 מתוך 16

בקערה שנייה מקציפים 5 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר וכפית מיץ לימון עד לקבלת קצפת רכה, אוורירית ולא מאוד יציבה (פסגות רכות).

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 8 מתוך 16

מאחדים בין שתי התערובות, מוזגים את התערובת הצהובה על הלבנה ובתנועת קיפול עדינה, על מנת לשמור על ההקצפה, עד לאיחוד. מוזגים את הבלילה האוורירית על התפוזים, משטחים בצורה אחידה, דופקים על השיש להוצאות בועות גדולות ושולחים לאפייה.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 9 מתוך 16

אופים בחום של 150 מעלות למשך 30 דקות.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 10 מתוך 16

להכנת הקרם וניל - שמים בקערה שמנת להקצפה ופודינג וניל. מגרדים פנימה את גרידת התפוז. שימו לב להשתמש רק בחלק הכתום, שם נמצא הטעם. שימו לב לא לגרד את החלק הלבן כי הוא מר.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 11 מתוך 16

מקציפים עד למרקם קטיפתי וחלק, שימו לב לא להקציף יותר מדי כדי לא ״לשבור״ את ההקצפה.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 12 מתוך 16

כשמוציאים את העוגה מהתנור מכסים במגבת ומניחים בצד לצינון.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 13 מתוך 16

הופכים את העוגה על מגבת ומקלפים את נייר האפייה.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 14 מתוך 16

מניחים על התפוזים נייר אפייה חדש והופכים, כך שהצד החלק של העוגה מופנה כלפינו.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 15 מתוך 16

מורחים בצורה אחידה את כל הקרם שהכנו. ככל שתשקיעו במריחה ובאחידות, התוצאה תהיה יותר יפה.

רולדת תפוזים במילוי קרם וניל תפוז

שלב 16 מתוך 16

מגלגלים את הרולדה כמו סושי. תתחילו לאט, שימו לב שהרולדה מגיבה טוב והיא אלסטית, ואם צריך תעשו תנועות קטנות כדי לא לקרוע אותה. הגלגול צריך להתחיל מהקצה ללא התפוזים כדי שבסיום הגלגול התפוזים יהיו המעטפת החיצונית של הרולדה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 2

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ר רחלי שביט

כן אהבתי מאד תודה

מ מאיר

כן אהבתי מאוד גם אסבר טוב מדויק תודה רבה

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • חברים
  • עוגות
  • פירות
  • מהתנור
  • אוכל מקומי
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • מטבח הונגרי
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • מתכוני קינוחים
  • קינוחי אינסטנט פודינג

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רולדת שמרים ופרג

    רולדת שמרים ופרג

    80 דקות בינוני
  • רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    150 דקות בינוני
  • רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    45 דקות בינוני
  • רולדת פרג מבצק פריך

    רולדת פרג מבצק פריך

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים