דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ריבועי פתיבר פאי לימון
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ריבועי פתיבר פאי לימון

ריבועי פתיבר פאי לימון

(3)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: מיס פטל
מיס פטל משלבת קרם גבינה קטיפתי, פאי לימוני ופתיבר ויוצרת קינוח בטעם ומרקם מושלמים וחגיגיים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
120  גרם
פתי בר קלאסי
80  גרם
חמאה מומסת
4  כפות
סוכר לבן
1  כפית
גרידת לימון
250  גרם
גבינה 9%
0.33  כוס
אבקת סוכר
250  מיליליטר
שמנת מתוקה להקצפה 38%
40  גרם
פודינג אינסטנט בטעם וניל
2 
ביצה
0.5  כוס
סוכר לבן
0.33  כוס
מיץ לימון
1 
לימון מגורר (רק הקליפה)
2  כפות
שמנת מתוקה להקצפה 38%
60  גרם
חמאה
100  גרם
חלבון ביצה (חלבונים מ-3 ביצים בגודל L)
200  גרם
סוכר לבן
1  כפית
קורנפלור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    המתכון מתאים להכנה בתבנית מלבנית בגודל 30/10 ס"מ.
  • שלב 2

    5 דקות
    להכנת שכבת הגבינה - מערבבים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר וגרידת הלימון לתערובת אחידה.
  • שלב 3

    5 דקות
    מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה, עם 40 גרם פודינג וניל לקרם יציב. מוסיפים 250 גרם גבינת שמנת ו-1/3 כוס סוכר ומערבבים. שופכים לתבנית ומכניסים להתייצבות במקרר, כשעתיים (אפשר חצי שעה במקפיא).
  • שלב 4

    5 דקות
    להכנת שכבת הפירורים - מכניסים למעבד מזון 120 גרם פתיבר ו-4 כפות סוכר וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים 80 גרם חמאה מומסת ומערבבים היטב.
  • שלב 5

    10 דקות
    שופכים את פירורי הפתיבר מעל שכבת הגבינה ומהדקים. מחזירים להתייצבות במקרר.
  • שלב 6

    10 דקות
    להכנת שכבת הלימון - מניחים בקערה חסינת חום 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר, קליפת לימון מגוררת, 1/3 כוס מיץ לימון ו-2 כפות שמנת. מערבבים עד לאיחוד ומניחים על באן-מארי.
  • שלב 7

    10 דקות
    מחממים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 80 מעלות ומסמיכה. מורידים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה (60 גרם). מערבבים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין.
  • שלב 8

    10 דקות
    מצננים מעט ושופכים את קרם הלימון מעל שכבת הפירורים. מכניסים למקפיא להתייצבות עד שקרם הלימון קפיצי ולא נוזלי.
  • שלב 9

    10 דקות
    מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים לקוביות בגודל הפתיבר ומניחים כל קובייה מעל ביסקוויט פתיבר.
  • שלב 10

    10 דקות
    להכנת המרנג - מניחים 100 גרם חלבונים ו-200 גרם סוכר בקערה חסינת חום, על באן-מארי ומחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתערובת חמימה למגע ורוב הסוכר נמס (עד שמגיעה לטמפרטורה של כ-60 מעלות).
  • שלב 11

    10 דקות
    מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות, תוך כדי הקצפה מוסיפים את כפית הקורנפלור, עד שהתערובת מתקררת.
  • שלב 12

    15 דקות
    מכניסים לשקית זילוף ומזלפים פסי מרנג בצנתר מעוטר לפי בחירה מעל קרם הלימון. משחימים את המרנג בעדינות עם ברנר, מקשטים בפטל טרי ושומרים בקירור.
ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 1 מתוך 12

המתכון מתאים להכנה בתבנית מלבנית בגודל 30/10 ס"מ.

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 2 מתוך 12

להכנת שכבת הגבינה - מערבבים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר וגרידת הלימון לתערובת אחידה.

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 3 מתוך 12

מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה, עם 40 גרם פודינג וניל לקרם יציב. מוסיפים 250 גרם גבינת שמנת ו-1/3 כוס סוכר ומערבבים. שופכים לתבנית ומכניסים להתייצבות במקרר, כשעתיים (אפשר חצי שעה במקפיא).

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 4 מתוך 12

להכנת שכבת הפירורים - מכניסים למעבד מזון 120 גרם פתיבר ו-4 כפות סוכר וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים 80 גרם חמאה מומסת ומערבבים היטב.

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 5 מתוך 12

שופכים את פירורי הפתיבר מעל שכבת הגבינה ומהדקים. מחזירים להתייצבות במקרר.

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 6 מתוך 12

להכנת שכבת הלימון - מניחים בקערה חסינת חום 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר, קליפת לימון מגוררת, 1/3 כוס מיץ לימון ו-2 כפות שמנת. מערבבים עד לאיחוד ומניחים על באן-מארי.

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 7 מתוך 12

מחממים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 80 מעלות ומסמיכה. מורידים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה (60 גרם). מערבבים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין.

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 8 מתוך 12

מצננים מעט ושופכים את קרם הלימון מעל שכבת הפירורים. מכניסים למקפיא להתייצבות עד שקרם הלימון קפיצי ולא נוזלי.

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 9 מתוך 12

מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים לקוביות בגודל הפתיבר ומניחים כל קובייה מעל ביסקוויט פתיבר.

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 10 מתוך 12

להכנת המרנג - מניחים 100 גרם חלבונים ו-200 גרם סוכר בקערה חסינת חום, על באן-מארי ומחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתערובת חמימה למגע ורוב הסוכר נמס (עד שמגיעה לטמפרטורה של כ-60 מעלות).

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 11 מתוך 12

מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות, תוך כדי הקצפה מוסיפים את כפית הקורנפלור, עד שהתערובת מתקררת.

ריבועי פתיבר פאי לימון

שלב 12 מתוך 12

מכניסים לשקית זילוף ומזלפים פסי מרנג בצנתר מעוטר לפי בחירה מעל קרם הלימון. משחימים את המרנג בעדינות עם ברנר, מקשטים בפטל טרי ושומרים בקירור.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 2

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ר רוית טהר

איך אפשר לעשות עם המרנג אם אין לי ברנר?

מערכת בישולים

היי, פשוט לוותר על הברנר בסוף. זה טעים גם ככה, כמעט ואין הבדל. יום נעים 🌸

ש שושי פרימו

נראה מעולה ובטוח טעים.חייבת להכין, תודה על המתכון 😋😘

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • חברים
  • פירות
  • בראנץ'
  • עוגיות
  • גבינות
  • ארוחת בוקר
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • מאכלים קרים
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ריבועי ריבת חלב ושוקולד

    ריבועי ריבת חלב ושוקולד

    200 דקות קל
  • ריבועי גרנולה טעימים בדקה

    ריבועי גרנולה טעימים בדקה

    10 דקות בינוני
  • ריבועי מרציפן למימונה

    ריבועי מרציפן למימונה

    20 דקות קל
  • ריבועי ריבה עם מרנג פקאן

    ריבועי ריבה עם מרנג פקאן

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים