דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ריזוטו בסיסי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ריזוטו בסיסי

ריזוטו בסיסי

(1)
45 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: טל לין
מתכון בסיסי לריזוטו קלאסי מוצלח שכידוע דורש הכנה מאוד קפדנית לפי שלבים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  כוסות
ציר ירקות
1 
בצל
50  גרם
חמאה
1  כוס
אורז עגול 1
0.33  כוס
יין לבן
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

45 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מרתיחים את המרק בסיר בינוני ומשאירים על להבה נמוכה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מקלפים את הבצל וקוצצים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים חצי מכמות החמאה בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ונעשה שקוף.
  • שלב 4

    0 דקות
    שוטפים את האורז במסננת ומנקזים היטב את המים. מוסיפים לבצל ובוחשים דקה. מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומבשלים על להבה בינונית, תוך בחישה תכופה עד שהיין נספג כולו באורז.
  • שלב 5

    20 דקות
    מנמיכים את הלהבה מתחת לסיר האורז ומוסיפים לאורז חצי כוס מהמרק הרותח. מבשלים תוך בחישה תכופה עד שכל המרק נספג. ממשיכים להוסיף עוד מהמרק הרותח, חצי כוס בכל פעם, ובוחשים עד שנספג באורז. משך הבישול הכללי כ-20 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מסירים את הסיר מהלהבה ובוחשים לתוך האורז את החמאה שנותרה.
ריזוטו בסיסי

שלב 1 מתוך 6

מרתיחים את המרק בסיר בינוני ומשאירים על להבה נמוכה.

ריזוטו בסיסי

שלב 2 מתוך 6

מקלפים את הבצל וקוצצים.

ריזוטו בסיסי

שלב 3 מתוך 6

מחממים חצי מכמות החמאה בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ונעשה שקוף.

ריזוטו בסיסי

שלב 4 מתוך 6

שוטפים את האורז במסננת ומנקזים היטב את המים. מוסיפים לבצל ובוחשים דקה. מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומבשלים על להבה בינונית, תוך בחישה תכופה עד שהיין נספג כולו באורז.

ריזוטו בסיסי

שלב 5 מתוך 6

מנמיכים את הלהבה מתחת לסיר האורז ומוסיפים לאורז חצי כוס מהמרק הרותח. מבשלים תוך בחישה תכופה עד שכל המרק נספג. ממשיכים להוסיף עוד מהמרק הרותח, חצי כוס בכל פעם, ובוחשים עד שנספג באורז. משך הבישול הכללי כ-20 דקות.

ריזוטו בסיסי

שלב 6 מתוך 6

מסירים את הסיר מהלהבה ובוחשים לתוך האורז את החמאה שנותרה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ריזוטו גבינות ומנגולד

    ריזוטו גבינות ומנגולד

    25 דקות קל
  • ריזוטו פתיתים, פטריות ופרמזן

    ריזוטו פתיתים, פטריות ופרמזן

    20 דקות קל
  • ריזוטו פתיתים חם ומנחם

    ריזוטו פתיתים חם ומנחם

    40 דקות קל
  • עוף באורז ריזוטו

    עוף באורז ריזוטו

    120 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים