דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ריזוטו ירקות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ריזוטו ירקות

ריזוטו ירקות

(0)
45 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: טל לין
תבשיל ריזוטו ירקות, שמתבשל לאט ביין וירקות. אפשר להגיש עם פרמזן מגורדת מעל, או בלי לארוחה בשרי

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.33  כוס
שמן זית
0.5 
פנים של חציל חתוך לקוביות קטנות
3  שיני
שום קצוצות
1.5  כוסות
אורז בסמטי לריזוטו
0.5  בקבוק
יין לבן
1 
בטטה קטנה
1  גבעול
סלרי אמריקני
6 
פטריות שמפיניון קטנות
1 
קישוא חתוך לקוביות
1 
קישוא אם יש
6 
עגבנייה חצויות
2  כוסות
ציר ירקות (1 כף אבקת תיבול עוף אסם מומסת במים חמים)
1  עלה
בזיליקום קצוצים
1  עלה
נענע קצוצים
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
גבינת פרמזן מגוררת מגוררת
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

45 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים שמן זית במחבת כבדה ועמוקה. מוסיפים בצל ושום, ומאדים דקה או שתיים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את האורז, מערבבים היטב, וכשהאורז חם למגע יד, מוסיפים את היין, ומערבבים.
  • שלב 3

    0 דקות
    נותנים ליין להתאדות מעט, ואז מוסיפים את הירקות וכמות מהמרק עד כדי כיסוי. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים בעדינות כל 3-2 דק'.
  • שלב 4

    18 דקות
    כל פעם כשהמרק שבמחבת נספג באורז, מוסיפים עוד מרק, עד שהאורז מוכן אבל עדיין רטוב מעט, זמן הבישול 20-18 דקות. בדקות הבישול האחרונות, טועמים מדי פעם לבדוק אם האורז מוכן.
  • שלב 5

    0 דקות
    זורים עלי ריחן ונענע.
  • שלב 6

    1 דקות
    מגישים בליווי גבינת פרמזן מגוררת. בתיאבון! *ניתן להמיר את הפטריות שמפיניון בפטריית פורטבלו אחת גדולה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
ריזוטו ירקות

שלב 1 מתוך 6

מחממים שמן זית במחבת כבדה ועמוקה. מוסיפים בצל ושום, ומאדים דקה או שתיים.

ריזוטו ירקות

שלב 2 מתוך 6

מוסיפים את האורז, מערבבים היטב, וכשהאורז חם למגע יד, מוסיפים את היין, ומערבבים.

ריזוטו ירקות

שלב 3 מתוך 6

נותנים ליין להתאדות מעט, ואז מוסיפים את הירקות וכמות מהמרק עד כדי כיסוי. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים בעדינות כל 3-2 דק'.

ריזוטו ירקות

שלב 4 מתוך 6

כל פעם כשהמרק שבמחבת נספג באורז, מוסיפים עוד מרק, עד שהאורז מוכן אבל עדיין רטוב מעט, זמן הבישול 20-18 דקות. בדקות הבישול האחרונות, טועמים מדי פעם לבדוק אם האורז מוכן.

ריזוטו ירקות

שלב 5 מתוך 6

זורים עלי ריחן ונענע.

ריזוטו ירקות

שלב 6 מתוך 6

מגישים בליווי גבינת פרמזן מגוררת. בתיאבון! *ניתן להמיר את הפטריות שמפיניון בפטריית פורטבלו אחת גדולה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ריזוטו בסיסי

    ריזוטו בסיסי

    45 דקות בינוני
  • ריזוטו גבינות ומנגולד

    ריזוטו גבינות ומנגולד

    25 דקות קל
  • ריזוטו פתיתים, פטריות ופרמזן

    ריזוטו פתיתים, פטריות ופרמזן

    20 דקות קל
  • ריזוטו פתיתים חם ומנחם

    ריזוטו פתיתים חם ומנחם

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים