דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רריפאת - מציות מרוקאיות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רריפאת - מציות מרוקאיות

רריפאת - מציות מרוקאיות

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: שונטל
את הקרקרים המסורתיים הנפלאים האלה מגישים על יד כוס תה עם נענע, רצוי מתוך קנקן מתכת מסורתי, ומרגישים מאד מאוד אותנטיים...

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
1.25  כוסות
סוכר לבן
1  כוס
שמן קנולה
1.75  כוסות
מיץ תפוזים סחוט טרי. (אם אין, בלית ברירה אפשר מים, אבל זה לא אותו הדבר)
3 
ביצה
2  שקיות
אבקת אפייה
1  כף
זרעי שומר (נקרא גם אניס, או יאנסון) ואפשר קצת יותר, עד 2 כפות, אם אוהבים את הטעם)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים את זרעוני השומשום והשומר, מוסיפים את השמן ומערבבים, מוסיפים את שלושת הביצים ומערבבים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מתחילים ללוש את הבצק ביד אחת, כאשר ביד השניה מחזיקים את הכוס עם מיץ התפוזים, ומוסיפים אותו בהדרגה תוך לישה מתמדת, מפסיקים להוסיף עוד מיץ כאשר הבצק אחיד, גמיש ולא דביק. לפעמים אין צורך בכל כמות המיץ, ופעמים מאידך - הוא לא מספיק. הכל תלוי בסוג הקמח ובספיגה שלו, לכן, אם הבצק עדיין קשה ולא אחיד, אפשר להוסיף עוד טיפת מים. ואם הבצק דביק - להוסיף קצת קמח.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים אותו על השיש, בשתי ידיים, במשך כחמש דקות רצופות, עד שהוא ממש הופך לגוש חלק וגמיש. כמובן שאפשר לעשות את כל התהליך גם במיקסר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכסים את הבצק בניילון, ונותנים לנוח כרבע שעה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מקמחים קלות את השיש, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרדדים כל חלק לעלה גדול, לא עבה מדי אבל גם לא דק מאד. בערך בעובי של כחצי ס"מ.
  • שלב 7

    0 דקות
    בעזרת גלגלת בצק מיוחד (ידית ארוכה שבראשה גלגל שיניים מסתובב) חותכים למלבנים בשתי וערב: קודם כמה חיתוכים מלמעלה למטה, ואח"כ חיתוכים מימין לשמאל. מתקבלים מלבני בצק בערך בגודל של 7-8 ס"מ על 10-12 ס"מ. אם אין גלגלת, אפשר גם עם סכין, אבל זה פחות יפה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים את המציות למגש אפיה גדול מרופד בנייר אפיה. לוקחים מזלג, ונועצים אותו כמה פעמים בכל מציה, כדי לעשות חורים לקישוט.
  • שלב 9

    0 דקות
    מחממים את התנור ל - 180 מעלות, אופים עד שהמציות מזהיבות ומקבלות צבע שזוף יפה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מקררים בטמפרטורת החדר, ואחר כך שומרים בקופסה אטומה.
רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 1 מתוך 10

מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים את זרעוני השומשום והשומר, מוסיפים את השמן ומערבבים, מוסיפים את שלושת הביצים ומערבבים.

רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 2 מתוך 10

מתחילים ללוש את הבצק ביד אחת, כאשר ביד השניה מחזיקים את הכוס עם מיץ התפוזים, ומוסיפים אותו בהדרגה תוך לישה מתמדת, מפסיקים להוסיף עוד מיץ כאשר הבצק אחיד, גמיש ולא דביק. לפעמים אין צורך בכל כמות המיץ, ופעמים מאידך - הוא לא מספיק. הכל תלוי בסוג הקמח ובספיגה שלו, לכן, אם הבצק עדיין קשה ולא אחיד, אפשר להוסיף עוד טיפת מים. ואם הבצק דביק - להוסיף קצת קמח.

רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 3 מתוך 10

מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים אותו על השיש, בשתי ידיים, במשך כחמש דקות רצופות, עד שהוא ממש הופך לגוש חלק וגמיש. כמובן שאפשר לעשות את כל התהליך גם במיקסר.

רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 4 מתוך 10

מכסים את הבצק בניילון, ונותנים לנוח כרבע שעה.

רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 5 מתוך 10

מקמחים קלות את השיש, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.

רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 6 מתוך 10

מרדדים כל חלק לעלה גדול, לא עבה מדי אבל גם לא דק מאד. בערך בעובי של כחצי ס"מ.

רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 7 מתוך 10

בעזרת גלגלת בצק מיוחד (ידית ארוכה שבראשה גלגל שיניים מסתובב) חותכים למלבנים בשתי וערב: קודם כמה חיתוכים מלמעלה למטה, ואח"כ חיתוכים מימין לשמאל. מתקבלים מלבני בצק בערך בגודל של 7-8 ס"מ על 10-12 ס"מ. אם אין גלגלת, אפשר גם עם סכין, אבל זה פחות יפה.

רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 8 מתוך 10

מעבירים את המציות למגש אפיה גדול מרופד בנייר אפיה. לוקחים מזלג, ונועצים אותו כמה פעמים בכל מציה, כדי לעשות חורים לקישוט.

רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 9 מתוך 10

מחממים את התנור ל - 180 מעלות, אופים עד שהמציות מזהיבות ומקבלות צבע שזוף יפה.

רריפאת - מציות מרוקאיות

שלב 10 מתוך 10

מקררים בטמפרטורת החדר, ואחר כך שומרים בקופסה אטומה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • עוגיות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל מרוקאי
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לשבת
  • מתכוני קינוחים
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים