דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
מנה חגיגית של שוקי אווז רכים עם פלחי אפרסקים ומרינדה משגעת של יין לבן, ריבת משמש ותפוזים. פינוק חורפי שיביא את כולם לשולחן.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  נתחי
אווז
1  קורט
פלפל
2  כפות
פפריקה אדומה מתוקה
2  כפות
מיץ לימון
2  כפות
יין לבן
4  כפות
ריבת משמש
1  כף
קליפת תפוז
2  כוסות
מיץ תפוזים סחוט
4  פרוסות
אפרסק טריים
1  קורט
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת האווז: מנקים את האווז משאריות נוצות. שוטפים ומנגבים במגבות נייר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מתבלים את האווז במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים את השוקיים עם העור כלפי מטה בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 230 מעלות, למשך כ- 30 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים לקערית את מיץ הלימון, היין, הריבה וגרידת קליפת התפוז. מערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים החוצה את מרבית השומן שהתווסף בתבנית.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים את שוקי האווז עם התערובת שבקערית.
  • שלב 7

    0 דקות
    יוצקים לתבנית את מיץ התפוזים ומוסיפים את פלחי האפרסקים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מורידים את הטמפרטורה בתנור האפייה ל- 180 מעלות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכניסים את תבנית שוקי האווז לתנור ואופים במשך כ- 90 דקות, עד שבשר השוקיים רך ופלחי האפרסקים תפוחים ועסיסיים.
  • שלב 10

    0 דקות
    במידת הצורך, מוסיפים מים לתבנית האפייה.
  • שלב 11

    0 דקות
    הכנת הרוטב: מוציאים את השומן מהתבנית ושופכים. את שאר הנוזלים שנותרו בתבנית יוצקים לסיר קטן.
  • שלב 12

    0 דקות
    מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך מספר דקות עד צמצום הנוזלים והפיכת הרוטב לסמיך.
  • שלב 13

    0 דקות
    הרכבת המנה: בצלחת הגשה נאה מניחים שוק אווז. ליד השוק מניחים מספר פלחי אפרסק. יוצקים מעל השוק מעט מהרוטב.
  • שלב 14

    1 דקות
    ניתן להגיש עם אורז, תפוחי אדמה צלויים או אפויים וכן עם כופתאות. *ניתן להמיר את האפרסקים הטריים בשימורים של חצאי אפרסקים ואת ריבת המשמש בריבת תפוזים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 1 מתוך 14

הכנת האווז: מנקים את האווז משאריות נוצות. שוטפים ומנגבים במגבות נייר.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 2 מתוך 14

מתבלים את האווז במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 3 מתוך 14

מניחים את השוקיים עם העור כלפי מטה בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 230 מעלות, למשך כ- 30 דקות.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 4 מתוך 14

מוסיפים לקערית את מיץ הלימון, היין, הריבה וגרידת קליפת התפוז. מערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 5 מתוך 14

מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים החוצה את מרבית השומן שהתווסף בתבנית.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 6 מתוך 14

מורחים את שוקי האווז עם התערובת שבקערית.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 7 מתוך 14

יוצקים לתבנית את מיץ התפוזים ומוסיפים את פלחי האפרסקים.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 8 מתוך 14

מורידים את הטמפרטורה בתנור האפייה ל- 180 מעלות.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 9 מתוך 14

מכניסים את תבנית שוקי האווז לתנור ואופים במשך כ- 90 דקות, עד שבשר השוקיים רך ופלחי האפרסקים תפוחים ועסיסיים.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 10 מתוך 14

במידת הצורך, מוסיפים מים לתבנית האפייה.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 11 מתוך 14

הכנת הרוטב: מוציאים את השומן מהתבנית ושופכים. את שאר הנוזלים שנותרו בתבנית יוצקים לסיר קטן.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 12 מתוך 14

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך מספר דקות עד צמצום הנוזלים והפיכת הרוטב לסמיך.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 13 מתוך 14

הרכבת המנה: בצלחת הגשה נאה מניחים שוק אווז. ליד השוק מניחים מספר פלחי אפרסק. יוצקים מעל השוק מעט מהרוטב.

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

שלב 14 מתוך 14

ניתן להגיש עם אורז, תפוחי אדמה צלויים או אפויים וכן עם כופתאות. *ניתן להמיר את האפרסקים הטריים בשימורים של חצאי אפרסקים ואת ריבת המשמש בריבת תפוזים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חגיגה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא ביצים
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • כרעיים או שוקיים ברוטב קארי וחלב קוקוס

    כרעיים או שוקיים ברוטב קארי וחלב קוקוס

    40 דקות בינוני
  • שוקי עוף בלימון כבוש, ארטישוק ושומר

    שוקי עוף בלימון כבוש, ארטישוק ושומר

    60 דקות קל
  • שוקי עוף צלויות עם תפוחי אדמה וירקות כתומים

    שוקי עוף צלויות עם תפוחי אדמה וירקות כתומים

    90 דקות קל
  • שוקי עוף צלויות עם אורז וירקות מטוגן בנוסח סיני

    שוקי עוף צלויות עם אורז וירקות מטוגן בנוסח סיני

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים