שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

תאריך פרסום: 17/3/2015
דרוג הגולשים:
שוקי אווז צלוי עם פלחי אפרסקים

מצרכים

שוקי אווז או מולרד ניתן להשיג בכל רשתות שיווק המזון. המתכון נראה לכאורה מורכב, אך בפועל הוא פשוט להכנה, ותמיד ייתן לארוחה צביון יוקרתי. בימי החורף מתכון זה הופך כל ארוחת צהריים ביום שבת לחגיגה.

שוקי אווז
קורט מלח ופלפל שחור
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות מיץ לימון
2 כפות יין לבן
4 כפות ריבת משמיש או תפוז
כף גרידת קליפת תפוז
2 כוסות מיץ תפוזים סחוט
פלחי אפרסקים (אפשרי חצאי אפרסקים מקופסת שימורים)

אופן ההכנה

מנקים את האווז משאריות נוצות. שוטפים ומנגבים במגבות נייר.
מתבלים את האווז במלח פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מניחים את השוקיים עם העור כלפי מטה בתבנית אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ’ של 230 מעלות, למשך כ- 30 דקות.
לקערית מוסיפים את מיץ הלימון, היין, ריבה וגרידת קליפת התפוז. מערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוציאים את התבנית מהתנור, ויוצקים החוצה את מרבית השומן שהתווסף בתבנית. מורחים את שוקי האווז עם התערובת שבקערית.
יוצקים לתבנית את מיץ התפוזים ומוסיפים את פלחי האפרסקים. מחלישים את הטמפרטורה בתנור האפייה ל- 180 מעלות. מכניסים את תבנית שוקי האווז לתנור ואופים במשך כשעה וחצי, עד שבשר השוקיים רק ופלחי האפרסקים תפוחים ועסיסיים. במידת הצורך, מוסיפים מים לתבנית האפייה.
הכנת הרוטב:
את השומן מוציאים מהתבנית ושופכים. את שאר הנוזלים שנותרו בתבנית יוצקים לסיר קטן. מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל במשך מספר דקות עד צמצום הנוזלים והפיכת הרוטב לסמיך.
הרכבת המנה:
בצלחת הגשה נאה מניחים שוק אווז. ליד השוק מניחים מס’ פלחי אפרסק. יוצקים מעל השוק מעט מהרוטב. ניתן להגיש עם אורז, תפוחי אדמה צלויים או אפויים, וכן עם כופתאות.
בתאבון......

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים