שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
שורט ברד במילוי מרמלדת פירות יער וכדור גלידה

שורט ברד במילוי מרמלדת פירות יער וכדור גלידה

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

120 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

8

מצרכים

100 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות
75 גרם אבקת סוכר
180 גרם קמח מנופה
1 ביצה
300 גרם מיקס פירות יער
50 גרם סוכר
מיץ מלימון אחד
גלידת וניל איכותית להגשה
מעט אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה

1. שמים במעבד מזון חמאה קמח ואבקת סוכר ומעבדים לקבלת תערובת פירורית
2. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים עד קבלת גושי בצק גדולים
3. מוציאים למשטח עבודה ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.
4. מכינים את המרמלדה: מבשלים 250 גר’ מיקס פירות יער עם 50 גר’ סוכר ומועכים את הפירות עד קבלת מחית. מתבלים בלימון, מסירים מהאש ומצננים.
5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מחוררים היטב בעזרת מזלג וקורצים שני פרחים. בפרח אחד קורצים עיגול נוסף במרכז.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דק’ עד הזהבה עמוקה.
7. מצננים ומאבקים באבקת סוכר את הפרח עם החור במרכז.
8. מניחים מהמרמלדה על הפרח השני (השלם) ומעליה מסדרים פירות שלמים מ-50 גר’ שנשארו לנו.
9. מניחים מעל את הפרח עם אבקת הסוכר למעין מגה עוגיית סנדוויץ’.
10. מניחים במרכז הפרח כדור גלידה ומגישים מיד.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי