דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

(0)
250 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
בשר משובח שמתבשל ארוכות עם יין אדום, עשבי תיבול וירקות שורש. מגישים על אורז לבן

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  קילוגרם
שפונדרה חתוך ליחידות בגודל 150 גרם עם עצמות ושומן
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
0  לפי הטעם
מלח
0.25  כוס
שמן זית
2 
בצל קלופים וחתוכים לקוביות
3 
גזר קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
5  גבעולים
סלרי קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
1  ראש
שום
2  גבעולים
רוזמרין
1  עלה
עלה דפנה
2  כוסות
יין אדום
0.5  כוס
מים
2  כוסות
אורז בסמטי
3  כוסות
מים פושרים
0  לפי הטעם
מלח
1  כף
שמן קנולה
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

250 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מתבלים את נתחי הבשר במלח ובפלפל שחור.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים את השמן בסיר רחב וגדול, שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בו בשכבה אחת, ומטגנים את הנתחים במשך מספר דקות מכל צד, על להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את נתחי הבשר מהסיר, ומעבירים לקערה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, גבעולי הסלרי, עלי הרוזמרין, עלה הדפנה, מלח ופלפל ומטגנים מספר דקות על להבה בינונית, עד שהירקות מתרככים והבצל נעשה שקוף.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצקים לסיר את היין האדום וראש השום ומביאים לרתיחה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים אבקת מרק עוף אמיתי אסם. יוצקים את המים, ומביאים לרתיחה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכסים את הסיר במכסה, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה ביותר. מבשלים במשך כשלוש שעות, עד שהבשר רך מאוד.
  • שלב 8

    0 דקות
    שוטפים את האורז במים פושרים ומסננים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר ומוסיפים את האורז, ומבשלים על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב במשך כשתי דקות. יוצקים לסיר את המים ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה.
  • שלב 10

    20 דקות
    מנמיכים להבה לנמוכה, ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהמים נספגים באורז והאורז פירורי ולא דביק.
  • שלב 11

    0 דקות
    עורמים את האורז בקערת הגשה גדולה, ומניחים עליו את הבשר והירקות מהסיר. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.
תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 1 מתוך 11

מתבלים את נתחי הבשר במלח ובפלפל שחור.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 2 מתוך 11

מחממים את השמן בסיר רחב וגדול, שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בו בשכבה אחת, ומטגנים את הנתחים במשך מספר דקות מכל צד, על להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 3 מתוך 11

מוציאים את נתחי הבשר מהסיר, ומעבירים לקערה.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 4 מתוך 11

מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, גבעולי הסלרי, עלי הרוזמרין, עלה הדפנה, מלח ופלפל ומטגנים מספר דקות על להבה בינונית, עד שהירקות מתרככים והבצל נעשה שקוף.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 5 מתוך 11

יוצקים לסיר את היין האדום וראש השום ומביאים לרתיחה.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 6 מתוך 11

מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים אבקת מרק עוף אמיתי אסם. יוצקים את המים, ומביאים לרתיחה.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 7 מתוך 11

מכסים את הסיר במכסה, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה ביותר. מבשלים במשך כשלוש שעות, עד שהבשר רך מאוד.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 8 מתוך 11

שוטפים את האורז במים פושרים ומסננים.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 9 מתוך 11

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את האורז, ומבשלים על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב במשך כשתי דקות. יוצקים לסיר את המים ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 10 מתוך 11

מנמיכים להבה לנמוכה, ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהמים נספגים באורז והאורז פירורי ולא דביק.

תבשיל בשר שפונדרה עם ירקות שורש ואורז

שלב 11 מתוך 11

עורמים את האורז בקערת הגשה גדולה, ומניחים עליו את הבשר והירקות מהסיר. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • תוספות
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אינטריה - תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

    אינטריה - תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

    20 דקות קל
  • פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    120 דקות בינוני
  • תבשיל לשון בקר

    תבשיל לשון בקר

    60 דקות בינוני
  • תבשיל בורגול

    תבשיל בורגול

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים