דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תבשיל דגים וחומוס פיקנטי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

(1)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ננה ציקבאשוילי
פשוט מעדן. תבשיל דגים עסיסי עם גרגרי חומוס, בטעמי לימון עדינים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  נתחי
דג בורי
1  קילוגרם
גרגירי חומוס גדולים לבנים
1  כף
סודה לשתייה
1 
עגבנייה
0.5  כפית
כמון טחון
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
1  ראש
שום
1 
לימון סחוט
1 
לימון כבוש
4 
פלפל אדום
1 
פלפל אדום חריף קטן
0.5  זר
כוסברה קצוצה
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    30 דקות
    משרים את הדג בתוך מסננת בלימון סחוט טרי ובמלח במשך כחצי שעה. *ניתן להשתמש גם בקילו סלמון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 2

    0 דקות
    בסיר רחב ושטוח מטגנים בשמן (כרבע כוס) 2 גמבות והרבה שום.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לימון קטן כבוש (חתוך ל-4).
  • שלב 4

    20 דקות
    מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מניחים בתוך הסיר את פרוסות הדגים ויוצקים מה שנשאר מתערובת התיבול על הדגים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מגררים עגבנייה גדולה ללא הקליפה והגרעינים. מעבירים לקערה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים שום כתוש, פפריקה, כמון, מלח ופלפל (הכל לפי הטעם, אפשר להוסיף טימין).
  • שלב 8

    0 דקות
    טובלים את חתיכות הדגים ומשרים מעט בתערובת ש"ייתפס" הטעם.
  • שלב 9

    0 דקות
    מטגנים גמבה ושום בסיר עם שמן (5 כפות לערך) מוסיפים את החומוס המושרה, מוסיפים כמון, מלח, פפריקה אדומה ופלפל שחור לפי הטעם ויוצקים רבע כוס מים.
  • שלב 10

    30 דקות
    מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות (תלוי ברמת הרכיכות של החומוס).
  • שלב 11

    0 דקות
    מוסיפים חופן גדול של פטרוזיליה/כוסברה קצוצה ומכבים את הלהבה.
  • שלב 12

    0 דקות
    שוטפים היטב את החומוס. ומפרידים את הגרגירים מהקליפה. עד שמוצאים את כל הקליפה (אפשר פשוט לנקות אותם תחת זרם של מים).
  • שלב 13

    0 דקות
    מבשלים במשך מספר דקות. מכבים ומשאירים את החומוס עם מי הסודה לשתייה למשך לילה.
  • שלב 14

    0 דקות
    הכנת ה"חמאסת"(החומוס): מוסיפים לתוך סיר עם חומוס כף (או שתיים) של סודה לשתייה ויוצקים מים רותחים.
תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 1 מתוך 14

משרים את הדג בתוך מסננת בלימון סחוט טרי ובמלח במשך כחצי שעה. *ניתן להשתמש גם בקילו סלמון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 2 מתוך 14

בסיר רחב ושטוח מטגנים בשמן (כרבע כוס) 2 גמבות והרבה שום.

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 3 מתוך 14

מוסיפים לימון קטן כבוש (חתוך ל-4).

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 4 מתוך 14

מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה.

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 5 מתוך 14

מניחים בתוך הסיר את פרוסות הדגים ויוצקים מה שנשאר מתערובת התיבול על הדגים.

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 6 מתוך 14

מגררים עגבנייה גדולה ללא הקליפה והגרעינים. מעבירים לקערה.

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 7 מתוך 14

מוסיפים שום כתוש, פפריקה, כמון, מלח ופלפל (הכל לפי הטעם, אפשר להוסיף טימין).

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 8 מתוך 14

טובלים את חתיכות הדגים ומשרים מעט בתערובת ש"ייתפס" הטעם.

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 9 מתוך 14

מטגנים גמבה ושום בסיר עם שמן (5 כפות לערך) מוסיפים את החומוס המושרה, מוסיפים כמון, מלח, פפריקה אדומה ופלפל שחור לפי הטעם ויוצקים רבע כוס מים.

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 10 מתוך 14

מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות (תלוי ברמת הרכיכות של החומוס).

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 11 מתוך 14

מוסיפים חופן גדול של פטרוזיליה/כוסברה קצוצה ומכבים את הלהבה.

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 12 מתוך 14

שוטפים היטב את החומוס. ומפרידים את הגרגירים מהקליפה. עד שמוצאים את כל הקליפה (אפשר פשוט לנקות אותם תחת זרם של מים).

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 13 מתוך 14

מבשלים במשך מספר דקות. מכבים ומשאירים את החומוס עם מי הסודה לשתייה למשך לילה.

תבשיל דגים וחומוס פיקנטי

שלב 14 מתוך 14

הכנת ה"חמאסת"(החומוס): מוסיפים לתוך סיר עם חומוס כף (או שתיים) של סודה לשתייה ויוצקים מים רותחים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דגים
  • בראנץ'
  • תוספות
  • קטניות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא ביצים
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • תבשיל קישואים

    תבשיל קישואים

    35 דקות קל
  • פסטלה - תבשיל תפוחי אדמה ובשר כבש

    פסטלה - תבשיל תפוחי אדמה ובשר כבש

    100 דקות בינוני
  • תבשיל אורז מלא עם גרגירי חומוס

    תבשיל אורז מלא עם גרגירי חומוס

    60 דקות בינוני
  • תבשיל כבש

    תבשיל כבש

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים