-
שלב 1
30 דקות
משרים את הדג בתוך מסננת בלימון סחוט טרי ובמלח במשך כחצי שעה.
*ניתן להשתמש גם בקילו סלמון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
-
שלב 2
0 דקות
בסיר רחב ושטוח מטגנים בשמן (כרבע כוס) 2 גמבות והרבה שום.
-
שלב 3
0 דקות
מוסיפים לימון קטן כבוש (חתוך ל-4).
-
שלב 4
20 דקות
מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה.
-
שלב 5
0 דקות
מניחים בתוך הסיר את פרוסות הדגים ויוצקים מה שנשאר מתערובת התיבול על הדגים.
-
שלב 6
0 דקות
מגררים עגבנייה גדולה ללא הקליפה והגרעינים. מעבירים לקערה.
-
שלב 7
0 דקות
מוסיפים שום כתוש, פפריקה, כמון, מלח ופלפל (הכל לפי הטעם, אפשר להוסיף טימין).
-
שלב 8
0 דקות
טובלים את חתיכות הדגים ומשרים מעט בתערובת ש"ייתפס" הטעם.
-
שלב 9
0 דקות
מטגנים גמבה ושום בסיר עם שמן (5 כפות לערך) מוסיפים את החומוס המושרה, מוסיפים כמון, מלח, פפריקה אדומה ופלפל שחור לפי הטעם ויוצקים רבע כוס מים.
-
שלב 10
30 דקות
מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות (תלוי ברמת הרכיכות של החומוס).
-
שלב 11
0 דקות
מוסיפים חופן גדול של פטרוזיליה/כוסברה קצוצה ומכבים את הלהבה.
-
שלב 12
0 דקות
שוטפים היטב את החומוס. ומפרידים את הגרגירים מהקליפה. עד שמוצאים את כל הקליפה (אפשר פשוט לנקות אותם תחת זרם של מים).
-
שלב 13
0 דקות
מבשלים במשך מספר דקות. מכבים ומשאירים את החומוס עם מי הסודה לשתייה למשך לילה.
-
שלב 14
0 דקות
הכנת ה"חמאסת"(החומוס): מוסיפים לתוך סיר עם חומוס כף (או שתיים) של סודה לשתייה ויוצקים מים רותחים.
כתוב ביקורת