שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

תבשיל עוף ותפוחי אדמה בבישול איטי

תאריך פרסום: 3/1/2015
דרוג הגולשים:
תבשיל עוף ותפוחי אדמה בבישול איטי

מצרכים

6 שוקיים עוף נקיים
10 תפוחי אדמה קטנים וקלופים
6 יחידות ארטישוק ירושלמי קלופות
1/4 כוס שמן
1 כפית פפריקה
1/2 כפית קארי
1 כפית בהראט
קורט מלח
1 ראש שום
1/3 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

מניחים את תפוחי האדמה ושורשי הארטישוק הירושלמי הקלופים בתבנית עם נייר עטיפה. מזלפים על תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי שמן זית ואופים בטמפ’ של 200 במשך 20 דקות, עד שהם משחימים מעט. מוציאים את התבנית מהתנור.
מתבלים את שוקי העוף בפפריקה, בהראט, קארי ומלח.

יוצקים שמן לסיר כבד בעל מכסה הדוק. מחממים את השמן, ומוסיפים את שוקי העוף. משחימים את שוקי העוף במשך מספר דקות, עד שהם משחימים. מוסיפים לסיר את השום, ויוצקים מים רותחים. מכניסים את הסיר עם שוקי העוף לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 150 מעלות, ואופים במשך כשעתיים.

מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה וארטישוק הירושלמי המטוגנים, וממשיכים לאפות אותם במשך כשעה נוספת. יש לבדוק מידי פעם שלא נגמרו. בתום הבישול הבשר ותפוחי האדמה יהיו רכים, שחומים וארומטיים.
בתאבון.....

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים