שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

תבשיל עוף עם פרחי כרובית

תאריך פרסום: 18/1/2014
דרוג הגולשים:
תבשיל עוף עם פרחי כרובית

מצרכים

ראש שלם של כרובית מחולק לפרחים בגודל בינוני
קמח
3 כוסות מים
2 ביצים
5 כרעיים עוף המחולקים לשוקיים וירכיים
1 בצל מגורר
3 עגבניות בינוניות מרוסקות דק
4 שיני שום פרוסים דק
צרור עלי כוסברה קצוצים
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
מעט שמן זית
כפית שטוחה כמון
קורט מלח
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה

את פרחי הכרובית טובלים בקמח, ולאחר מכן בביצה. מוסיפים אותם לסיר נפרד, ומטגנים אותם עד לקבלת גוון זהוב מכל הכיוונים. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת עם נייר סופג
מניחים את השוקיים והירכיים בסיר רחב עם שמן זית, ומטגנים אותם מכל הצדדים, עד קבלת גוון זהוב. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בקערה.
מוסיפים לסיר עם השמן את הבצל המגורר, ומטגנים אותו עד שהופך לשקוף. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות. מבשלים אותן להבה בינונית במשך כ-8 דקות, עד להסמכת התערובת.
מתבלים את התערובת עם כמון, פפריקה, כורכום, שום, מלח והפלפל, מערבבים ומטגנים במשך כ-2 דקות נוספות, עד שהתערובת הופכת סמיכה וצבעה הופך לכתום . יוצקים לסיר 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מחזירים לסיר את חלקי העוף הצלויים, וכן את פרחי הכרובית וממקמים אותם. מוודאים שהמים מגיעים למחצית גובה פרחי הכרובית. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך כ-45 דקות נוספות. (יש לנער את הסיר מדי פעם מצד לצד).
מגישים לצד אורז לבן.

בתאבון.......

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים