דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תבשיל פתיתים חמצמץ
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תבשיל פתיתים חמצמץ

תבשיל פתיתים חמצמץ

(0)
30 דקות
קל
סיר שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו - עם ירוקים, בשר טחון והמון טעמים של בצל ותבלינים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
בצל קצוצים דק
5  כפות
שמן זית
300  גרם
בשר בקר טחון
2  גבעולים
סלרי קצוצים דק
2  כפיות
פלפל שחור
2  כפיות
מלח
2  כפיות
כורכום
1  כפית
שום כתוש
2  כוסות
פתיתים אפויים אורז אסם
6  עלים
מנגולד חתוכים
2  כפות
שמן זית נוספות
1 
לימון סחוט
3.5  כוסות
מים רותחים
0.5  זר
כוסברה קצוצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    2 דקות
    מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  • שלב 2

    5 דקות
    מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומטגנים עד שהוא משנה צבע. מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
  • שלב 3

    5 דקות
    מתבלים בפלפל שחור, מלח, כורכום ושום כתוש. מערבבים היטב. מוסיפים את עלי המנגולד, מערבבים ומבשלים עד שהם מצטמצמים.
  • שלב 4

    2 דקות
    מוסיפים את פתיתי האורז של אסם ו-2 כפות שמן זית, מערבבים היטב. סוחטים מיץ לימון טרי לתוך הסיר, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 2 דקות.
  • שלב 5

    7 דקות
    מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 7 דקות.
  • שלב 6

    5 דקות
    מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים וממשיכים לבשל 3-5 דקות נוספות בלי מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים. למרקם רך ומושי יותר, מערבבים מעט במהלך הבישול.
תבשיל פתיתים חמצמץ

שלב 1 מתוך 6

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

תבשיל פתיתים חמצמץ

שלב 2 מתוך 6

מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומטגנים עד שהוא משנה צבע. מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.

תבשיל פתיתים חמצמץ

שלב 3 מתוך 6

מתבלים בפלפל שחור, מלח, כורכום ושום כתוש. מערבבים היטב. מוסיפים את עלי המנגולד, מערבבים ומבשלים עד שהם מצטמצמים.

תבשיל פתיתים חמצמץ

שלב 4 מתוך 6

מוסיפים את פתיתי האורז של אסם ו-2 כפות שמן זית, מערבבים היטב. סוחטים מיץ לימון טרי לתוך הסיר, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 2 דקות.

תבשיל פתיתים חמצמץ

שלב 5 מתוך 6

מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 7 דקות.

תבשיל פתיתים חמצמץ

שלב 6 מתוך 6

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים וממשיכים לבשל 3-5 דקות נוספות בלי מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים. למרקם רך ומושי יותר, מערבבים מעט במהלך הבישול.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • קערה
  • חברים
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • מנת ירקות/פירות
  • מנה עיקרית
  • אוכל מקומי
  • מנה עליונה
  • מקור החלבון
  • אוכל טבעוני
  • בישול במחבת
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים קלים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אינטריה - תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

    אינטריה - תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

    20 דקות קל
  • פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    120 דקות בינוני
  • תבשיל לשון בקר

    תבשיל לשון בקר

    60 דקות בינוני
  • תבשיל בורגול

    תבשיל בורגול

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים