דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תבשיל קציצות ופתיתים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תבשיל קציצות ופתיתים

תבשיל קציצות ופתיתים

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
תבשיל מפואר ועשיר בטעמים, מרקמים וערכים תזונתיים גבוהים, עם קציצות בקר שמחביאות בתוכן הרבה ירקות קצוצים

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
בשר בקר טחון טחון
6 
מנגולד
2 
גזר מגוררים
1 
בצל מגורר
1 
תפוח אדמה מגורר
2 
קישוא מגוררים
4  שיני
שום קצוצות
1  כוס
פטרוזיליה קצוצה
1  כוס
פירורי לחם פירורית זהב
1 
ביצה
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל גרוס
0.33  כוס
שמן קנולה
2 
בצל קלופים וחתוכים לשמיניות
4 
קישוא קצוצים גס
4 
גזר קצוצים די דק
5  שיני
שום קלופות וחצויות
1  כוס
מרק טעם עוף ר.טבעיים רותח
2  כוסות
מים רותחים
1  כף
כורכום
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל גרוס
1  כוס
פתיתים אפויים אורז אסם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קוצצים את החלק הירוק של עלי המנגולד (את הגבעולים שומרים לתבשיל).
  • שלב 2

    0 דקות
    שמים בקערה גדולה את הבשר יחד עם העלים הקצוצים, הגזר, הבצל, תפוח האדמה, הקישואים, השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, הביצה והתבלינים. לשים בידיים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג (יתקבלו לפחות שלושים) ומשטחים אותן.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים את השמן בסיר גדול ורחב. מטגנים בו את הקציצות משני הצדדים, עד שהן משחימות (אין צורך לטבול בביצה ובפירורי לחם לפני הטיגון), מוציאים את הקציצות המטוגנות לקערה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים לשמן שבסיר את ירקות התבשיל: גבעולי המנגולד, הבצל, קישואים, גזר ושום. מטגנים תוך כדי ערבוב שתי דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את שלוש כוסות הנוזלים (זה נראה המון, אבל חכו), כורכום, מלח ופלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה כמה קציצות שאפשר כך שתתקבל רק שכבה אחת של קציצות. יכול להיות שהסיר לא יכיל את הכל, כך שניתן לשמור את הקציצות העודפות במקרר (הן נהדרות מטוגנות בלבד), או להקפיא אותן.
  • שלב 7

    30 דקות
    מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהגזר מתרכך. בשלב זה יהיו בסיר נוזלים רבים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים פנימה את הפתיתים, מערבבים היטב כך שכל הפתיתים ייטמעו בתבשיל ומביאים לרתיחה.
  • שלב 9

    10 דקות
    מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות.
  • שלב 10

    5 דקות
    מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל-5 דקות ומגישים. בתיאבון!
תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 1 מתוך 10

קוצצים את החלק הירוק של עלי המנגולד (את הגבעולים שומרים לתבשיל).

תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 2 מתוך 10

שמים בקערה גדולה את הבשר יחד עם העלים הקצוצים, הגזר, הבצל, תפוח האדמה, הקישואים, השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, הביצה והתבלינים. לשים בידיים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 3 מתוך 10

יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג (יתקבלו לפחות שלושים) ומשטחים אותן.

תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 4 מתוך 10

מחממים את השמן בסיר גדול ורחב. מטגנים בו את הקציצות משני הצדדים, עד שהן משחימות (אין צורך לטבול בביצה ובפירורי לחם לפני הטיגון), מוציאים את הקציצות המטוגנות לקערה.

תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 5 מתוך 10

מוסיפים לשמן שבסיר את ירקות התבשיל: גבעולי המנגולד, הבצל, קישואים, גזר ושום. מטגנים תוך כדי ערבוב שתי דקות.

תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 6 מתוך 10

מוסיפים את שלוש כוסות הנוזלים (זה נראה המון, אבל חכו), כורכום, מלח ופלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה כמה קציצות שאפשר כך שתתקבל רק שכבה אחת של קציצות. יכול להיות שהסיר לא יכיל את הכל, כך שניתן לשמור את הקציצות העודפות במקרר (הן נהדרות מטוגנות בלבד), או להקפיא אותן.

תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 7 מתוך 10

מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהגזר מתרכך. בשלב זה יהיו בסיר נוזלים רבים.

תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 8 מתוך 10

מוסיפים פנימה את הפתיתים, מערבבים היטב כך שכל הפתיתים ייטמעו בתבשיל ומביאים לרתיחה.

תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 9 מתוך 10

מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות.

תבשיל קציצות ופתיתים

שלב 10 מתוך 10

מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל-5 דקות ומגישים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אינטריה - תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

    אינטריה - תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

    20 דקות קל
  • פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    120 דקות בינוני
  • תבשיל לשון בקר

    תבשיל לשון בקר

    60 דקות בינוני
  • תבשיל בורגול

    תבשיל בורגול

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים