דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת קונקורד
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת קונקורד

עוגת קונקורד

(0)
240 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
העוגה המפורסמת על בסיס מרנג וקרם עתיר שוקולד משובח. וזה בכלל לא מסובך. ללא גלוטן

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
8 
חלמון
0.5  כפית
צבע מאכל
1  קורט
מלח
1  כוס
סוכר לבן
200  גרם
אבקת סוכר
50  גרם
קקאו
5  מיכלים
שמנת מתוקה (1 ורבע ליטר) 38%
650  גרם
שוקולד מריר (עם 70% מוצקי קקאו)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

240 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח במהירות בינונית. מוסיפים רבע מכמות הסוכר עד שהקצף מתחיל לבעבע, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר, ומפעילים את המערבל במהירות מרבית, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מנפים על הקצף את אבקת הסוכר והקקאו, ובתנועות קיפול רחבות, בעזרת כף עץ או מרית, מבליעים אותם בקצף.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מציירים על ניירות האפייה שני עיגולים בקוטר 26 ס"מ. ממלאים שק זילוף בקצף (החום), ובתנועה מעגלית יוצרים על עיגולי הנייר המסומנים "שבלול" מהמרכז החוצה. גם בתבנית השנייה יוצרים "שבלול" זהה ("שבלול" אחד ישמש כבסיס העוגה והשני כשכבת ביניים בין שתי שכבות הקרם).
  • שלב 5

    0 דקות
    מזלפים על נייר האפייה השלישי בצורת מקלות, שיהיו הקישוט על העוגה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ואופים את "שבלולי" המרנג והמקלות בתנור טורבו כ-3 שעות, ומצננים.
  • שלב 7

    0 דקות
    יש להכין את הקרם לפחות 10-12 שעות לפני הרכבת העוגה.
  • שלב 8

    0 דקות
    יוצקים את השמנת המתוקה לסיר ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה, מוסיפים את השוקולד, ומערבבים היטב עד להמסת השוקולד, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים לפחות 10 שעות במקרר.
  • שלב 9

    0 דקות
    לאחר קירור ממושך, מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד עד לקבלת קרם אוורירי מאוד.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים את אחד מ"שבלולי" המרנג על מגש, משטחים עליו שתי חמישיות מהקרם, ומיישרים במרית.
  • שלב 11

    0 דקות
    מניחים על הקרם את ה"שבלול" השני ומשטחים שני שליש מהקרם הנותר ומיישרים. בשארית הקרם מצפים את שולי העוגה.
  • שלב 12

    0 דקות
    שוברים את מקלות המרנג לרצועות באורך של כ-4 ס"מ ונועצים בקרם, כשכל מקל נוטה לכיוון אחר.
  • שלב 13

    0 דקות
    שומרים על העוגה במקפיא מכוסה היטב למניעת ספיגת הלחות במרנג.
  • שלב 14

    0 דקות
    כשעה לפני ההגשה מוציאים את העוגה מתא ההקפאה (בחורף כשעה וחצי).
עוגת קונקורד

שלב 1 מתוך 14

מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח במהירות בינונית. מוסיפים רבע מכמות הסוכר עד שהקצף מתחיל לבעבע, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר, ומפעילים את המערבל במהירות מרבית, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

עוגת קונקורד

שלב 2 מתוך 14

מנפים על הקצף את אבקת הסוכר והקקאו, ובתנועות קיפול רחבות, בעזרת כף עץ או מרית, מבליעים אותם בקצף.

עוגת קונקורד

שלב 3 מתוך 14

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

עוגת קונקורד

שלב 4 מתוך 14

מציירים על ניירות האפייה שני עיגולים בקוטר 26 ס"מ. ממלאים שק זילוף בקצף (החום), ובתנועה מעגלית יוצרים על עיגולי הנייר המסומנים "שבלול" מהמרכז החוצה. גם בתבנית השנייה יוצרים "שבלול" זהה ("שבלול" אחד ישמש כבסיס העוגה והשני כשכבת ביניים בין שתי שכבות הקרם).

עוגת קונקורד

שלב 5 מתוך 14

מזלפים על נייר האפייה השלישי בצורת מקלות, שיהיו הקישוט על העוגה.

עוגת קונקורד

שלב 6 מתוך 14

מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ואופים את "שבלולי" המרנג והמקלות בתנור טורבו כ-3 שעות, ומצננים.

עוגת קונקורד

שלב 7 מתוך 14

יש להכין את הקרם לפחות 10-12 שעות לפני הרכבת העוגה.

עוגת קונקורד

שלב 8 מתוך 14

יוצקים את השמנת המתוקה לסיר ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה, מוסיפים את השוקולד, ומערבבים היטב עד להמסת השוקולד, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים לפחות 10 שעות במקרר.

עוגת קונקורד

שלב 9 מתוך 14

לאחר קירור ממושך, מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד עד לקבלת קרם אוורירי מאוד.

עוגת קונקורד

שלב 10 מתוך 14

מניחים את אחד מ"שבלולי" המרנג על מגש, משטחים עליו שתי חמישיות מהקרם, ומיישרים במרית.

עוגת קונקורד

שלב 11 מתוך 14

מניחים על הקרם את ה"שבלול" השני ומשטחים שני שליש מהקרם הנותר ומיישרים. בשארית הקרם מצפים את שולי העוגה.

עוגת קונקורד

שלב 12 מתוך 14

שוברים את מקלות המרנג לרצועות באורך של כ-4 ס"מ ונועצים בקרם, כשכל מקל נוטה לכיוון אחר.

עוגת קונקורד

שלב 13 מתוך 14

שומרים על העוגה במקפיא מכוסה היטב למניעת ספיגת הלחות במרנג.

עוגת קונקורד

שלב 14 מתוך 14

כשעה לפני ההגשה מוציאים את העוגה מתא ההקפאה (בחורף כשעה וחצי).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים