דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כעכים מלוחים עם שומשום
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כעכים מלוחים עם שומשום

כעכים מלוחים עם שומשום

(0)
65 דקות
קל
מתכונאי/ת: נעם גרינפלד
כעכים נהדרים מבצק שמרים בשתי צורות שונות. לא תוכלו להפסיק לנשנש

רכיבים

מנות 70

המתכון הזה נוצר עבור 70 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
200  גרם
חמאה רכה
1  כוס
שמן קנולה
1.25  כוסות
מים פושרים
50  גרם
שמרים
2  כפיות
מלח
1 
ביצה טרופה
100  גרם
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

65 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  • שלב 2

    30 דקות
    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים ל-30 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת כעכים עגולים: מחלקים את הבצק ל-70 כדורים, צרים מכל כדור גליל, מצמידים את קצות הגליל לטבעת ומהדקים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מברישים את הכעכים בביצה הטרופה ובוזקים מעל את השומשום.
  • שלב 6

    35 דקות
    אופים כ-35 דקות עד שהם מזהיבים. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה.
  • שלב 7

    0 דקות
    הכנת כעכים בצורת מקלות: מעבירים בכל פעם מעט מהבצק למכונת עוגיות, וטוחנים עד שיוצאים ממנה מקלות רצועות בצק ארוכות.
  • שלב 8

    0 דקות
    חותכים בעזרת סכין לאורך 10 ס"מ ומניחים בתבנית. מברישים בביצה הטרופה, בוזקים מעל את השומשום.
  • שלב 9

    35 דקות
    אופים כ-35 דקות עד שהמקלות מזהיבים. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. בתיאבון!
כעכים מלוחים עם שומשום

שלב 1 מתוך 9

שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

כעכים מלוחים עם שומשום

שלב 2 מתוך 9

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים ל-30 דקות.

כעכים מלוחים עם שומשום

שלב 3 מתוך 9

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

כעכים מלוחים עם שומשום

שלב 4 מתוך 9

הכנת כעכים עגולים: מחלקים את הבצק ל-70 כדורים, צרים מכל כדור גליל, מצמידים את קצות הגליל לטבעת ומהדקים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

כעכים מלוחים עם שומשום

שלב 5 מתוך 9

מברישים את הכעכים בביצה הטרופה ובוזקים מעל את השומשום.

כעכים מלוחים עם שומשום

שלב 6 מתוך 9

אופים כ-35 דקות עד שהם מזהיבים. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה.

כעכים מלוחים עם שומשום

שלב 7 מתוך 9

הכנת כעכים בצורת מקלות: מעבירים בכל פעם מעט מהבצק למכונת עוגיות, וטוחנים עד שיוצאים ממנה מקלות רצועות בצק ארוכות.

כעכים מלוחים עם שומשום

שלב 8 מתוך 9

חותכים בעזרת סכין לאורך 10 ס"מ ומניחים בתבנית. מברישים בביצה הטרופה, בוזקים מעל את השומשום.

כעכים מלוחים עם שומשום

שלב 9 מתוך 9

אופים כ-35 דקות עד שהמקלות מזהיבים. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל סוכר
  • עוגיות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • כעכים מלוחים פריכים

    כעכים מלוחים פריכים

    60 דקות קל
  • כעכים מלוחים עם שומשום

    כעכים מלוחים עם שומשום

    120 דקות בינוני
  • ביסקוצ'וס - כעכים מזרחיים

    ביסקוצ'וס - כעכים מזרחיים

    120 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים