דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פטה כבד עוף עם מחית פירות יער ואגוזי לוז גרוסים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פטה כבד עוף עם מחית פירות יער ואגוזי לוז גרוסים

פטה כבד עוף עם מחית פירות יער ואגוזי לוז גרוסים

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
קלאסיקה צרפתית במנות אישיות עם רוטב פירות יער

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
כבד עוף נקיים
4  כפות
ברנדי / קוניאק
100  גרם
חמאה מומסת
1 
בצל קצוץ דק
1  שן
שום כתוש
3  כפות
שמנת מתוקה
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל גרוס
100  גרם
פירות יער קפואים
4  כפות
סוכר לבן
0.5 
לימון
0  לפי הטעם
אגוזי לוז גרוסים גס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מנקים את כבדי העוף משאריות שומן וכלי דם. שוטפים אותם ומייבשים עם נייר סופג. מניחים את כבדי העוף בקערה. יוצקים לקערה את הברנדי, ומשרים את הכבדים במשך כשעתיים. מסננים את הכבדים, ומשאירים את הברנדי.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים 50 גרם חמאה למחבת וממיסים. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הכתוש, ומאדים על להבה נמוכה במשך כ-10 דק', עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים למחבת את הכבדים, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומטגנים עד שהכבדים משנים את צבעם. יוצקים למחבת את הברנדי, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשתי דקות. מורידים את המחבת מהכיריים ומצננים מעט.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכניסים את כבדי העוף, הבצל והרוטב לקערה, ומעבדים עם מעבד מזון ידני בפולסים עד קבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לקערה את יתרת החמאה המומסת והשמנת המתוקה, ומעבדים פעם נוספת, עד קבלת מרקם אחיד וחלק. משפרים את טעם המחית עם תיבול של מלח ופלפל שחור. מעבירים את פטה כבדי העוף למקרר עד להתייצבות.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת מחית פירות היער: מוסיפים לסיר את פירות היער הקפואים. מוסיפים לסיר את הסוכר, ויוצקים את מיץ הלימון, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כ-3 דק', עד שרוב הנוזלים התאדו. מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את תוכן הסיר עם מעבד מזון ידני, עד קבלת מחית חלקה ואחידה. מניחים למחית להצטנן.
  • שלב 5

    0 דקות
    הרכבת המנה: יוצקים לגביע הגשה נאה 2 כפיות מחית פירות יער. מעל מניחים את פטה הכבד, עד גובה של כחצי ס"מ משפתי הגביע. מעל פטה הכבד מפזרים אגוזי לוז גרוסים, ומגישים לצד מקלוני לחם. בתיאבון!
פטה כבד עוף עם מחית פירות יער ואגוזי לוז גרוסים

שלב 1 מתוך 5

מנקים את כבדי העוף משאריות שומן וכלי דם. שוטפים אותם ומייבשים עם נייר סופג. מניחים את כבדי העוף בקערה. יוצקים לקערה את הברנדי, ומשרים את הכבדים במשך כשעתיים. מסננים את הכבדים, ומשאירים את הברנדי.

פטה כבד עוף עם מחית פירות יער ואגוזי לוז גרוסים

שלב 2 מתוך 5

מוסיפים 50 גרם חמאה למחבת וממיסים. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הכתוש, ומאדים על להבה נמוכה במשך כ-10 דק', עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים למחבת את הכבדים, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומטגנים עד שהכבדים משנים את צבעם. יוצקים למחבת את הברנדי, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשתי דקות. מורידים את המחבת מהכיריים ומצננים מעט.

פטה כבד עוף עם מחית פירות יער ואגוזי לוז גרוסים

שלב 3 מתוך 5

מכניסים את כבדי העוף, הבצל והרוטב לקערה, ומעבדים עם מעבד מזון ידני בפולסים עד קבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לקערה את יתרת החמאה המומסת והשמנת המתוקה, ומעבדים פעם נוספת, עד קבלת מרקם אחיד וחלק. משפרים את טעם המחית עם תיבול של מלח ופלפל שחור. מעבירים את פטה כבדי העוף למקרר עד להתייצבות.

פטה כבד עוף עם מחית פירות יער ואגוזי לוז גרוסים

שלב 4 מתוך 5

הכנת מחית פירות היער: מוסיפים לסיר את פירות היער הקפואים. מוסיפים לסיר את הסוכר, ויוצקים את מיץ הלימון, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כ-3 דק', עד שרוב הנוזלים התאדו. מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את תוכן הסיר עם מעבד מזון ידני, עד קבלת מחית חלקה ואחידה. מניחים למחית להצטנן.

פטה כבד עוף עם מחית פירות יער ואגוזי לוז גרוסים

שלב 5 מתוך 5

הרכבת המנה: יוצקים לגביע הגשה נאה 2 כפיות מחית פירות יער. מעל מניחים את פטה הכבד, עד גובה של כחצי ס"מ משפתי הגביע. מעל פטה הכבד מפזרים אגוזי לוז גרוסים, ומגישים לצד מקלוני לחם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • דל במלח
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

    פטה כבד עוף אלגנטי ומתקתק

    30 דקות קל
  • סלט חסה עם תמרים, חמוציות וגבינת פטה

    סלט חסה עם תמרים, חמוציות וגבינת פטה

    15 דקות קל
  • פסטה ברוטב פטריות, בטטה וגבינת פטה

    פסטה ברוטב פטריות, בטטה וגבינת פטה

    30 דקות בינוני
  • קיש חצילים, פרחי ברוקולי וגבינת פטה עיזים

    קיש חצילים, פרחי ברוקולי וגבינת פטה עיזים

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים