דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק אפונה צהובה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק אפונה צהובה

מרק אפונה צהובה

(3)
40 דקות
קל
מתכונאי/ת: Eti Amar-Assayag
מרק אפונה צהובה ויבשה עם גזר, כרפס והרבה ירוקים. טעים ומלא בבריאות

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
אפונה יבשה
1 
בצל קצוץ
1 
גזר חתוך לקוביות קטנות
1  זר
כוסברה קצוצה
1  זר
פטרוזיליה קצוצה
2  גבעולים
סלרי כולל עלים קצוצים
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
0  לפי הטעם
חוויאג' לפי הטעם
0.5  שקית
אבקת אפייה
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים את האפונה היטב תחת ברז מים (אין צורך בהשרייה לפני הבישול).
  • שלב 2

    0 דקות
    מכניסים לסיר את הבצל, הגזר והכרפס, ומטגנים מעט לפתיחת טעמים. מוסיפים את האפונה הצהובה ומערבבים יחד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים כליטר מים רותחים ואבקת אפייה (המסייעת לריכוך האפונה), מביאים לרתיחה, מערבבים מדי פעם, ומוציאים את הקצף שנוצר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים מים במידת הצורך, מנמיכים את האש, ומוסיפים תבלינים (למעט המלח).
  • שלב 5

    0 דקות
    מבשלים על אש נמוכה בערך 30-40 דקות, עד שהאפונה מתרככת, ומערבבים מדי פעם. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הירק והמלח. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. בתיאבון!
מרק אפונה צהובה

שלב 1 מתוך 5

שוטפים את האפונה היטב תחת ברז מים (אין צורך בהשרייה לפני הבישול).

מרק אפונה צהובה

שלב 2 מתוך 5

מכניסים לסיר את הבצל, הגזר והכרפס, ומטגנים מעט לפתיחת טעמים. מוסיפים את האפונה הצהובה ומערבבים יחד.

מרק אפונה צהובה

שלב 3 מתוך 5

מוסיפים כליטר מים רותחים ואבקת אפייה (המסייעת לריכוך האפונה), מביאים לרתיחה, מערבבים מדי פעם, ומוציאים את הקצף שנוצר.

מרק אפונה צהובה

שלב 4 מתוך 5

מוסיפים מים במידת הצורך, מנמיכים את האש, ומוסיפים תבלינים (למעט המלח).

מרק אפונה צהובה

שלב 5 מתוך 5

מבשלים על אש נמוכה בערך 30-40 דקות, עד שהאפונה מתרככת, ומערבבים מדי פעם. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הירק והמלח. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • קטניות
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • עשיר בחלבון
  • עשיר בסיבים תזונתיים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים