דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת גבינה לימונית ב-4 שכבות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת גבינה לימונית ב-4 שכבות

עוגת גבינה לימונית ב-4 שכבות

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: משה סיגלית
אין כמו פרי לימון לתחושת רעננות, ואין כמו עוגת גבינה לימונית לתחושת הנאה. קבלו מתכון שכולם יטרפו.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
ביסקוויטים מפוררים
6  כפות
חמאה מומסת
2  כפות
סוכר לבן
750  גרם
גבינה לבנה רכה 5%
0.75  כוס
סוכר לבן
0.67  כוס
לימון מיץ
3  כפיות
תמצית וניל
3  כפיות
לימון מגוררת
2  גביעים
שמנת חמוצה
0.5  כוס
סוכר לבן
6  כפות
סוכר לבן לשאר שכבות העוגה
2  כפות
קמח תירס
0.25  כפית
מלח
0.75  כוס
מים
1 
חלמון
1  כף
חמאה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    לשכבה ראשונה (תחתית העוגה).
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים את הביסקוויטים המפוררים עם 6 כפות חמאה מומסת ו-2 כפות סוכר.
  • שלב 3

    0 דקות
    משטחים את התערובת בתבנית לתבנית 26x8.
  • שלב 4

    0 דקות
    אופים בתנור על חום של 170 מעלות ל-חמש דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומצננים.
  • שלב 6

    0 דקות
    לשכבה שנייה:
  • שלב 7

    0 דקות
    טורפים גבינה במערבל, מוסיפים 3/4 כוס סוכר, ואת שלושת הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי עירבול.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים את 1/2 כוס מיץ לימון, 2 כפיות תמצית וניל, 2 כפיות קליפת לימון מגוררת, ומערבלים קלות.
  • שלב 9

    0 דקות
    שופכים על תחתית העוגה ואופים בחום של 150 מעלות, במשך 35 דקות .
  • שלב 10

    0 דקות
    מצננים כרבע שעה.
  • שלב 11

    0 דקות
    לשכבה שלישית:
  • שלב 12

    0 דקות
    מערבבים 2 גביעים של שמנת חמוצה, 3 כפיות סוכר, 1 כפית תמצית וניל, ושופכים על העוגה.
  • שלב 13

    0 דקות
    אופים 12 דקות ומצננים.
  • שלב 14

    0 דקות
    לזיגוג:
  • שלב 15

    0 דקות
    מניחים בסיר כבד : 1/2 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור, 1/4 כפית מלח.
  • שלב 16

    0 דקות
    בכלי אחר טורפים יחד: 3/4 כוס מים, 1/3 כוס מיץ לימון, 1 חלמון ביצה, מניחים על האש את הסיר הכבד, ומוסיפים את הנוזלים לתערובת הקורנפלור, מערבבים על האש תוך כדי בחישה מתמדת, לא לעזוב עד שכמעט מגיע לרתיחה ולהוריד מהאש (לא להביא לרתיחה, כדי למנוע הקרשות של התערובת)
  • שלב 17

    0 דקות
    מוסיפים כפית חמאה וקליפת לימון מגוררת, בוחשים ומקררים לגמרי.
  • שלב 18

    0 דקות
    כשהעוגה קרה לגמרי וגם הזיגוג, שופכים את הזיגוג על העוגה, ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    80 דקות קל
  • עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    60 דקות קל
  • עוגת שיש מפרג ושוקולד

    עוגת שיש מפרג ושוקולד

    80 דקות קל
  • עוגת פרג בציפוי שוקולד

    עוגת פרג בציפוי שוקולד

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים