דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק עדשים וגריסים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק עדשים וגריסים

מרק עדשים וגריסים

(4)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סיגל ברמר
כשהחורף מקפיא את העצמות והגשם דופק בחלונות - זה בדיוק הזמן למרק עדשים וגריסים חם, משביע ומפנק. להגיש לצד פרוסות לחם.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
300  גרם
עדשים ירוקות מושרות כחצי שעה בקערה עם מים רותחים
1.5  כוסות
גריסי פנינה מושרים כחצי שעה בקערה עם מים רותחים
2 
בצל קצוצים דק
0.25  כוס
שמן קנולה
5  שיני
שום קצוצות דק
1  כף
כמון טחון
1  כף
מרק ירקות שורש ר.טבעיים
1  כף
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
0.5  ליטר
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    לשטוף במסננת את העדשים והגריסים שהשרנו ולהניח בצד.
  • שלב 2

    0 דקות
    להניח בסיר גדול ועמוק שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד להזהבה, להוסיף את שיני השום ולטגן כמה שניות נוספות.
  • שלב 3

    0 דקות
    להוסיף כף כמון (או יותר, למי שאוהב) ופלפל שחור. לערבב.
  • שלב 4

    0 דקות
    להוסיף את העדשים והגריסים (לאחר סינון) ולערבב, להוסיף מים רותחים עד לכיסוי של העדשים ועוד כ-4 ס"מ מעליהם.
  • שלב 5

    15 דקות
    מוסיפים את המלח ואבקת המרק ומבשלים כ-15 דקות על אש גבוהה.
  • שלב 6

    40 דקות
    מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות על אש בינונית, מדי פעם מערבבים. יש להוסיף מים רותחים במידה וחסר.
  • שלב 7

    0 דקות
    המרק מוכן כשהעדשים והגריסים התבשלו והמרק מסמיך. יש לטעום ולשפר תיבול, להוסיף כמון או מלח במידת הצורך.
מרק עדשים וגריסים

שלב 1 מתוך 7

לשטוף במסננת את העדשים והגריסים שהשרנו ולהניח בצד.

מרק עדשים וגריסים

שלב 2 מתוך 7

להניח בסיר גדול ועמוק שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד להזהבה, להוסיף את שיני השום ולטגן כמה שניות נוספות.

מרק עדשים וגריסים

שלב 3 מתוך 7

להוסיף כף כמון (או יותר, למי שאוהב) ופלפל שחור. לערבב.

מרק עדשים וגריסים

שלב 4 מתוך 7

להוסיף את העדשים והגריסים (לאחר סינון) ולערבב, להוסיף מים רותחים עד לכיסוי של העדשים ועוד כ-4 ס"מ מעליהם.

מרק עדשים וגריסים

שלב 5 מתוך 7

מוסיפים את המלח ואבקת המרק ומבשלים כ-15 דקות על אש גבוהה.

מרק עדשים וגריסים

שלב 6 מתוך 7

מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות על אש בינונית, מדי פעם מערבבים. יש להוסיף מים רותחים במידה וחסר.

מרק עדשים וגריסים

שלב 7 מתוך 7

המרק מוכן כשהעדשים והגריסים התבשלו והמרק מסמיך. יש לטעום ולשפר תיבול, להוסיף כמון או מלח במידת הצורך.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • קטניות
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים