דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גפילטע פיש מתקתק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גפילטע פיש מתקתק

גפילטע פיש מתקתק

(0)
180 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
המתכון באדיבות זמי שרייבר, מסעדת "סנדר", גפילטע פיש כהלכתו, לחגים ולשבתות

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  קילוגרם
דג קרפיון
2 
ביצה קשות
2 
ביצה חיות
100  גרם
קמח מצה
2 
בצל קצוצים
2 
גזר
2  כפות
סוכר לבן
2  כפות
דבש טהור
0  לפי הטעם
מלח על פי הטעם
2  עלים
עלה דפנה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה, חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג, כולל העצמות שנותרו, במטחנת בשר עם בצל אחד ושתי ביצים קשות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, המלח, פלפל, קמח מצה ושתי ביצים חיות.
  • שלב 4

    0 דקות
    לשים עד ליצירת עיסה אחידה. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.
  • שלב 5

    150 דקות
    מכניסים את הקציצות לתוך סיר כשבתחתיתו מונחים בצל וגזר פרוסים. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר, חצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך 150 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב מהסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת חריפה.
גפילטע פיש מתקתק

שלב 1 מתוך 6

חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה, חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך.

גפילטע פיש מתקתק

שלב 2 מתוך 6

מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג, כולל העצמות שנותרו, במטחנת בשר עם בצל אחד ושתי ביצים קשות.

גפילטע פיש מתקתק

שלב 3 מתוך 6

מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, המלח, פלפל, קמח מצה ושתי ביצים חיות.

גפילטע פיש מתקתק

שלב 4 מתוך 6

לשים עד ליצירת עיסה אחידה. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.

גפילטע פיש מתקתק

שלב 5 מתוך 6

מכניסים את הקציצות לתוך סיר כשבתחתיתו מונחים בצל וגזר פרוסים. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר, חצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך 150 דקות.

גפילטע פיש מתקתק

שלב 6 מתוך 6

בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב מהסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת חריפה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • אביב
  • דגים
  • חגיגה
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • גפילטע פיש (קציצות דגים) כשר לפסח

    גפילטע פיש (קציצות דגים) כשר לפסח

    240 דקות בינוני
  • גפילטע פיש- קציצות דג קרפיון

    גפילטע פיש- קציצות דג קרפיון

    120 דקות בינוני
  • גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

    גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

    240 דקות מאתגר
  • גפילטע פיש סגול עם סלק

    גפילטע פיש סגול עם סלק

    180 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים