דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
בקלוואה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. בקלוואה

בקלוואה

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: פזית סבג
הממתק הכי משמח ומתוק שיש - ובכלל לא מסובך להכנה

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
בצק עלים מחולקת לשנים
2  כפות
שמן קנולה
100  גרם
אגוזים או פיסטוקים קצוצים ושבורים
100  גרם
בוטנים קצוצים
150  גרם
שומשום
0.75  כוס
סוכר לבן
1.5  כוסות
סוכר לבן
1  כוס
מים
2  כפות
דבש
2  כפות
מיץ לימון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות, מרפדים את התבנית בניר אפיה ומשמנים אותה קלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    משטחים מחצית מכמות הבצק בתבנית ואופים במשך כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב. מערבבים את האגוזים, הבוטנים, השומשום והסוכר. מורחים את הבצק בשמן ועורמים עליו את תערובת האגוזים והסוכר.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים את המחצית השניה של בצק העלים על מלית האגוזים ובסכין חד מסמנים על הבצק מעוינים, אופים במשך 10 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    בנתים שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים על העוגה החמה את הסירופ באופן אחיד, כך שהוא נספג היטב בכל השכבות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחזירים את העוגה הספוגה בסירופ לתנור למשך 10-20 דקות נוספות עד שהיא משחימה (זהירות שלא תישרף).
  • שלב 6

    0 דקות
    נותנים לעוגה להצטנן מעט, כשהיא פושרת חותכים לפי קווי המעוינים.
בקלוואה

שלב 1 מתוך 6

מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות, מרפדים את התבנית בניר אפיה ומשמנים אותה קלות.

בקלוואה

שלב 2 מתוך 6

משטחים מחצית מכמות הבצק בתבנית ואופים במשך כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב. מערבבים את האגוזים, הבוטנים, השומשום והסוכר. מורחים את הבצק בשמן ועורמים עליו את תערובת האגוזים והסוכר.

בקלוואה

שלב 3 מתוך 6

מניחים את המחצית השניה של בצק העלים על מלית האגוזים ובסכין חד מסמנים על הבצק מעוינים, אופים במשך 10 דקות.

בקלוואה

שלב 4 מתוך 6

בנתים שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים על העוגה החמה את הסירופ באופן אחיד, כך שהוא נספג היטב בכל השכבות.

בקלוואה

שלב 5 מתוך 6

מחזירים את העוגה הספוגה בסירופ לתנור למשך 10-20 דקות נוספות עד שהיא משחימה (זהירות שלא תישרף).

בקלוואה

שלב 6 מתוך 6

נותנים לעוגה להצטנן מעט, כשהיא פושרת חותכים לפי קווי המעוינים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא ביצים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בקלוואה אמיתית

    בקלוואה אמיתית

    90 דקות בינוני
  • בקלוואה מבצק פילו

    בקלוואה מבצק פילו

    20 דקות קל
  • סיגרים בקלוואה מבצק פילו של מיקה

    סיגרים בקלוואה מבצק פילו של מיקה

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים