המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את השום והבצל על אש נמוכה עד שהם מזהיבים.
מוסיפים את כוס היין, מגבירים קצת את עוצמת האש ומבשלים הכל עד שהנוזלים מצטמצמים לשליש מהכמות ההתחלתית.
מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ונותנים לכל העסק להתבשל כחמש דקות.
כעת מוסיפים את הסודה לשתיה ומערבבים. הרוטב יתסוס מעט אולם רק בהתחלה(תהליך זה ימתן את החומציות של העגבניות - זה מה כשקורה לבסיס וחומצה למי שלמד כימיה).
מוסיפים את הטונה ומבשלים שתי דקות נוספות.
כעת יש להוסיף את השמנת המתוקה, גבינת הפרמזן ואגוז המוסקט. מערבבים, מביאים לרתיחה אחת ומורידים מן האש.
מתבלים במלח ובפלפל על פי הטעם.
במקביל להכנת הרוטב יש לבשל חבילת ספגטי או פטוצ'יני ביחד עם 3 עלי דפנה ומעט מלח.
כאשר הפסטה הגיעה לרמת אל-דנטה (שבע דקות לערך) מעבירים את הפסטה לתוך הרוטב, מערבבים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0