דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קדרת בקר בירקות כתומים וטימין
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

(0)
210 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
תבשיל עסיסי ומנחם, שהופך לחגיגי בזכות שפע ירקות כתומים עזי צבע וטעם.

רכיבים

מנות 7

המתכון הזה נוצר עבור 7 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  קילוגרם
בשר בקר (מס' 5) חתוך לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
2.5  כפות
קמח לבן
1  כף
פפריקה אדומה מתוקה
2  כפות
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
3  כפות
שמן קנולה
5 
בצל קטנים חתוכים לרבעים
4  גבעולים
תימין
1  כוס
יין אדום
3  כפות
סילאן או דבש
2  עלים
עלה דפנה
1  כף
ראס אל חנות תערובת תבלינים
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
0.25  כוס
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
0.25  כוס
שקדים פרוסים
1  חבילה
פתיתים אפויים אורז אסם בצורת אורז, אסם
2  כפות
שמן קנולה
3 
גזר חתוכים גס
2 
בטטה קלופות וחתוכות גס
0.5  קילוגרם
דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 4 ס"מ
12  שיני
שום
1  סלסילה
פטריות שמפיניון שלמות ללא הרגל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

210 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הבשר: מערבבים קמח, פפריקה וכף אבקת מרק עוף בקערה. טובלים את פרוסות הבשר בתערובת הקמח ומנערים מעודפים.
  • שלב 2

    0 דקות
    גוזרים נייר אפייה בקוטר סיר כבד, גדול ורחב.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר ומשחימים את פרוסות הבשר 3-2 דקות מכל צד. בזמן ההשחמה חשוב שהבשר יהיה בשכבה אחת. אם הסיר אינו גדול דיו, עובדים במחזורים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוציאים את הבשר, מוסיפים לסיר בצל וטימין, ומטגנים 3-4 דקות על להבה בינונית.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים יין, סילאן, עלי דפנה, את הכף הנותרת של אבקת המרק, תערובת ראס אל חנות, מלח ופלפל. יוצקים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים את עיגול נייר האפייה על התבשיל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים מכוסה כ-150 דקות, או עד שהבשר רך. במהלך הבישול מוודאים שהתבשיל אינו מתייבש ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. טועמים ומתקנים תיבול. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור או בהקפאה.
  • שלב 7

    0 דקות
    בסמוך להגשה מכינים את הירקות: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות כ-8 דקות, עד שהם מתחילים להתקרמל ולהזהיב בשוליים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים את הירקות לסיר עם הבשר ומבשלים יחד על להבה נמוכה עם מכסה כ-30 דקות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל, לפי הצורך.
  • שלב 9

    0 דקות
    בינתיים מחממים מחבת ללא שמן על להבה בינונית וקולים שקדים דקה-שתיים, עד שהם מזהיבים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מכינים פתיתים לפי הוראות היצרן.
  • שלב 11

    0 דקות
    מפזרים על התבשיל פטרוזיליה ושקדים קלויים ומגישים לצד הפתיתים.
קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 1 מתוך 11

מכינים את הבשר: מערבבים קמח, פפריקה וכף אבקת מרק עוף בקערה. טובלים את פרוסות הבשר בתערובת הקמח ומנערים מעודפים.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 2 מתוך 11

גוזרים נייר אפייה בקוטר סיר כבד, גדול ורחב.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 3 מתוך 11

מחממים שמן בסיר ומשחימים את פרוסות הבשר 3-2 דקות מכל צד. בזמן ההשחמה חשוב שהבשר יהיה בשכבה אחת. אם הסיר אינו גדול דיו, עובדים במחזורים.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 4 מתוך 11

מוציאים את הבשר, מוסיפים לסיר בצל וטימין, ומטגנים 3-4 דקות על להבה בינונית.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 5 מתוך 11

מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים יין, סילאן, עלי דפנה, את הכף הנותרת של אבקת המרק, תערובת ראס אל חנות, מלח ופלפל. יוצקים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 6 מתוך 11

מניחים את עיגול נייר האפייה על התבשיל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים מכוסה כ-150 דקות, או עד שהבשר רך. במהלך הבישול מוודאים שהתבשיל אינו מתייבש ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. טועמים ומתקנים תיבול. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור או בהקפאה.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 7 מתוך 11

בסמוך להגשה מכינים את הירקות: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות כ-8 דקות, עד שהם מתחילים להתקרמל ולהזהיב בשוליים.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 8 מתוך 11

מעבירים את הירקות לסיר עם הבשר ומבשלים יחד על להבה נמוכה עם מכסה כ-30 דקות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל, לפי הצורך.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 9 מתוך 11

בינתיים מחממים מחבת ללא שמן על להבה בינונית וקולים שקדים דקה-שתיים, עד שהם מזהיבים.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 10 מתוך 11

מכינים פתיתים לפי הוראות היצרן.

קדרת בקר בירקות כתומים וטימין

שלב 11 מתוך 11

מפזרים על התבשיל פטרוזיליה ושקדים קלויים ומגישים לצד הפתיתים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קדרת בקר , ערמונים וירקות שורש ביין אדום וסילאן

    קדרת בקר , ערמונים וירקות שורש ביין אדום וסילאן

    170 דקות בינוני
  • קדרת בקר וקטניות

    קדרת בקר וקטניות

    150 דקות בינוני
  • קדרת כבש מעולה בנוסח דרום אפריקה

    קדרת כבש מעולה בנוסח דרום אפריקה

    205 דקות בינוני
  • קדרת עוף עם ירקות ופתיתים

    קדרת עוף עם ירקות ופתיתים

    80 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים