דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רביולי בטטה ברוטב עגבניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רביולי בטטה ברוטב עגבניות

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

(4)
85 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
אין כמו רביולי שמכינים לבד. ההבדל הוא שמיים וארץ - נסו ותהנו

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
300  גרם
קמח לבן
3 
ביצה
0.5  כפית
מלח
0.5  כף
שמן זית
2 
בטטה
2  גבעולים
רוזמרין
3  כפות
שמן זית
0.5  כף
סוכר לבן
0  לפי הטעם
פלפל
25  גרם
חמאה
0.5 
בצל סגול קצוץ
2  שיני
שום
0  לפי הטעם
גבינת פרמזן מגוררת מגורדת דק
2 
בצל קצוצים
3  שיני
שום קצוצים
3  כפות
שמן זית
5 
עגבנייה מרוסקות
100  גרם
רסק עגבניות
0  לפי הטעם
תימין
0  לפי הטעם
בזיליקום
0  לפי הטעם
אורגנו
0  לפי הטעם
מלח
1  כפית
סוכר לבן
1  קורט
אגוז מוסקט טחון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

85 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת הבצק - מוסיפים לקערת מערבל המזון את כל חומרי הבצק (קמח, ביצים, מלח וחצי כף שמן זית), ומערבבים עד שמתקבל בצק במרקם חלק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה. אחר כך מרדדים את הבצק דק-דק וחותכים לרצועות ברוחב של של כ-15 ס"מ.
  • שלב 3

    2 דקות
    להכנת המילוי - מושחים כל בטטה עם שמן זית (3 כפות), ממליחים עם מלח גרוס ומפזרים פלפל שחור גרוס.
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים כל בטטה על רדיד אלומיניום עם גבעול רוזמרין ושן שום.
  • שלב 5

    0 דקות
    עוטפים את הבטטה, גבעול הרוזמרין ושן השום עם רדיד האלומיניום ומניחים בתבנית חסינת חום.
  • שלב 6

    45 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות, עד שהבטטה רכה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומקלפים את הקליפה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מאדים את הבצל בחמאה כחמש דקות. מוסיפים את פנים הבטטה לבצל ומועכים לתערובת אחידה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מקררים לגמרי את התערובת ומערבבים לתוכה את גבינת הפרמזן. משפרים טעם עם מלח וסוכר.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים לאורך מחצית הבצק כף גדושה ממילוי הבטטה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מקפלים את הבצק לשניים לאורכו, את המחצית הריקה על המחצית עם המילוי. מהדקים בעזרת מזלג את הבצק העליון לתחתון ובעיקר מהדקים סביב המילוי, שלא ישארו בתוך הבצק בועות אוויר.
  • שלב 12

    0 דקות
    מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים וכף אחת של מלח כשלוש דקות. מסננים היטב.
  • שלב 13

    2 דקות
    להכנת רוטב הרוזה - מחממים בסיר 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד קבלת גוון זהוב קל. מוסיפים את השום ומטגנים במשך כ- 2 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ועלי התימין ומטגנים תוך ערבוב תמידי.
  • שלב 15

    20 דקות
    מוסיפים את קוביות העגבניות הטריות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ל-20 דקות.
  • שלב 16

    0 דקות
    לאחר 20 דקות בישול מתבלים בעשבי התיבול הטריים ובמלח, סוכר, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.
  • שלב 17

    0 דקות
    מרסקים את הרוטב בעזרת מעבד מזון ידני עד קבלת מרקם חלק.
  • שלב 18

    0 דקות
    להוריד מהאש ולצקת על הרביולי באופן שווה ואחיד.
רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 1 מתוך 18

להכנת הבצק - מוסיפים לקערת מערבל המזון את כל חומרי הבצק (קמח, ביצים, מלח וחצי כף שמן זית), ומערבבים עד שמתקבל בצק במרקם חלק.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 2 מתוך 18

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה. אחר כך מרדדים את הבצק דק-דק וחותכים לרצועות ברוחב של של כ-15 ס"מ.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 3 מתוך 18

להכנת המילוי - מושחים כל בטטה עם שמן זית (3 כפות), ממליחים עם מלח גרוס ומפזרים פלפל שחור גרוס.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 4 מתוך 18

מניחים כל בטטה על רדיד אלומיניום עם גבעול רוזמרין ושן שום.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 5 מתוך 18

עוטפים את הבטטה, גבעול הרוזמרין ושן השום עם רדיד האלומיניום ומניחים בתבנית חסינת חום.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 6 מתוך 18

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות, עד שהבטטה רכה.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 7 מתוך 18

מוציאים מהתנור ומקלפים את הקליפה.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 8 מתוך 18

מאדים את הבצל בחמאה כחמש דקות. מוסיפים את פנים הבטטה לבצל ומועכים לתערובת אחידה.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 9 מתוך 18

מקררים לגמרי את התערובת ומערבבים לתוכה את גבינת הפרמזן. משפרים טעם עם מלח וסוכר.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 10 מתוך 18

מניחים לאורך מחצית הבצק כף גדושה ממילוי הבטטה.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 11 מתוך 18

מקפלים את הבצק לשניים לאורכו, את המחצית הריקה על המחצית עם המילוי. מהדקים בעזרת מזלג את הבצק העליון לתחתון ובעיקר מהדקים סביב המילוי, שלא ישארו בתוך הבצק בועות אוויר.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 12 מתוך 18

מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים וכף אחת של מלח כשלוש דקות. מסננים היטב.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 13 מתוך 18

להכנת רוטב הרוזה - מחממים בסיר 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד קבלת גוון זהוב קל. מוסיפים את השום ומטגנים במשך כ- 2 דקות.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 14 מתוך 18

מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ועלי התימין ומטגנים תוך ערבוב תמידי.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 15 מתוך 18

מוסיפים את קוביות העגבניות הטריות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ל-20 דקות.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 16 מתוך 18

לאחר 20 דקות בישול מתבלים בעשבי התיבול הטריים ובמלח, סוכר, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 17 מתוך 18

מרסקים את הרוטב בעזרת מעבד מזון ידני עד קבלת מרקם חלק.

רביולי בטטה ברוטב עגבניות

שלב 18 מתוך 18

להוריד מהאש ולצקת על הרביולי באופן שווה ואחיד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בצק לרביולי

    בצק לרביולי

    45 דקות בינוני
  • רביולי גבינות עם טוויסט מתוק

    רביולי גבינות עם טוויסט מתוק

    35 דקות בינוני
  • מאפה רביולי מהיר

    מאפה רביולי מהיר

    20 דקות בינוני
  • רביולי תרד וריקוטה ברוטב עגבניות וחצילים

    רביולי תרד וריקוטה ברוטב עגבניות וחצילים

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים