דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ריזוטו ירקות ירוקים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ריזוטו ירקות ירוקים

ריזוטו ירקות ירוקים

(0)
60 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: טל לין
האח הגדול והמתוחכם של האורז, לא תוכלו להפסיק

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
50  גרם
חמאה
1  כוס
יין לבן
1  כוס
אורז עגול קרנרולי או אחר
0.5  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל שחור גרוס גס
300  גרם
שעועית ירוקה שטופה, קצוות קטומים, חתיכות באורך 2 ס"מ
1  חבילה
אספרגוס טרי
1  חבילה
ברוקולי שטוף וחתוך גס
100  גרם
גבינת פרמזן מגוררת מגורר
125  מיליליטר
שמנת מתוקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מסירים את הרבע התחתון של האספרגוס. מפרידים את נצרי האספרגוס וחותכים את הגבעול לחתיכות באורך 2 ס"מ.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכינים סיר מלא מים רותחים עם מעט מלח וקערת מי קרח (קערה מלאה מים בתוספת 20-30 קוביות קרח).
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים את נצרי האספרגוס בסיר למשך שלושים שניות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים מיידית לקערת מי הקרח.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים ממנה כעבור עשר שניות ומניחים בצד.
  • שלב 6

    0 דקות
    ממשיכים כך עם יתר הירקות באותו סיר, עם אותם מים, כל ירק לחוד: יתר חלקי האספרגוס (לדקה), שעועית ירוקה (דקה וחצי) וברוקומיני (דקה וחצי). שומרים את מי הבישול.
  • שלב 7

    0 דקות
    ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את גרגרי הריזוטו כך שיהיו מצופים בחמאה מכל הצדדים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוזגים לסיר חצי כוס יין לבן ומערבבים עד לספיגתו בגרגרים. מוסיפים עוד חצי כוס יין ומספיגים בגרגרים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוזגים מצקת ממי בישול הירקות לסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד לספיגתם בגרגרים.
  • שלב 11

    0 דקות
    ממשיכים להוסיף כך מצקת אחר מצקת, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוסיפים את הירקות, מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים.
  • שלב 13

    0 דקות
    מוסיפים פרמזן ושמנת, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.
ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 1 מתוך 13

מסירים את הרבע התחתון של האספרגוס. מפרידים את נצרי האספרגוס וחותכים את הגבעול לחתיכות באורך 2 ס"מ.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 2 מתוך 13

מכינים סיר מלא מים רותחים עם מעט מלח וקערת מי קרח (קערה מלאה מים בתוספת 20-30 קוביות קרח).

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 3 מתוך 13

מניחים את נצרי האספרגוס בסיר למשך שלושים שניות.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 4 מתוך 13

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים מיידית לקערת מי הקרח.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 5 מתוך 13

מוציאים ממנה כעבור עשר שניות ומניחים בצד.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 6 מתוך 13

ממשיכים כך עם יתר הירקות באותו סיר, עם אותם מים, כל ירק לחוד: יתר חלקי האספרגוס (לדקה), שעועית ירוקה (דקה וחצי) וברוקומיני (דקה וחצי). שומרים את מי הבישול.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 7 מתוך 13

ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את גרגרי הריזוטו כך שיהיו מצופים בחמאה מכל הצדדים.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 8 מתוך 13

מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 9 מתוך 13

מוזגים לסיר חצי כוס יין לבן ומערבבים עד לספיגתו בגרגרים. מוסיפים עוד חצי כוס יין ומספיגים בגרגרים.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 10 מתוך 13

מוזגים מצקת ממי בישול הירקות לסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד לספיגתם בגרגרים.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 11 מתוך 13

ממשיכים להוסיף כך מצקת אחר מצקת, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 12 מתוך 13

מוסיפים את הירקות, מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים.

ריזוטו ירקות ירוקים

שלב 13 מתוך 13

מוסיפים פרמזן ושמנת, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ריזוטו בסיסי

    ריזוטו בסיסי

    45 דקות בינוני
  • ריזוטו גבינות ומנגולד

    ריזוטו גבינות ומנגולד

    25 דקות קל
  • ריזוטו פתיתים, פטריות ופרמזן

    ריזוטו פתיתים, פטריות ופרמזן

    20 דקות קל
  • ריזוטו פתיתים חם ומנחם

    ריזוטו פתיתים חם ומנחם

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים