דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טארט אגסים עם קרם קטלן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טארט אגסים עם קרם קטלן

טארט אגסים עם קרם קטלן

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
אוהבים אגסים? מה דעתכם לשלב אותם עם קרם שמנת בסגנון ספרדי עם ניחוח קינמון ולאפות אותם על מצע של בצק עלים? ההנאה מובטחת.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כף
מיץ לימון
4 
אגס בוסר
1 
תרמיל וניל חצוי לאורך
0.5  כוס
אבקת סוכר
400  גרם
בצק עלים טרי מוכן
1 
ביצה טרופה מעט
0  לפי הטעם
אבקת סוכר
300  מיליליטר
חלב
300  מיליליטר
שמנת מתוקה
2  מקלות
קינמון טחון שבורים
0.5 
לימון קליפה מגוררת
0.5  כוס
אבקת סוכר
6 
חלמון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    30 דקות
    הכנת קרם קטלן: מרתיחים בסיר את החלב, שמנת, קינמון ולימון. מורידים מהאש ומעמידים בצד 30 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    הכנת האגסים: ממלאים סיר במים עד לחצי הגובה. מוסיפים את מיץ הלימון. מקלפים את האגסים ומכניסים אותם מיד לסיר המים, כדי למנוע השחרה.
  • שלב 3

    25 דקות
    מוסיפים את תרמיל הווניל ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות, רק עד שהאגסים מתרככים.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת הבצק: מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ, וחותכים ל-2 פסי בצק ארוכים. כל אחד צריך להספיק ל-4 חצאי אגסים זה לצד זה, עם רווח של 1 ס"מ ביניהם.
  • שלב 5

    0 דקות
    מניחים את פסי הבצק על תבנית אפייה משומנת. חוצים את האגסים, עורכים אותם לאורך הבצק וחורצים סביב כל אגס חתכים לא עמוקים בקצה סכין חד. מברישים הכול בביצה טרופה.
  • שלב 6

    20 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (חום גבוה), כ-20 דקות, או עד שהבצק תופח ומזהיב.
  • שלב 7

    0 דקות
    המשך קרם הקטלן: טורפים בקערה את החלמונים ואת הסוכר. מסננים את תערובת החלב וטורפים אל תוך תערובת הביצה. יוצקים לתוך סיר ומחממים בעדינות, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבל קרם דליל שמכסה את גב הכף (חום גבוה מדי יגרום לקרם להיקרש).
  • שלב 8

    0 דקות
    מאבקים את הטארט באבקת סוכר, חותכים למנות ומגישים עם הקרם.
טארט אגסים עם קרם קטלן

שלב 1 מתוך 8

הכנת קרם קטלן: מרתיחים בסיר את החלב, שמנת, קינמון ולימון. מורידים מהאש ומעמידים בצד 30 דקות.

טארט אגסים עם קרם קטלן

שלב 2 מתוך 8

הכנת האגסים: ממלאים סיר במים עד לחצי הגובה. מוסיפים את מיץ הלימון. מקלפים את האגסים ומכניסים אותם מיד לסיר המים, כדי למנוע השחרה.

טארט אגסים עם קרם קטלן

שלב 3 מתוך 8

מוסיפים את תרמיל הווניל ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות, רק עד שהאגסים מתרככים.

טארט אגסים עם קרם קטלן

שלב 4 מתוך 8

הכנת הבצק: מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ, וחותכים ל-2 פסי בצק ארוכים. כל אחד צריך להספיק ל-4 חצאי אגסים זה לצד זה, עם רווח של 1 ס"מ ביניהם.

טארט אגסים עם קרם קטלן

שלב 5 מתוך 8

מניחים את פסי הבצק על תבנית אפייה משומנת. חוצים את האגסים, עורכים אותם לאורך הבצק וחורצים סביב כל אגס חתכים לא עמוקים בקצה סכין חד. מברישים הכול בביצה טרופה.

טארט אגסים עם קרם קטלן

שלב 6 מתוך 8

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (חום גבוה), כ-20 דקות, או עד שהבצק תופח ומזהיב.

טארט אגסים עם קרם קטלן

שלב 7 מתוך 8

המשך קרם הקטלן: טורפים בקערה את החלמונים ואת הסוכר. מסננים את תערובת החלב וטורפים אל תוך תערובת הביצה. יוצקים לתוך סיר ומחממים בעדינות, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבל קרם דליל שמכסה את גב הכף (חום גבוה מדי יגרום לקרם להיקרש).

טארט אגסים עם קרם קטלן

שלב 8 מתוך 8

מאבקים את הטארט באבקת סוכר, חותכים למנות ומגישים עם הקרם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • טארט מעמול תפוחים ותמרים

    טארט מעמול תפוחים ותמרים

    בינוני
  • טארט טריקולד פתיבר

    טארט טריקולד פתיבר

    120 דקות בינוני
  • טארט שוקולד מ-6 מרכיבים בלבד!

    טארט שוקולד מ-6 מרכיבים בלבד!

    60 דקות קל
  • האלגנטית: טארט וניל ופירות סגולים

    האלגנטית: טארט וניל ופירות סגולים

    קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים