דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם אגוזים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם אגוזים

לחם אגוזים

(0)
220 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אחיעד מינס
אין כמו ריח של לחם טרי בכל הבית. מתכון מפורט ולא מסובך ללחם אגוזים ביתי, שכיף לאכול טרי על ממרח אהוב או סלט ירקות.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2.5  כוסות
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
2.5  כוסות
קמח חיטה מלא
2  כוסות
מים
3  כפות
שמן קנולה
1  כף
סוכר לבן
3  כפיות
מלח
0.25  כוס
אגוזי פקאן מסוכרים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

220 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים בקערה את שני סוגי הקמח, מערבבים קלות, ומוסיפים את הסוכר והמלח. חשוב לציין שכשמוסיפים את המלח לא מערבבים את התערובת, עד לרגע הוספת הנוזלים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הנוזלים ולשים את הבצק, עד לקבלת בצק אחיד.
  • שלב 3

    7 דקות
    בשלב הזה עוברים למשטח עבודה מקומח מעט ולשים במשך 7 דקות.
  • שלב 4

    5 דקות
    בתום שבע הדקות הבצק צריך להראות אחיד. משטחים את הבצק ומוסיפים את אגוזי המלך (אפשר גם להשתמש באגוזי פקאן, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ולשים עוד מספר דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעצבים את הבצק לצורת כדור יפה, משמנים, מכניסים לתוך הקערה ומכסים בניילון נצמד.
  • שלב 6

    120 דקות
    מתפיחים כ-120 דקות, או עד להכפלת נפח הבצק. לאחר שהבצק הכפיל את עצמו לשים שוב, על מנת להוציא ממנו את האוויר.
  • שלב 7

    30 דקות
    בשלב זה מחלקים את הבצק למספר הכיכרות הרצוי. מתפיחים שוב למשך 30 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    במהלך חצי השעה שהבצק תופח, מחממים מים בקומקום, שופכים לתוך כלי רחב ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 220 מעלות.
  • שלב 9

    0 דקות
    חורצים בכיכרות חריצים בעזרת סכין חדה ובוזקים קמח מעל.
  • שלב 10

    10 דקות
    אופים כ-10 דקות (חשוב מאוד להקפיד לא לפתוח את דלת התנור, כדי לשמור על הטמפרטורה הגבוהה) ולהוציא את הכלי עם המים.
  • שלב 11

    40 דקות
    מנמיכים את התנור ל-190 מעלות וממשיכים לאפות במשך 40 דקות נוספות.
  • שלב 12

    5 דקות
    מכבים את התנור ומשאירים את הלחם בתוך התנור למשך 5 דקות. רק לאחר מכן מוציאים ומצננים ע"ג רשת.
לחם אגוזים

שלב 1 מתוך 12

מניחים בקערה את שני סוגי הקמח, מערבבים קלות, ומוסיפים את הסוכר והמלח. חשוב לציין שכשמוסיפים את המלח לא מערבבים את התערובת, עד לרגע הוספת הנוזלים.

לחם אגוזים

שלב 2 מתוך 12

מוסיפים את הנוזלים ולשים את הבצק, עד לקבלת בצק אחיד.

לחם אגוזים

שלב 3 מתוך 12

בשלב הזה עוברים למשטח עבודה מקומח מעט ולשים במשך 7 דקות.

לחם אגוזים

שלב 4 מתוך 12

בתום שבע הדקות הבצק צריך להראות אחיד. משטחים את הבצק ומוסיפים את אגוזי המלך (אפשר גם להשתמש באגוזי פקאן, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ולשים עוד מספר דקות.

לחם אגוזים

שלב 5 מתוך 12

מעצבים את הבצק לצורת כדור יפה, משמנים, מכניסים לתוך הקערה ומכסים בניילון נצמד.

לחם אגוזים

שלב 6 מתוך 12

מתפיחים כ-120 דקות, או עד להכפלת נפח הבצק. לאחר שהבצק הכפיל את עצמו לשים שוב, על מנת להוציא ממנו את האוויר.

לחם אגוזים

שלב 7 מתוך 12

בשלב זה מחלקים את הבצק למספר הכיכרות הרצוי. מתפיחים שוב למשך 30 דקות.

לחם אגוזים

שלב 8 מתוך 12

במהלך חצי השעה שהבצק תופח, מחממים מים בקומקום, שופכים לתוך כלי רחב ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 220 מעלות.

לחם אגוזים

שלב 9 מתוך 12

חורצים בכיכרות חריצים בעזרת סכין חדה ובוזקים קמח מעל.

לחם אגוזים

שלב 10 מתוך 12

אופים כ-10 דקות (חשוב מאוד להקפיד לא לפתוח את דלת התנור, כדי לשמור על הטמפרטורה הגבוהה) ולהוציא את הכלי עם המים.

לחם אגוזים

שלב 11 מתוך 12

מנמיכים את התנור ל-190 מעלות וממשיכים לאפות במשך 40 דקות נוספות.

לחם אגוזים

שלב 12 מתוך 12

מכבים את התנור ומשאירים את הלחם בתוך התנור למשך 5 דקות. רק לאחר מכן מוציאים ומצננים ע"ג רשת.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים